Asistent pedagoga a karanténa
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
@Zumpa my dostali doporučené, aby AP pracovala s celou třídou - podle příprav a pod vedení učitelky. Neznamená to, že vysvětluje novou látku, ale hraje hru, čte se třídou… A učitelka má čas se věnovat tomu jednomu dítěti.
Ale je pravda, že jak jsem psala, u nás je hodně AP učitelek. Moje AP je učitelka, takže je pravda, že jsem nezjišťovala, jestli to doporučení dali jen mně nebo všem
jakoze asistentka uci a ucitelka dela asistenta diteti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
To snad né ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Zumpa my dostali doporučené, aby AP pracovala s celou třídou - podle příprav a pod vedení učitelky. h… A učitelka má čas se věnovat tomu jednomu dítěti.....
Počkat, to je nějaké pravidlo, že se učitelka věnuje jednomu dítěti? To je pak přece špatně, to dítě tam nemá co dělat, nebo to dělá učitelka špatně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey Ty píšeš ze zkušenosti a naprosto souhlasím s tím, že si učitel a asistent musí sednout jako lidi. A fakt mi vadí, že kvůli postiženým dětem mají horší přístup ke vzdělání ty „normální“. Je to inkluze naruby. Jedno dítě v inkluzi omezuje 20 dalších. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman Podívej se na stránky asistentpedagoga.cz, tam je přesně popsaná náplň asistentů. A Ti, které znám, to splňují a dělají i věci navíc. Pokud máš z vyprávění kamarádky pocit, že asistenti dělají prd, asi Tvoje kamarádka nebyla dobrá asistentka a doufám, že už ve školství nepracuje.
A k úvazkům - pokud je asistent na prvním stupni, nemůže mít plný úvazek, protože na něj s počtem hodin, které děti tráví ve škole, prostě nedosáhne. Ty děti tam tolik času nejsou. Často je asistentka i vychovatelka a má na škole dva úvazky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
Asistentka třeba s celou třídou čte nebo počítá příklady a učitelka vysvětluje dítěti novou látku a věnuje mu individuální pěči, aby mohla vyhodnotit jeho pokroky a navrhnout další postup, aby jeho vzdělávání bylo co nejvíc efektivní.
@Zumpa píše:
Počkat, to je nějaké pravidlo, že se učitelka věnuje jednomu dítěti? To je pak přece špatně, to dítě tam nemá co dělat, nebo to dělá učitelka špatně.
Není to pravidlo, učitelka se věnuje všem dětem, ale v případě inkludovaného dítěte je potřeba víc individuální péče, na to tam je AP, ale učitelka vytváří IVP a hledá pro dítě metody, aby vzdělávání bylo efektivní. Takže je čas od času potřeba, aby si s tím dítětem učitelka sedla a zjistila, jaké dělá pokroky a vymyslela pro něj postupy. Je to třeba jednou za měsíc 10 minut jedné hodiny. Vyvolávat děti, aby četly zvládne i AP.
Bohužel hodně dětí, co jsou ve škole díky inkluzi a nemají tam co dělat.
- Citovat
- Upravit
@Hrozina Moje kamarádka už není ani učitelkou ani asistentkou. Je mrtvá. A i asistent na prvním stupni může mít plný úvazek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
@Kelsey Ty píšeš ze zkušenosti a naprosto souhlasím s tím, že si učitel a asistent musí sednout jako lidi. A fakt mi vadí, že kvůli postiženým dětem mají horší přístup ke vzdělání ty „normální“. Je to inkluze naruby. Jedno dítě v inkluzi omezuje 20 dalších.
@Zumpa píše:
Nikdo nikoho neomezuje. Asistent pravuje s dítětem-dětmi, které potřebují, učitel s ostatními. Naopak-děti, které potřebují asistenta, by v té škole kolikrát byly tak jako tak, takže potom by opravdu celá třída jela podle nejslabšího. Ta Vaše představa, že jsou ve škole jen postižené děti, které ostatní brzdí je trošku mimo.
A ano, v náplni asistenta je i práce s celou třídou, pokud potřebuje učitel chvíli pracovat s potřebným žákem. Už Vám to tady někdo psal-jde o hry, procvičování… Určitě ne probírání nové látky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
@Hrozina Moje kamarádka už není ani učitelkou ani asistentkou. Je mrtvá. A i asistent na prvním stupni může mít plný úvazek.
A kde by nabral na prvním stupni hodiny na plný úvazek?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hrozina Takže tady tvrdíš, že ve třídě bez asistenta a postižených dětí se učí stejně jako ve třídě bez nich?
To snad ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hrozina píše:
@divine woman Podívej se na stránky asistentpedagoga.cz, tam je přesně popsaná náplň asistentů. A Ti, které znám, to splňují a dělají i věci navíc. Pokud máš z vyprávění kamarádky pocit, že asistenti dělají prd, asi Tvoje kamarádka nebyla dobrá asistentka a doufám, že už ve školství nepracuje.
A k úvazkům - pokud je asistent na prvním stupni, nemůže mít plný úvazek, protože na něj s počtem hodin, které děti tráví ve škole, prostě nedosáhne. Ty děti tam tolik času nejsou. Často je asistentka i vychovatelka a má na škole dva úvazky.
Jsou i asistenti s plným uvazkem, pokud napíše poradna i družinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hrozina píše:
A kde by nabral na prvním stupni hodiny na plný úvazek?
Jde s dítětem do družiny. Takový autista to má v družině hodně těžké.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
@Hrozina Takže tady tvrdíš, že ve třídě bez asistenta a postižených dětí se učí stejně jako ve třídě bez nich?To snad ne.
Já jsem Ti psala, že asistent ve třidě nerovná se automaticky postižené dítě ve třídě. Asi si pod pojmem postižené dítě představujeme každá něco jiného. Ale ve třídě jsou prostě slabší děti, bylo to tak, co si pamatuju, vždycky. A těm by se musel věnovat učitel, zatím co šikovnější děti by se musely přizpůsobit. Takhle s nimi může pomalejším tempem pracovat asistent. Tím pádem nikoho neomezují, jak jsi psala ty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hrozina Nikdo nikoho neomezuje. Asistent pravuje s dítětem-dětmi, které potřebují, učitel s ostatními.
Tak to je něco z říše pohádek, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit