Asistent pedagoga a karanténa
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Anonymní píše:
@divine woman vidíš a jinde ty dozory jsou. Někde jen dopoledne na chodbě, jinde třeba po vyučování v jídelně a satnach. K tomu třeba školy v přírodě, kdy jede jako zdravotník s plnou odpovědností a dostane zaplacený v podstatě jen ten ten zkrácený uvazek. Každá škola to má prostě jinak.
Napln prace urcuje trida, kde je asistent zarazeny. Coz je od nejnizsich praci od ctvrte a nejvyssi po devitku. Bezne supluji, doprovazim deti na skolni souteze, na SVP, dohledy netreba zminovat. Ty jsou samozrejmosti ve skole i v jidelne.
Ale ty to znas. Pomaham osmi prvostupnarkam. Pristi rok hrozi, ze pujdu na jinou budovu. Bouri se.
Mi ceka posledni rok asistence. Neplanuji, ze to budu delat dyl. Ale je to zivotni zkusenost. Vadi mi, ze jsou lide, kteri maji podobne nedustojny a nevdecny pohled na AP. Uvazek mam plny. Teda je kombinovany.
Jeji kamaradka to delala, takze ma presny prehled
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey Ale ty nemáš suplovat! To má dělat učitel. A co se celé inkluze týče, mentálně postiženým dětem by podle mě bylo lépe ve speciální škole.
Jo a přehled mám. Kamarádka celé roky učila a pak si u toho asistentování pěkně odpočinula.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey rozdil mezi praci ucitele a asistenta pochopis, az opravdu budes ucit. Mam uzasnou asistentku, je prirazena k jednomu diteti, ale realne pomaha 4. Poznam rozdil, kdy je ve ve tride a kdy neni. Ale ona fakt obcas muze zvolnit, vzit do ruky mobil. V nekterych hodinach ji posilam pryc ze tridy, bo by tam fakt jenom pasivne sedela. Materialy pro vyuku chystam ja. Opravuju ja, nekdy ji poslu s tim jednim ditetem pryc, bo delame ve tride uplne neco jineho-to ho ona opravdu chvili uci-na urovni, jak muze ucit rodic. U nas taky doprovod na mimoskolni akce delaji asistentky, ale proto ze je to organizacne jednodussi, nemusi se resit suply.
Ted zrovna ma na starost toho jedineho zaka, posila mi jeho ukoly, konzultujeme spolu. Ja ucim tech zbylych 49.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy Děkuju za názor učitelky. Já si myslím, že asistenty některé děti fakt potřebují, ale ve zvláštní škole by jim bylo lépe. Máme přece propracovaný systém speciálního školství. A jako matka jsem byla fakt byla naštvaná, že moje dítě je ve třídě s nevychovaným smradem, který v pravidelných intervalech vyřvával sprosťárny. A nebylo možné se ho zbavit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
@matkabagristy Děkuju za názor učitelky. Já si myslím, že asistenty některé děti fakt potřebují, ale ve zvláštní škole by jim bylo lépe. Máme přece propracovaný systém speciálního školství. A jako matka jsem byla fakt byla naštvaná, že moje dítě je ve třídě s nevychovaným smradem, který v pravidelných intervalech vyřvával sprosťárny. A nebylo možné se ho zbavit.
to bylo zbytecne. Mam zkusenost s nevychovanymi detmi bez naroku na asistenta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy Ano, jiste.
Kdyz je v jedne tride min prace, tak jdu za jinou. Nemelo by se to, ale uc. si bezne pujcuji, kdyz potrebuji. Nesedim na zadku a nic nedelam.
Uz jsem psala, ze momentalne asistuji studujici a zacinajici uc., ktera ma nula praxe a celkem se v tom placa. Nebo dochazim za jednou pani, ktera je pred duchodem, ale to je strasne chaoticka uc., ma takovou povahu. Ta vylozene potrebuje pomoc. Ale ja uz mam devitku tridu. Te odpovida jina napln prace, nez maji ty nizssi tridy. Je to dobra zkusenost.
Opravdu jsem nepoznala osobne takovy nevdek a zlobu, kterou predvadi divine.
A moje prvostupnarky. Jsou skvele vsechny. Moc si jich vazim. Kdyz je nova zacinajici uc., tak k nam oboum pristupuji uplne stejne. Kdyz je treba neco v praxi vysvetlit na metodickem, tak by bylo fajn, at neucite takhle, udelejte to malinko jinak atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy
Rikam porad, ze AP ma byt pro cely prvni nebo pro cely druhy stupen. A ne psany k urcitemu diteti. Nez nastane zmena, tak to delat davno nebudu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
Hele slunečnice, ty jseš docela samovytáčecí. Že ty si taky hraješ na Janu Ámosu.A jestli se obtěžuješ přípravami, tak si přiděláváš práci. To má dělat učitel.
Jen poskytuji zpětnou vazbu zdejší ředitelce zeměkoule. Ono napsat na jednoduchý dotaz zakladatelky, co momentálně dělá asistent pedagoga… cituji: „Dle mého děláte prd. Nemáte žádnou zodpovědnost a v současné situaci neděláte nic.“ Nevypovídá vůbec nic o práci asistentek, ale dosti to vypovídá o pisatelce.
- Citovat
- Upravit
@divine woman píše:
@matkabagristy A co s nimi děláš?
S detmi, ktere nerespektuji nic a nikoho? Spoustu veci, opatreni, vychovnych komisi, reseni s ospod, trojka z chovani… A raduju se z kazdeho dne, kdy neni ve skole. Jo a vecer pomaha vino ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey A můžeš mi napsat, kde je v mých příspěvcích nevděk a zloba? Já jen prezentuji názor, že každému, co jeho jest. A učit děti by měli učitelé a nikoli nějací asistenti. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
@matkabagristy
Rikam porad, ze AP ma byt pro cely prvni nebo pro cely druhy stupen. A ne psany k urcitemu diteti. Nez nastane zmena, tak to delat davno nebudu.
Zmeny budou, AB se nechal slyset, ze podpory vzdelavani se ekonomicka krize nedotkne. Vime, jak to dopadne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
@Kelsey Ale ty nemáš suplovat! To má dělat učitel. A co se celé inkluze týče, mentálně postiženým dětem by podle mě bylo lépe ve speciální škole.
Jo a přehled mám. Kamarádka celé roky učila a pak si u toho asistentování pěkně odpočinula.
Pokud zákonný zástupce trvá na umístění svého dítěte do spádové školy, škola musí zákonnému zástupci vyjít vstříc a upravit podmínky pro dítě (asistent pedagoga, osobní asistent, podpůrná opatření 1-5 kategorie). Toto je princip současného inkludovaného školství. A je v podstatě jedno, jaké postižení/omezení dané dítě má. Je irelevantní jaký názor na tuto problematiku má Divine woman, toto je v kompetenci zákonných zástupců, případně PPP nebo SPC.
- Citovat
- Upravit
@divine woman píše:
@Kelsey A můžeš mi napsat, kde je v mých příspěvcích nevděk a zloba? Já jen prezentuji názor, že každému, co jeho jest. A učit děti by měli učitelé a nikoli nějací asistenti.
Přesně v téhle aroganci a omezenosti. Pokud budeme stát jako např. Sparta a již po porodu budeme selektovat „slabé kusy“, tak je možno takto uvažovat. Pokud ovšem v naší společnosti akceptujeme děti a žáky všech schopností/vlastností/dovedností, tak jednoduše děti bude vzdělávat kromě pedagoga i asistent pedagoga, který je rovněž pedagogickým pracovníkem a má srovnatelné kompetence (krom klasifikace).
- Citovat
- Upravit