Asistent pedagoga a karanténa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1086
7.4.20 12:51

@divine woman Milá zlatá, já jsem taky Husákovo dítě. A ano, to jsem Ti psala, že vždycky byly slabší děti ve třídě. Na kamarádství to nemá vliv ani teď. To, že má dítě asistenta nebo s ním pracuje neznamená, že s ním nikdo nekamarádí. Ale pokud byl někdo slabší, buď se mu přizpůsobil zbytek třídy, nebo se mu nepřizpůsobil a skončil na pětkách, ti nejhorší ve zvláštní škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
7.4.20 12:56

@divine woman Milá zlatá, chováš se tady i v jiných diskuzích tak, jako by jsi snědla k snídani všechnu moudrost vesmíru. Často jsi s názory hodně mimo. Ale k téhle diskuzi - pokud si ve školství neodkroutíš pár let, nevíš, o čem mluvíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.20 12:56
@divine woman píše:
Takže hendikepované dítě plus jeho asistent nejsou ve třídě jaksi navíc? Oni vůbec ostatní děti a učitele neruší?

Pokud dělá svou práci ukázkově, tak ne. Asimilovat se v kolektivu a zároveň neizolovat, ale socializovat svěřeného žáka je jedna z náplní práce AP. Evidentně máte zkušenosti jen s negativními vzorky “co dělají prd”, jak píšete. Ale to je u všech profesí, je to o lidech a vždy se najde někdo neschopný, to je všude.

• Citovat
  • Upravit
74219
7.4.20 12:57
@Zumpa píše:
Přímou pedagogickou činnost může vykonávat AP jen a pouze v případě, že na to má vzdělání. A to nemá 99,999% asistentů. Pokud to vzdělání nemá, má vykonávat pouze pomocné výchovné práce.

Procento studujicich bude nizsi. Ale dekuji za podnet. Tohle muze byt zajimave tema a hlavne podklad pro praktickou cast diplomky.

Příspěvek upraven 07.04.20 v 13:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.20 13:00
@divine woman píše:
@Hrozina Milá, zlatá. Já jsem Husákovo dítě a za mých školních časů byly děti chytré, průměrné a pomalé. A všichni jsme tu základku nějak dali. A kamarádi jsme bez ohledu na další vzdělání dodnes. A chápu, že některé děti prostě potřebují větší podporu než jiné. Ale neměly by to těm „průměrným“ ztěžovat. Nesouhlasím s inkluzí ani s asistenty. Měli by být v jinde a pracovat jinak.

Já jsem taky Husákovo dítě. A proto říkám díky Bohu za to, že dnes všichni nemusíme být v jedné lati v jedněch cvičkách :) Zřejmě Vám zbyla i rétorická dikce z této éry… asi bychom měli dělat “pořádnou” práci a ne se věnovat buržoazní pavědě, že :D Uranové doly by stačily??

• Citovat
  • Upravit
25897
7.4.20 15:25
@Hrozina píše:
@divine woman Milá zlatá, já jsem taky Husákovo dítě. A ano, to jsem Ti psala, že vždycky byly slabší děti ve třídě. Na kamarádství to nemá vliv ani teď. To, že má dítě asistenta nebo s ním pracuje neznamená, že s ním nikdo nekamarádí. Ale pokud byl někdo slabší, buď se mu přizpůsobil zbytek třídy, nebo se mu nepřizpůsobil a skončil na pětkách, ti nejhorší ve zvláštní škole.

Tak to jistě víš, že za nás mentálně postižené děti v běžné škole nebyly. Chodily do té zvláštní. A většina třídy se těm slabým fakt nepřizpůsobovala. Kdo byl slabota, tak si několik tříd zopakoval. Teď máme inkluzi naruby. Kdo se například věnuje nadprůměrně inteligentním dětem? Nikdo. Na úkor těch postižených.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
7.4.20 15:34
@Kelsey píše:
Procento studujicich bude nizsi. Ale dekuji za podnet. Tohle muze byt zajimave tema a hlavne podklad pro praktickou cast diplomky.

Tak toto by mě také opravdu zajímalo. Protože někteří asistenti ze školy mých dětí neměli ani tu maturitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
7.4.20 16:09
@divine woman píše:
Tak to jistě víš, že za nás mentálně postižené děti v běžné škole nebyly. Chodily do té zvláštní. A většina třídy se těm slabým fakt nepřizpůsobovala. Kdo byl slabota, tak si několik tříd zopakoval. Teď máme inkluzi naruby. Kdo se například věnuje nadprůměrně inteligentním dětem? Nikdo. Na úkor těch postižených.

A kolik si myslíš, že je těch mentálně postižených v běžných školách teď?
A asistent ve třídě mimo jiné napomáhá i tomu, aby měl učitel čas na t, nadprůměrně inteligentní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
7.4.20 16:18

@Hrozina To nevím. A byla by to asi zajímavá cifra. Stačilo by porovnat úbytek žáků zvláštních škol od zavedení inkluze. A nadprůměrně inteligentní děti mohou naštěstí odejít na víceletá gymnázia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15777
7.4.20 17:39

@divine woman Bohužel sílí trend rušení víceletých gymnázií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
7.4.20 17:42
@Zumpa píše:
@divine woman Bohužel sílí trend rušení víceletých gymnázií.

a ruseni skol pro cikorky. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
7.4.20 18:11
@divine woman píše:
@Hrozina To nevím. A byla by to asi zajímavá cifra. Stačilo by porovnat úbytek žáků zvláštních škol od zavedení inkluze. A nadprůměrně inteligentní děti mohou naštěstí odejít na víceletá gymnázia.

Oni totiž mentálně postižení se i nadále vzdělávají ve speciálních školách. Na ZŠ je k asistent přiřazený k dětem se speciálními vzdělávacími potřebami, poruchami učení, poruchami autistického spektra, ADHD atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
7.4.20 18:11

@matkabagristy Konečně to někdo umí pojmenovat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
7.4.20 18:20
@Hrozina píše:
Oni totiž mentálně postižení se i nadále vzdělávají ve speciálních školách. Na ZŠ je k asistent přiřazený k dětem se speciálními vzdělávacími potřebami, poruchami učení, poruchami autistického spektra, ADHD atd.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Díky, pobavilas.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
7.4.20 18:31
@divine woman píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Díky, pobavilas.

To jsem ráda, že jsem Tě pobavila. Já jsem totiž celou dobu přesvědčená, že vůbec nevíš, o čem píšeš. Problematiku vzdělávání, inkluze, asistentů atd. znáš jenom z pozice „jedna paní povídala“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat