Asistent pedagoga a karanténa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
6.4.20 18:25
@divine woman píše:
Milá slunečnice, spousta dětí asistenta opravdu potřebuje. Ale po právní stránce je za dítě zodpovědný pedagog, na kterého si spousta z vás hraje aniž by měla odpovídající vzdělání. A druhá věc je, proč tu práci děláš. Víc komentovat nebudu.

Osobne znam pouze studujici asistentky. I u nas mame kazda skolu nebo dodelavame. Zadna nezustala u kvalifik. kurzu. Ale i kurz byl fajn. Dojizdela jsem 300 km (k zakladateli kurzu). Dal mi prehled o legislative a zkusenosti lidi leta pracujicich u postizenych deti. Delala jsem ho dobrovolne, prestoze jsem nemusela, uz jsem studovala. Takze mi pouze stacilo dolozit potvrzeni o studiu.
Celkem mi mrzi, ze patris mezi lidi, kteri maji takovy nazor. Dekuji, ze mame v okoli normalni rodice, kteri vidi, jak se snazime.
Napr. v Anglii funguje AP, ze napred nastoupi do skolstvi, kde dela asistenta, az se zapracuje, tak jde teprve ucit. Na fakultach nas nauci krasne teorii, ale praxe je zoufale malo. Zavedla bych to i zde.
Kdyz nevis, tak nas neponizuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
6.4.20 18:32
@Anonymní píše:
@Cenarius
Hnulo s nervama? :D Asistuji mentálně retardovanému a tělesně velmi postiženému dítěti. Dělám práci asistenta pedagoga… v níž je prakticky práce fyzioterapeuta, speciálního pedagoga, osobního asistenta, psychologa. Tohle vše za „charitativní“ plat za který by ani uklízečka nepracovala :D O tom jak je to náročné psychicky a fyzicky, není třeba mluvit. A pokud má někdo pocit, že se dnes roztrhl pytel s diagnozou ADHD, tak není daleko od pravdy. Opravdu je to tak a mnoho dětí, kteří jsou vedeni jako ADHD, tak vůbec nejdou… jsou zanedbané, nikdo se jim nevěnuje, mají nízké sebevědomí a proto mají nutkavou potřebu být vidět a něco si dokazovat. Doma jsou přehlíženi, jen koexistují, jsou zvyklí bojovat se všemi a proti všem. A to nemluvím o sociálně znevýhodněných rodinách. Je častý jev, že i střední třída kompenzuje dostatek lásky a pozornosti penězi, dárky a elektrotechnikou. Takže jednoduchá pomoc… nechcete ze svých „daní“ platit „spratky“? Tak se svým dětem věnujte :D a vědomě vychovávejte. Já taky nemám v popisu práce suplovat rodiče a zanedbanou výchovu :jazyk:

:potlesk: :potlesk: Amen. Vystihla jsi to přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
6.4.20 20:45
@Kelsey píše:
Osobne znam pouze studujici asistentky. I u nas mame kazda skolu nebo dodelavame. Zadna nezustala u kvalifik. kurzu. Ale i kurz byl fajn. Dojizdela jsem 300 km (k zakladateli kurzu). Dal mi prehled o legislative a zkusenosti lidi leta pracujicich u postizenych deti. Delala jsem ho dobrovolne, prestoze jsem nemusela, uz jsem studovala. Takze mi pouze stacilo dolozit potvrzeni o studiu.
Celkem mi mrzi, ze patris mezi lidi, kteri maji takovy nazor. Dekuji, ze mame v okoli normalni rodice, kteri vidi, jak se snazime.
Napr. v Anglii funguje AP, ze napred nastoupi do skolstvi, kde dela asistenta, az se zapracuje, tak jde teprve ucit. Na fakultach nas nauci krasne teorii, ale praxe je zoufale malo. Zavedla bych to i zde.
Kdyz nevis, tak nas neponizuj.

Nikoho neponižuji. Jen konstatuji, že nemáte stejné vzdělání jako pedagogové. To nechceš slyšet, viď? Protože kdybyste ho měly/i, tak nebudete asistentky/ti. A nezajímají mě jiné státy, my žijeme v ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.4.20 20:52
@divine woman píše:
Nikoho neponižuji. Jen konstatuji, že nemáte stejné vzdělání jako pedagogové. To nechceš slyšet, viď? Protože kdybyste ho měly/i, tak nebudete asistentky/ti. A nezajímají mě jiné státy, my žijeme v ČR.

Jak muzes vedet, jake mame vzdelani?
Tak treba mi chybi k dokonceni magistra na PF rok. Opakuji, ze znam pouze studujici asistenky. Tez jsou studentky ped. fakult. Mohla bych jit ucit na druhy stupen, protoze titul v ped. mam, ale zatim nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
6.4.20 20:56

@Kelsey Nevím, ale asistenta dělají lidé bez titulu. Jinak by učili za jiné peníze. :mavam: A když nejsi magistr, tak máš celkem smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.20 20:59
@divine woman píše:

Mám vyšší vzdělání než většina mých kolegyň (učitelek), proč dělám svou práci? Protože ji miluji a dává mi smysl. To co zde Vy předvádíte, je forma projekce, kdy máte nutkavou potřebu vozit se po (hypoteticky) slabších. Myslím, že ani já, ani kolegyně zde nejsou tou správnou cílovkou, která by Vám skákala na ten Váš deprivovaný špek.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.4.20 21:05

@divine woman moje AP je ucitelka. Je těsně po mateřské a paradoxně má delší praxi než já. Učit nechce, chce částečný úvazek.
AP v paralelní třídě je učitelka v důchodu a většina AP na naší škole je na tom podobně. Máme mezi AP 5 s VŠ vzděláním, máme učitelky a vychovatelky v důchodu.
Tolik k asistentkam bez titulu.

• Citovat
  • Upravit
74217
6.4.20 21:19
@divine woman píše:
@Kelsey Nevím, ale asistenta dělají lidé bez titulu. Jinak by učili za jiné peníze. :mavam: A když nejsi magistr, tak máš celkem smůlu.

Predstav si, ze kazdy se nehrne, ze pujde hned ucit, kdyz dodela bakalare na PF, jeste chce dodelat zbytek skoly. Momentalne delam asistentku uc., ktera nema titul. Ja ho mam a ona nema.
Koncit mame magistra stejny rok. Platove jsme na tom velmi podobne. Ona ma plat zacinajici uc., ja mam plat vychovatelky a asistentky po 10r. praxe.
A ted zkus dalsi moudra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
7.4.20 07:59
@Kelsey píše:
Predstav si, ze kazdy se nehrne, ze pujde hned ucit, kdyz dodela bakalare na PF, jeste chce dodelat zbytek skoly. Momentalne delam asistentku uc., ktera nema titul. Ja ho mam a ona nema.
Koncit mame magistra stejny rok. Platove jsme na tom velmi podobne. Ona ma plat zacinajici uc., ja mam plat vychovatelky a asistentky po 10r. praxe.
A ted zkus dalsi moudra.

Hele kočko s bakalářem lze učit jen v nouzových případech. A vím úplně přesně proč to někteří kantoři dělají. Je to o té zodpovědnosti, kterou asistent prostě nemá. Takže plně chápu učitelku s dlouhou praxí, která jde dělat asistentku. On ten poměr výkon plat je úplně někde jinde. Když hodnotíme stoprocentní úvazek. A přehled mám, protože to dělala moje nejlepší kamarádka. Žádné přípravy, žádné sešity, žádné dozory a jen jedno dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.20 08:05

@divine woman vidíš a jinde ty dozory jsou. Někde jen dopoledne na chodbě, jinde třeba po vyučování v jídelně a satnach. K tomu třeba školy v přírodě, kdy jede jako asistent a jako zdravotník s plnou odpovědností a dostane zaplacený v podstatě jen ten ten zkrácený uvazek. Každá škola to má prostě jinak.

• Citovat
  • Upravit
25897
7.4.20 08:13
@Anonymní píše:
@divine woman vidíš a jinde ty dozory jsou. Někde jen dopoledne na chodbě, jinde třeba po vyučování v jídelně a satnach. K tomu třeba školy v přírodě, kdy jede jako zdravotník s plnou odpovědností a dostane zaplacený v podstatě jen ten ten zkrácený uvazek. Každá škola to má prostě jinak.

Ano, záleží asi na vedení školy. A to, že někteří asistenti pracují na zkrácené úvazky je jen jejich problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.20 08:15
@divine woman píše:
Hele kočko s bakalářem lze učit jen v nouzových případech. A vím úplně přesně proč to někteří kantoři dělají. Je to o té zodpovědnosti, kterou asistent prostě nemá. Takže plně chápu učitelku s dlouhou praxí, která jde dělat asistentku. On ten poměr výkon plat je úplně někde jinde. Když hodnotíme stoprocentní úvazek. A přehled mám, protože to dělala moje nejlepší kamarádka. Žádné přípravy, žádné sešity, žádné dozory a jen jedno dítě.

Zbytečná generalizace! To je jako bych řekla, všichni policisté jedí koblihy, všechny úřednice jsou protivné nebo všichni lékaři obhospodařují sestry. Zcela zbytečný a mimo názor. Jsme velká škole, kde je cca 15 asistentek, všechny máme dozory na chodbách, dále u šaten, dále v jídelně. Plus kdo má žáky, co chodí do družiny, tak jsou s nimi v družině. Já jsem v práci před sedmou a odcházím kolem čtvrté. Dělám komplet všechny přípravy pro svého žáka. A to dělám i teď, vedu ho on-line, nebo za vlastní peníze tisknu a posílám poštou. K tomu všechny výlety, pobyty (kde asistent funguje prakticky i jako ošetřovatel a je to práce na ten týden non-stop). A jako součást pedagogického sboru mám povinnost absolvovat všechny probíhané konference, kurzy atd. A nevím, kde čerpáte informaci o “nulové zodpovědnosti” asistenta pedagoga. Za svěřeného žáka má plnou zodpovědnost asistent. Snažíte se protlačit svůj pomýlený názor u tématu, v kterém jak je vidno se vůbec neorientujete.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.4.20 08:16
@divine woman píše:
Hele kočko s bakalářem lze učit jen v nouzových případech. A vím úplně přesně proč to někteří kantoři dělají. Je to o té zodpovědnosti, kterou asistent prostě nemá. Takže plně chápu učitelku s dlouhou praxí, která jde dělat asistentku. On ten poměr výkon plat je úplně někde jinde. Když hodnotíme stoprocentní úvazek. A přehled mám, protože to dělala moje nejlepší kamarádka. Žádné přípravy, žádné sešity, žádné dozory a jen jedno dítě.

Tak samozřejmě, že ta zodpovědnost je menší a jasně, že učitelky toho mají mnohem více a je to náročnější, vždyt to přece nikdo netvrdí, že ne. Já taky pracuji jako AP, mam maturitu a kurz. Práce mě baví a beru to tak, že tam jsem pro to, abych učitelce ulehčila.
Já mám na starosti dvě děti a pracuji s nimi celkem intenzivně podle pokynů učitelky, neni to určitě o tom, dítě napomínat, jak tu někdo psal.
Dozory teda máme taky, ale to má asi každá škola jinak.

• Citovat
  • Upravit
25897
7.4.20 08:20
@Anonymní píše:
Tak samozřejmě, že ta zodpovědnost je menší a jasně, že učitelky toho mají mnohem více a je to náročnější, vždyt to přece nikdo netvrdí, že ne. Já taky pracuji jako AP, mam maturitu a kurz. Práce mě baví a beru to tak, že tam jsem pro to, abych učitelce ulehčila.
Já mám na starosti dvě děti a pracuji s nimi celkem intenzivně podle pokynů učitelky, neni to určitě o tom, dítě napomínat, jak tu někdo psal.
Dozory teda máme taky, ale to má asi každá škola jinak.

S tebou souhlasím. Takto mi to popsala kamarádka. Bez těch dozorů. Byla učitelka s praxí přes 30 let a dělala asistentku na plný úvazek, aby si odpočinula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
7.4.20 08:22

Hele slunečnice, ty jseš docela samovytáčecí. Že ty si taky hraješ na Janu Ámosu. :lol: A jestli se obtěžuješ přípravami, tak si přiděláváš práci. To má dělat učitel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat