Asistent pedagoga a karanténa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25897
7.4.20 18:41

@Hrozina Mysli si co chceš. Ale prakticky není síla, která by mentálně postižené děti donutila chodit do speciálních škol. Záleží jen na rozhodnutí rodičů. Znám jednu rodinu, kde mají 5 dětí a do běžné ZŠ nechodí jen jedno z nich. Je mongoloidní. Ostatní s lehčím mentálním postižením v ZŠ jsou. Tak mi to vysvětli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
7.4.20 18:51

@divine woman A ty jsi viděla jejich papíry, že to tak dobře víš? Ty tady totiž používáš pouze termíny mentálně postižený a postižený, házíš tam úplně všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15822
7.4.20 18:54
@Hrozina píše:
To jsem ráda, že jsem Tě pobavila. Já jsem totiž celou dobu přesvědčená, že vůbec nevíš, o čem píšeš. Problematiku vzdělávání, inkluze, asistentů atd. znáš jenom z pozice „jedna paní povídala“.

A ty to znáš? Tys zažila třeba idiota, který má papír na ADHD, ve třídě, kde jde kvůli jednomu magorovi celá výuka do kopru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
7.4.20 18:55

Mají lehké mentální postižení. A rozhodně si nepletu fyzické znevýhodnění s tím mentálním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
7.4.20 18:58

@Zumpa Ano, znám. A jak už tady bylo napsáno, pokud asistent s učitelem dobře pracují, dají se takové situace zvládnout např. odvedením do jiné místnosti atd. U takových dětí opravdu asistent nedělá prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
7.4.20 19:02
@divine woman píše:
Mají lehké mentální postižení. A rozhodně si nepletu fyzické znevýhodnění s tím mentálním.

V některých příspěvcích jsem si tím nebyla tak jistá. A LMP se pořád dá na ZŠ zvládnout. Tam se většinou řadí děti, které dřív chodily do zvláštní školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
7.4.20 19:05

Já si třeba myslím, že pro děti bez papírů je setkání s těmito dětmi i přínosem. Naučí se toleranci k nim, pomůžou, vezmou je mezi sebe… Vím, že se lidi dělí na zastánce a odpůrce inkluze. Já jsem zastánce, podle mě to při dobrém vedení a lidech smysl má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
7.4.20 19:17
@Hrozina píše:
Já si třeba myslím, že pro děti bez papírů je setkání s těmito dětmi i přínosem. Naučí se toleranci k nim, pomůžou, vezmou je mezi sebe… Vím, že se lidi dělí na zastánce a odpůrce inkluze. Já jsem zastánce, podle mě to při dobrém vedení a lidech smysl má.

Ano, ty popisuješ tu kladnou stránku. Děti se naučí žít a spolupracovat s každým. Ale kdo pomáhá těm ostatním na opačném konci Gaussovy křivky? To je to, co mi vadí. A je fakt dost velký rozdíl mezi dětmi na 1. a 2. stupni ZŠ. U těch velkých to fakt není domyšlené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
7.4.20 19:18

,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.4.20 19:29

@divine woman
Jak dlouho asistovala tva znama?
Abych to vysvetlila. Vystridala jsem pracujici duchodkyni p. uc., kdyz jsem zacinala. Ona delala pul roku asistentku. A vic nedala. Sama mela pul uvazek uc. a pul uvazek AP. Ono je to tezke. Cely zivot pracovala samostatne. Opacne je to snadnejsi, ze napred se dela AP, naslechy a pote jit ucit. Ale opacne je to tezka situace.
Znama pristoupila na rychlejsi postup. Ta uci ve specce (tez studuje). Napred sama byla AP, pak si dala prihlasku na skolu. Rovnou sla ucit. Ve tride mela 3 AP. Ted ji jedna dela tandemoveho ucitele a zustala jim jedna asistentka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
7.4.20 19:32

Myslim, ze obe profese si zkusila @sloninka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
7.4.20 19:36

@Kelsey Cca 3 roky. 2 roky je po smrti, tak si to sčotni. Měla na starost jednu žačku. A jako asistentka šťastná nebyla, měla problém s tím, že se výuka nikam neposunuje. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
7.4.20 20:24
@divine woman píše:
Ano, ty popisuješ tu kladnou stránku. Děti se naučí žít a spolupracovat s každým. Ale kdo pomáhá těm ostatním na opačném konci Gaussovy křivky? To je to, co mi vadí. A je fakt dost velký rozdíl mezi dětmi na 1. a 2. stupni ZŠ. U těch velkých to fakt není domyšlené.

Podívej, já neříkám, že je všechno růžový. Ale podle mně inkluze smysl má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.20 20:59

Já pracuji na prvním stupni a mam na starost dítě s lehkým mentálním postižením. Učení zvládá dobře, dokonce nad rámec toho, co by mělo umět. Rodiče jsou rozumní a sami řekly, že kdyby to nešlo, takže by dítě přendaly do speciální školy, ale zatim vše probíhá dobře. Ostatní děti ve třídě ho berou dobře. Třídu nebrzí, jelikož s ním v hodině pracuji já. Vše dítěti dovysvětluji, snažím se být potichu, sedíme v poslední lavici. Ptala jsem se dětí, co sedí před námi, jestlii je nerušíme a říkaly, že vůbec, že nás nevnímají, takže v tomhle problém nevidim. Pracuji podle pokynů učitelky, sama nic nepřipravuji, maximálně přijdu s nějakým nápadem, který s učitelkou konzultuji.

U nás na škole se řeší i děti nadané, takže tam ten posun do budoucna vidím také.

• Citovat
  • Upravit
25897
7.4.20 21:20
@Hrozina píše:
Podívej, já neříkám, že je všechno růžový. Ale podle mně inkluze smysl má.

Možná ano. Já to nedokážu posoudit. Ale vadí mi peníze na platy asistentů a prázdné speciální školy. A pro učitele je to zátěž navíc. To asi rozporovat nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat