Asistent pedagoga a karanténa
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@divine woman píše:
@matkabagristy Bez asistentů, myslíš? To bude pěknej vopruz.
Vzdyt jsem to psala vecer, ze nekde asistenty skrtnou vyrazne, ale deti zustanou. Nikdo inkluzi urcite nezrusi. Odporovalo by to lid. pravu.
Ja se pro pristi rok bat nemusim. Muj sverenec ma AP potvrzeneho. Takze zustanu na svem. Az budu pozici predavat, tak i dalsi muze zustat klidna.
Ale obecne nove neprideli nebo asistenta diteti zrusi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Vzdyt jsem to psala vecer, ze nekde asistenty skrtnou vyrazne, ale deti zustanou. Nikdo inkluzi urcite nezrusi. Odporovalo by to lid. pravu.
Ja se pro pristi rok bat nemusim. Muj sverenec ma AP potvrzeneho. Takze zustanu na svem. Az budu pozici predavat, tak i dalsi muze zustat klidna.
Ale obecne nove neprideli nebo asistenta diteti zrusi.
Tak to nastanou ve školách těžké chvíle. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
@Hrozina A jakou praxi máš ty, pokud to chceš zveřejnit?
Praxi nemá žádnou, pohybuji se po cca 20ti školách a NIKDO, slovy NIKDO není pro inkluzi, naopak všichni mají krví podlité oči, když na toto téma přijde řeč. Kromě Valachové, pár sociopatů z neziskovek a lidí, kteří jsou zcela mimo, inkluzi nikdo neobhajuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
@Zumpateď to schytáš
Proc? Debatujeme normalne
.
Ma sve zkusenosti. Snad vsichni se shodneme, ze celou inkluzi je treba uchopit a prepracovat, aby fungovala jinak. A nejspis vsichni ucitele nechteji o AP prijit, kdyz byla prvni vlna skrtu, tak jsem cetla na ped. komore, jak se ucitele bouri. Jestli dojde na vic skrtu, ze udelaji dalsi stavku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
@Zumpateď to schytáš
Jako ode mě? Já na rozdíl od Tebe jiný názor přijmout umím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa Já neříkám, že všechny děti, které jsou v rámci inkluze ve škole, tam patří. Některým dětem by bylo líp ve specce. Ale třeba kvůli takovým, jako je dcera pána, co sem psal, to smysl má.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nedalo mi to a přispěju k tématu. Jsem učitelka, přes 20 let praxe, většinou na ZŠ. Nyní jsem na malé škole, 9. tříd, vedení, 10 učitelů a 5 asistentů. Za inkluzi bych zejména Valachovou nejmíň přiškrtila. Rozhodovali o ní lidé, kteří byli ve škole naposled jako děti.
Takže asistenti nám přibývají, nicméně mně práce neubyla. Ba naopak. Veškeré papírování a přípravy jdou za mnou. Chtěla bych za to mít víc peněz. Ale ty dostane asistent.
Asistenti se u nás dělí do několika druhů:
- Matka Tereza - asistentka retardovaného dítěte, které v 1. třídě zvládlo asi 4 slova. Jinak vydává skřeky a má problém i s vyměšováním. Spolužáci ho přijali dobře, asistentka je pro něj jako máma. Ale do běžné ZŠ by dříve rozhodně nechodilo.
- Paní učitelka - asistentka, jejíž celá rodina jsou učitelé a ona si na tu paní učitelku také ráda hraje. Je to její splněný sen. Do role se vžívá tak, že vydává pokyny celé třídě. Děti pak byly zmatené a nevěděly koho poslouchat. Také se má věnovat především mentálně postiženému dítěti, které by dřív též šlo do specky. Ale přidělený žák ji miluje a ona se snaží.
- Lenoch - člověk, který asi nesehnal jinou práci, do školy si chodí zejména odpočinout, hrát v průběhu hodin hry na mobilu a pak taky na oběd. Na druhé straně je pravda, že asistuje rozmazlenému frackovi, který by spíš než asistenta potřeboval jeden výprask od táty a byl by klid. Protože má asistenta, je důležitý a tolik nezlobí.
- Beruška - dvacetiletá holčina bez maturity, která u nás pracuje a doplňuje si vzdělání. Když jí mám ve třídě, jakoby tam byl jeden žák navíc. Ale co, kluci jí milujou a ona se snaží.
- Nevím jak nazvat, asi jako č. 3, osoba, která nikde nevydrží déle jak jeden školní rok a navíc pomlouvá a rozeštvává kolektiv.
Takže suma sumárum, kdyby mentálně retardované děti jako dříve chodily do zvláštní školy, kde byli speciální pedagogové a ne rychlokvašky s různými školami, potřebovali bychom asistenta asi jen jednoho. Je fajn, že drží dohledy a pomáhají i ostatním dětem. Ale to je tak vše. Nemají žádnou zodpovědnost, neřeší papíry, do školy přijedou na půl osmou a po obědě jedou domů. A rozdíl mezi jejich a mým platem je v současnosti malý. Už uvažuji o tom, že se stanu asistentkou. Když je to na plný úvazek, tak rozdíl mezi 8. a 11. nebo 12. platovou třídou je jen pár tisíc.
- Citovat
- Upravit
A teď, když vám to popsal někdo z praxe, je dlouhé ticho. Asi je to tím pěkným počasím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit