Asistent pedagoga a karanténa
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Hrozina Tak trojkař snad nepotřebuje asistenta. Tohle je fór roku. Gaussovu křivku nikdo neošálí. A trojkař je průměrný. Tak to už fakt nevím, kdo všechno dle tebe tu podporu potřebuje. Já mám stále představu o dětech na vozíku, se špatným zrakem nebo sluchem, autistech, aspergrech a mentálně opožděných. A oni trojkaři. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
@Kelsey No, to tandemové učení je běžné v Rakousku. Jedna třída, max 25 dětí a 2 rovnocenní učitelé. A asistenti drží dozory a opravují sešity.
Tady se zavadi ve speckach. Psala jsem vcera, ze znama ma prvni rok tandemoveho uc. a zustala jedna AP. Mela tri asistentky puvodne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja myslim, ze v nastale situaci je uplne zbytecne vest debatu o asistentech. Byli prvni na rane v ramci uspor na inkluzi od 1.1. ekonomicka krize nas postihne vsechny, budou dalsi skrty
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
@Hrozina Tak trojkař snad nepotřebuje asistenta. Tohle je fór roku. Gaussovu křivku nikdo neošálí. A trojkař je průměrný. Tak to už fakt nevím, kdo všechno dle tebe tu podporu potřebuje. Já mám stále představu o dětech na vozíku, se špatným zrakem nebo sluchem, autistech, aspergrech a mentálně opožděných. A oni trojkaři.
Spíš asi nechceš rozumět. Od začátku se Ti tady několik z nás snaží vysvětlit, že ano, asistent je ve třídě k nějakému dítěti, ale pomáhá i jiným dětem, mimo jiné i těm trojkařům. On u nich nesedí, ale pomůže. Mimo jiné i proto, aby se učitel mohl víc věnovat těm nadaným žákům, jak tady pořád připomínáš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
@matkabagristy Takže se to vrátí do starých kolejí?
nevrati, decka zustanou na zakladkach
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Tohle neni docela pravda. Mame ve tride dite, ktere melo, ma a bude mit AP. Tam zmena nenastane. Jestlize se odstehuje, tak pozice zanika a trida o AP prichazi. Takze stale je asistent psany k urcitemu diteti a je na nej vazany.
Chce to proste novelu. U nas staci pro prvni stupen jeden UNI asistent, at si uc. smi pujcovat operativne, jak potrebuji. A dva UNI pro druhy stupen. My takhle priroze fungujeme, ze nebudu sedet a houpat nohama, kdyz je min prace v moji tride a v jine tride je treba pomoct. Ale oficialne to takhle neni. Jeste existuje pozice skolniho asistenta. Ale to je proste tupe nastavena pozice, podminky atd. Proste je nutna novela. Mozna uplne zrusit asistenty. Pozadovat VS a misto asistenta reinkarnovat na uni tandemoveho ucitele.
Ona tu je bohužel novela, platná od 1.1.2020, je to spíše horší a nedomyšlené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman A znovu říkám, dokud si neodkroutíš pár let v současném školství, nevíš, o čem mluvíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hrozina Asi v tom mám fakt zmatek. Do teď jsem byla přesvědčená, že je asistent přidělen k určitému dítěti (dětem). A ono asi ne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
@Hrozina Asi v tom mám fakt zmatek. Do teď jsem byla přesvědčená, že je asistent přidělen k určitému dítěti (dětem). A ono asi ne.
asistent je prirazen ke konkretnimu diteti, muze vsak pracovat i s jinymi detmi. Skoly je pak vyuzivaji jako onuce i k jinym cinnostem, jak se to pise tady: kopirovani materialu pro ucitele, dohled nad zaky (nespravne zde zamenovano za supl), doprovod jinych zaku na mimoskolni akce apod. Kelsey pise, ze maj ve skole 4 asistenty, my tez. Cas travi ve tride toho zaka, kde je pridelen. Myslenka, ze by mohl vypomahat slabsim zakum, je hezka, ale neproveditelna, mozna troch v tech 4 tridach z 20 na skole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
@Hrozina Asi v tom mám fakt zmatek. Do teď jsem byla přesvědčená, že je asistent přidělen k určitému dítěti (dětem). A ono asi ne.
Je přidělen na základě doporučení z SPC Apla nebo Vertikála, k tomu další posudky psycholog, psych. Je tam opravdu z důvodu přítomnosti takového žáka, rozdíl je v tom že dříve to byl,, osobní,, asistent postiženého žáka a nově je pro celou třídu. Škola z toho má dotaci a jiné benefity z SPC, učební pomůcka a ostatní
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
Je to ASISTENT PEDAGOGA. Do třídy je přidělen na základě potřeby 1 až 4 dětí, je ale k ruce pedagogovi. Ano, jsou děti, u kterých musí sedět pořád, ale většinou se věnuje více dětem, chystá materiály, opravuje úkoly… Ono to dítě taky musí být schopné pracovat trošku samostatně, protože třeba písemky musí vypracovat sám, asistent nanejvýš vysvětlí zadání.
To, že se od dítěte nehne je OSOBNÍ ASISTENT. Tam už je to ale o něčem jiném i s financováním.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
@Hrozina A jakou praxi máš ty, pokud to chceš zveřejnit?
Nechci. Ale rozhodně nemám jako ty informace z pozice jedna paní povídala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit