Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojky,
mám dotaz - přítel je zaměstnanec, ale roční zúčtování daní mu letos budu dělat já (přešel k novému zaměstnavateli - neptejte se proč mu to zaměstanavatel neudělá sám) a já jen nevím, který formulář mám použít- zda přiznání k dani z příjmu fyzických osob nebo na přiznání k dani ze závislé činnosti? díky za radu
@gembi Tak ty mu nebudeš dělat roční zúčtování daní, to dělá pouze zaměstnavatel, ty za něj budeš vyplňovat daňové přiznání - tedy daň z příjmů fyzických osob. A jinak pokud je tedy u nového zaměstnavatele od 1.1., tak je celkem logické proč mu to nebude dělat, když to má dělat ten minulý.
@gembi Zúčtování daně dělá poslední zaměstnavatel v daném roce. Nebo si musí podat sám daňové přiznání.
@j.a.n.i1 uz to chápu, jen jsem nevedela, který papír na to vzít, takže ten z příjmu fyzických osob, díky za ujasneni
Zmenil zamestnani v prubehu roku, ten stary zamestnavatel mu vystavil potvrzeni prijmu A ten novy taky, tak mi prave nesedely kolonky na tom zuctovani daní, takze jsem si to myslela dobre, ze to ma byt na tom z prijmu fyzickych osob.