Asistent pedagoga a karanténa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3890
8.4.20 10:26
@Hrozina píše:
@divine woman A ty jsi viděla jejich papíry, že to tak dobře víš? Ty tady totiž používáš pouze termíny mentálně postižený a postižený, házíš tam úplně všechny.

Když moje dcera nastupovala do první třídy, udělala se speciálně třídní schůzka kde jsem musel obhajovat proč moje dcera chodí do normální školy, máme lehčí formu, Aspergera. Takže hloupá není. Já myslel že tam nikdo nepřijde, přišlo tam 28 matek, odolává jsem cca 2 hodiny slovním útokům, měl jsem štěstí po této úžasné třídní schůzce, která mě připomínala lynč, jsem šel na degustaci vína.
Padali tam podobné formulace, retard, dement mental a pod. Kazdy rodič chce vyzkoušet jestli jeho dítě může chodit do normální školy a myslím, že když zjistí že to nepůjde, každý rozumnější rodič by pak šel do speciálky, jenomže ono to nejde a od 1.1 je to opravdu velký problém.
Mám v mailboxu cca 100 mailů, osobně jsem byl v cca 20 specialkach, v 7 jsme se zůčastnili výuky. Zase, pokud dcera zvladá běžné učivo, nedám jí do speciálky, kde děti nemluví ve 3 třídě. To co tady popisujete, je mnohem složitější, je tam mnoho faktorů, od medikace, schopnosti asistentky, empatie, dětí ve třídě, třídní učitelky kterou my máme opravdu perfektní. Nic není černobílé, máme asistentku která má vyšší pedag. vzdělání, její matka je učitelka a nemá absolutně žádnou empatii a cit.

Příspěvek upraven 08.04.20 v 10:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
8.4.20 10:27
@Hrozina píše:
Nemají, ale pokud je ve třídě asistent, může se jim věnovat a učitel má víc času na ty ostatní.

Učitel má klid pokud si asistent své svěřence odvede jinam. To se dělat nemá, ale praxe je v některých školách jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
8.4.20 10:29
@Hrozina píše:
Nemají, ale pokud je ve třídě asistent, může se jim věnovat a učitel má víc času na ty ostatní.

a odkud se ten asistent vezme?
Asistent se muze krome sveho zaka venovat jeste jinym, ale jsou hranice, ktere souvisi s jeho schopnostmi. Nemyslim to pohrdave, vim, ze nejsem schopna pomoci uplne ve vsem ani vlastnim detem.
Myslenku inkluze nezavrhuji. Pamatuju asistenku ve skole davno pred inkluzi. Holka s vs (pedagogika-matika) prirazena k velmi inteligentni fyzicky postizene divce. To byl supertandem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3890
8.4.20 10:34
@matkabagristy píše:
deti, ktery se rodice nevenuji, a deti ze socialne slabych skupin na rok na asistenta nemaji

Je tu nově jedna změna, asistent není psaný na konkrétní dítě, ale na třídu, tudíš má pomáhat všem dětem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65165
8.4.20 10:47
@pecas píše:
Je tu nově jedna změna, asistent není psaný na konkrétní dítě, ale na třídu, tudíš má pomáhat všem dětem

No to zatím ovšem nefunguje. Pořád musí rodiče konkrétního dítěte žádat. Ovšem jsem zvědavá, jak to bude teď, když poradny neprovádí vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
8.4.20 10:48
@divine woman píše:
@Hrozina V tom máš pravdu. Svou teorii o nárůstu postižených dětí jsem tu už několikrát psala. A učitel nebo asistent kolikrát stráví s dítětem víc času než vlastní rodiče.

To máš pravdu, učitelky, vychovatelky, asistenti suplují rodiče. Ty jenom pořád píšeš o postižených dětech. Asi máme obě jinou představu o tomto pojmu. U mě je postižení zdravotní problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.4.20 10:49
@pecas píše:
Je tu nově jedna změna, asistent není psaný na konkrétní dítě, ale na třídu, tudíš má pomáhat všem dětem

Tohle neni docela pravda. Mame ve tride dite, ktere melo, ma a bude mit AP. Tam zmena nenastane. Jestlize se odstehuje, tak pozice zanika a trida o AP prichazi. Takze stale je asistent psany k urcitemu diteti a je na nej vazany.
Chce to proste novelu. U nas staci pro prvni stupen jeden UNI asistent, at si uc. smi pujcovat operativne, jak potrebuji. A dva UNI pro druhy stupen. My takhle priroze fungujeme, ze nebudu sedet a houpat nohama, kdyz je min prace v moji tride a v jine tride je treba pomoct. Ale oficialne to takhle neni. Jeste existuje pozice skolniho asistenta. Ale to je proste tupe nastavena pozice, podminky atd. Proste je nutna novela. Mozna uplne zrusit asistenty. Pozadovat VS a misto asistenta reinkarnovat na uni tandemoveho ucitele :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
8.4.20 10:52
@pecas píše:
Když moje dcera nastupovala do první třídy, udělala se speciálně třídní schůzka kde jsem musel obhajovat proč moje dcera chodí do normální školy, máme lehčí formu, Aspergera. Takže hloupá není. Já myslel že tam nikdo nepřijde, přišlo tam 28 matek, odolává jsem cca 2 hodiny slovním útokům, měl jsem štěstí po této úžasné třídní schůzce, která mě připomínala lynč, jsem šel na degustaci vína.
Padali tam podobné formulace, retard, dement mental a pod. Kazdy rodič chce vyzkoušet jestli jeho dítě může chodit do normální školy a myslím, že když zjistí že to nepůjde, každý rozumnější rodič by pak šel do speciálky, jenomže ono to nejde a od 1.1 je to opravdu velký problém.
Mám v mailboxu cca 100 mailů, osobně jsem byl v cca 20 specialkach, v 7 jsme se zůčastnili výuky. Zase, pokud dcera zvladá běžné učivo, nedám jí do speciálky, kde děti nemluví ve 3 třídě. To co tady popisujete, je mnohem složitější, je tam mnoho faktorů, od medikace, schopnosti asistentky, empatie, dětí ve třídě, třídní učitelky kterou my máme opravdu perfektní. Nic není černobílé, máme asistentku která má vyšší pedag. vzdělání, její matka je učitelka a nemá absolutně žádnou empatii a cit.Příspěvek upraven 08.04.20 v 10:36

A přesně pro tohle to má smysl a řikám to i já. Pokud je to jen trošku možné, ať je dítě v běžné ZŠ. Vaše dcera by šla ve specce zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
8.4.20 10:54

@Hrozina Postižení je buď fyzické nebo mentální. A obojího přibývá s rozvojem medicíny. Fyzicky postižené děti jsou v běžné ZŠ ten nejmenší problém. Taky jsem měla spolužáka na vozíku. Problém jsou ti mentálně někde jinde. Něco jako Forest Gump. IQ pod 70. Ti opravdu potřebují jinou péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
8.4.20 10:56

Ano, ve třídě musí být dítě, ke kterému je as. napsaný. Ale pokud tam už je, věnuje se i ostatním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
8.4.20 10:58
@divine woman píše:
@Hrozina Postižení je buď fyzické nebo mentální. A obojího přibývá s rozvojem medicíny. Fyzicky postižené děti jsou v běžné ZŠ ten nejmenší problém. Taky jsem měla spolužáka na vozíku. Problém jsou ti mentálně někde jinde. Něco jako Forest Gump. IQ pod 70. Ti opravdu potřebují jinou péči.

Ano, ale ty do tohoto pojjmu hrneš i ty děti znevýhodněné a slabší. Aspoň z toho mám od začátku diskuze ten pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
8.4.20 11:01

@Kelsey No, to tandemové učení je běžné v Rakousku. Jedna třída, max 25 dětí a 2 rovnocenní učitelé. A asistenti drží dozory a opravují sešity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
8.4.20 11:02

@Hrozina A co je znevýhodněné a slabší dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
8.4.20 11:08

Tak sociálně znevýhodněné dítě není postižené. Stejně tak dítě, které má trojky a potřebuje občas pomoc s učením. Nebo dítě, kteréme se rodič nevěnuje a tím pádem má problém s učením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
8.4.20 11:11
@pecas píše:

ale asistenta pridelideli konkretnimu diteti. Kdyz ve tride neni zak, ktery ma na asistenta narok, tak tam proste zadny neni. Ucila jsem v socialne vyloucene lokalite. Pocet asistentu ve skole 0

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat