DPN a výpověď dohodou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Materskou dovolenou nebudes mit, kdyz nebudes mit zamestnavatele.
Penezitou pomoc v materstvi budes pobirat v pripade, ze jsi za posledni 2roky odpracovala (byla zamestnana, klidne na neschopence, ale zamestnana) 270dni a nastoupis bud ze zamestnani, nebo v ochranne lhute. Kdyz ukoncis smlouvu, tak dal budes na neschopence a stat ti normalne bude platit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1mila2 píše:
Materskou dovolenou nebudes mit, kdyz nebudes mit zamestnavatele.
Penezitou pomoc v materstvi budes pobirat v pripade, ze jsi za posledni 2roky odpracovala (byla zamestnana, klidne na neschopence, ale zamestnana) 270dni a nastoupis bud ze zamestnani, nebo v ochranne lhute. Kdyz ukoncis smlouvu, tak dal budes na neschopence a stat ti normalne bude platit.
Pracovni pomer mi trva vic jak tri roky, tudiz splnena lhuta tam je. Takze na penezitou pomoc v materstvi bych mela normalne narok pul roku a nastoupila bych v ochranne lhute (PP ukoncen 30.4., predpoklad nastupu materske je zacatek cervence)? A pote navazala na rodicovsky prispevek, ktery bych si mohla zvolit?
Do nastupu na materskou dovolenou bych mohla normalne marodit, i kdyz mi skonci PP?
Rozumim tedy tomu dobre???
Moc dekuji!!!
- Citovat
- Upravit
Proč chceš v práci skončit? Zůstaň na neschopence a máš to. Pokud by si chtěla pak dalsi dítě a nebudeš zamestnana tak příjdeš o druhou mateřskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše:
Proč chceš v práci skončit? Zůstaň na neschopence a máš to. Pokud by si chtěla pak dalsi dítě a nebudeš zamestnana tak příjdeš o druhou mateřskou.
Toho jsem si vedoma, ale mam k tomu sve osobni duvody.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Toho jsem si vedoma, ale mam k tomu sve osobni duvody.
Ok, ale jak píšeš neschopenka ti může běžet dal i když v práci skoncíš.
Příspěvek upraven 07.04.20 v 13:46
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše:
Tohle je svata pravda! Nemusis se tam uz nikdy vrátit, ale v pripade dalsiho mimca se ti ta bezici smlouva sakra hodi (vim o cem mluvim).
Jinak ano, vse je jak pises, skoncis PP, dal budes v PN, nastoupia na PPM a pak normalne na RP s tim, ze si vysi castky můžeš volit az do vyse PPM. A az ti skonci, tak musis hledat praci. V pripade dalsiho mimca uz budes bez PPM, jen s RP ode dne porodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1mila2 píše:
Tohle je svata pravda! Nemusis se tam uz nikdy vrátit, ale v pripade dalsiho mimca se ti ta bezici smlouva sakra hodi (vim o cem mluvim).Jinak ano, vse je jak pises, skoncis PP, dal budes v PN, nastoupia na PPM a pak normalne na RP s tim, ze si vysi castky můžeš volit az do vyse PPM. A az ti skonci, tak musis hledat praci. V pripade dalsiho mimca uz budes bez PPM, jen s RP ode dne porodu.
Dekuji moc, tohle jsem potrebovala vedet. Samozrejme by bylo lepsi zustat v PP, ale situace je slozita, takze pro me v tento moment bude tohle asi nejlepsi reseni.
- Citovat
- Upravit
@JancaS84 píše:
Ok, ale jak píšeš neschopenka ti může běžet dal i když v práci skoncíš.Příspěvek upraven 07.04.20 v 13:46
Dekuji moc.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dekuji moc, tohle jsem potrebovala vedet. Samozrejme by bylo lepsi zustat v PP, ale situace je slozita, takze pro me v tento moment bude tohle asi nejlepsi reseni.
Tak jsou pouze 2 duvody, proc je rozumne ten pp ukoncit.
1. Dostanes fakt hoooodne velke odstupne.
2. Potrebujes pracovat jinde a nedostala bys svoleni.
Ve vsech ostatních pripadech je pitomost ten pp ukončovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Tak jsou pouze 2 duvody, proc je rozumne ten pp ukoncit.
1. Dostanes fakt hoooodne velke odstupne.
2. Potrebujes pracovat jinde a nedostala bys svoleni.
Ve vsech ostatních pripadech je pitomost ten pp ukončovat.
Včera tady byla diskuze, že je paní těhotná s šéfem, takže to bych možná viděla jako pádný argument č.3.
2.bych neviděla jako pravdepodobnou když se uzivatelka ptá jestli ji bude pokračovat PN.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 Proc by melo byt těhotenství se sefem padnym argumentem? Stejne je na PN, pak pujde na materskou a pak rodicovskou. A pokud je sef otcem, tak uz to stejne cela firma vi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@JancaS84 Proc by melo byt těhotenství se sefem padnym argumentem? Stejne je na PN, pak pujde na materskou a pak rodicovskou. A pokud je sef otcem, tak uz to stejne cela firma vi
No jeste to tak
Sef opravdu neni otcem
…mam k tomu sve osobni duvody, ktere neni potreba rozebirat…
- Citovat
- Upravit
Hele tvoje věc, ze se okradas o prachy a moje zbytečná starost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
No jeste to tak![]()
Sef opravdu neni otcem
![]()
…mam k tomu sve osobni duvody, ktere neni potreba rozebirat…
Jo však jasný, to jsem jen tak plácla, protože jsem tady včera a dnes četla diskuzi na toto téma. Tak přeji ať ti vše dopadne jak si přeješ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, moc prosím o radu… jsem momentálně na neschopence, se šéfem jsme se nepohodli a obě strany chceme PP ukončit. Jednalo by se tudíž o výpověď dohodou… teď se mi jedná o to…když ukončím třeba k 30.4. PP, poběží mi i nadále DPN-aktuálně jsem placena OSSZ? Nebo tím se ukončí i DPN?
V červenci mám totiž nastoupit na mateřskou dovolenou, tak bych potřebovala takhle navázat, abych o ni nepřišla. Děkuji.