Asistent pedagoga a karanténa
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Sedet vedle zaka a sem tam ho upozornit, ze se nema bavit a pracovat? A za tohle dostavaji lidi penize, co ja platim na danich tvl. To me zase hnulo s nervama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak asistent pedagoga snad má vypracovaný nějaký individuální plán ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Představa o „placených prázdninách“ je velmi humorná a v mém případě scestná. Pracuji dokonce více, než kdybych byla standardně v práci. Každý den je on-line výuka, do toho přípravy. Asistuji jednomu dítěti a to vedu on-line, dále mu posílám materiály poštou (kopíruji a tisknu, odesílám samozřejmě na své náklady). Dále jako součást pedagogického sboru máme pravidelné porady cca jednou týdně a jednu velkou měsíční. Dále jsme již absolvovali dva semináře, které byly na tento rok v plánu. Také pravidelně docházíme do práce. Takže se nenudím, práce mám až moc.
- Citovat
- Upravit
To je fakt tvoje náplň práce sedět vedle žáka a upozorňovat ho, at se nebaví a pracuje??? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petra Z tak kdybych byla asistentka, tak se asi neptám, jak to mají asistenti ne… takže ne, moje náplň práce to není…
- Citovat
- Upravit
@Cenarius
Hnulo s nervama?
Asistuji mentálně retardovanému a tělesně velmi postiženému dítěti. Dělám práci asistenta pedagoga… v níž je prakticky práce fyzioterapeuta, speciálního pedagoga, osobního asistenta, psychologa. Tohle vše za „charitativní“ plat za který by ani uklízečka nepracovala
O tom jak je to náročné psychicky a fyzicky, není třeba mluvit. A pokud má někdo pocit, že se dnes roztrhl pytel s diagnozou ADHD, tak není daleko od pravdy. Opravdu je to tak a mnoho dětí, kteří jsou vedeni jako ADHD, tak vůbec nejdou… jsou zanedbané, nikdo se jim nevěnuje, mají nízké sebevědomí a proto mají nutkavou potřebu být vidět a něco si dokazovat. Doma jsou přehlíženi, jen koexistují, jsou zvyklí bojovat se všemi a proti všem. A to nemluvím o sociálně znevýhodněných rodinách. Je častý jev, že i střední třída kompenzuje dostatek lásky a pozornosti penězi, dárky a elektrotechnikou. Takže jednoduchá pomoc… nechcete ze svých „daní“ platit „spratky“? Tak se svým dětem věnujte
a vědomě vychovávejte. Já taky nemám v popisu práce suplovat rodiče a zanedbanou výchovu ![]()
- Citovat
- Upravit
@Cenarius píše:
Sedet vedle zaka a sem tam ho upozornit, ze se nema bavit a pracovat? A za tohle dostavaji lidi penize, co ja platim na danich tvl. To me zase hnulo s nervama.
No, nejprve se podívej, kolik berou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jizvíková
Každá prodavačka má více než já. Podotýkám, že jsem absolvent VŠ, plus příslušné kurzy, plus mnohaletá praxe. A ne každý je schopen učit a něco předat, natož dětem/žákům s hendikepem. A co teď? Teď bude následovat dotaz zda mají učitelky z MŠ placené prázdniny? A co dělají školníci? Mají si kde hrát? ![]()
- Citovat
- Upravit
Zakladatelko, jsem učitelka a moje asistentka aktuálně pracuje se mnou. Pomáhá mi opravovat, připravovat pracovní listy, připravuje vytvarku, kreslí mi obrázky… 2× denně máme 20 minut poradu přes Skype. Společně připravujeme učivo na další tyden a ona mi pomáhá, abych individualizovala přípravy pro „její děti“.
@Cenarius když učitelka chce, tak je asistentka velice zaměstnaná osoba.
Taky mám asistentku a věř tomu, že dělá víc, než že by jen seděla a napomínala. Navíc za almužnu.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Petra Z tak kdybych byla asistentka, tak se asi neptám, jak to mají asistenti ne… takže ne, moje náplň práce to není…
V tom případě nechápu anonym, když tam o tvém zaměstnání teda není zmínka ![]()
Psala si anonym z duvodu zaměstnání, tak jsem myslela, že jsi asistentka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Statečná anonymní slunečnice. Dle mého děláte prd. A ty platy nejsou až tak hrozný, stačí se podívat na tabulky. V poměru plat a práce je lepší být asistentem a ne učitelem. Nemáte žádnou zodpovědnost a v současné situaci neděláte nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
Statečná anonymní slunečnice. Dle mého děláte prd. A ty platy nejsou až tak hrozný, stačí se podívat na tabulky. V poměru plat a práce je lepší být asistentem a ne učitelem. Nemáte žádnou zodpovědnost a v současné situaci neděláte nic.
Amen
Přijdu do pekla a dneska asi neusnu ![]()
- Citovat
- Upravit
@Petra Z píše:
To je fakt tvoje náplň práce sedět vedle žáka a upozorňovat ho, at se nebaví a pracuje???
ne- to fakt není náplň asistetna pedagoga a evidetnně zakladatelka je spíše mdlejšího rozumu, když vidí jen tohle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
A proč anonym? Z důvodu etického, zmiňuji situaci dítěte, které je mi svěřeno. Pro hlupáka každý hloupý.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, zajímalo by mě, jak to teď mají s prací asistenti pedagoga. Učitelé pracují z domu - mnohy více času než za normálního chodu školy, takže tam s platem moc není co řešit. Co asistenti? Dostali jste na doma nějakou práci, za kterou jste placení? Nebo máte prázdniny za plný plat? Nebo vám nutí dovolenou, jste na OČR nebo tak… Jen by mě to zajímalo, jak je to vyřešeno u vás… Protože u nás na škole (pouze moje zkušenost ze škol kde jsem dosud pracovala) asistenti prostě nemají vlastní náplň práce, jen sedí vedle jednoho žáka a občas ho upozorní, že se nemá bavit ale má pracovat. Když tedy nesedí ve škole vedle žáka - nemá absolutně žádnou práci, kterou by mohl doma vykonávat. Tak mě zajímá, jak se to řeší, jestli teď máte placené prázdniny, nebo vám plat krátí, nebo vám zadali nějakou speciální práci, kterou normálně vůbec neděláte/nemáte v popisu práce? Snad nikoho neurazím:-) Anonym z důvodu info o zaměstnání, u ostatních ho očekávám taky.