Asistent pedagoga a karanténa
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@vokishka píše:
Jde s dítětem do družiny. Takový autista to má v družině hodně těžké.
To má. Jenže záleží na poradně, jestli dítěti asistenta do družiny napíše. Ve svém okolí takový případ neznám. A ředitel si tam nemůže asistenta jen tak dát, neměl by ho z čeho zaplatit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
@Hrozina Nikdo nikoho neomezuje. Asistent pravuje s dítětem-dětmi, které potřebují, učitel s ostatními.
Tak to je něco z říše pohádek, ne?
A proč myslíš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hrozina píše:
To má. Jenže záleží na poradně, jestli dítěti asistenta do družiny napíše. Ve svém okolí takový případ neznám. A ředitel si tam nemůže asistenta jen tak dát, neměl by ho z čeho zaplatit.
No já právě znám takové případy, na jedné škole mají třeba tři takové asistenty. Ale samozřejmě to záleží na poradne a po téhle krizi půjdou úvazky určitě dolů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hrozina píše:
A proč myslíš?
Takže hendikepované dítě plus jeho asistent nejsou ve třídě jaksi navíc? Oni vůbec ostatní děti a učitele neruší?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka Já fakt neznám nikoho. Poradna je nenapíše, perou se s tím vychovatelky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
Takže hendikepované dítě plus jeho asistent nejsou ve třídě jaksi navíc? Oni vůbec ostatní děti a učitele neruší?
Asistent sedí u dítěte, mluví jenom spolu šeptem, jak ruší? Pokud potřebují mluvit víc, jdou ze třídy pryč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hrozina píše:
Asistent sedí u dítěte, mluví jenom spolu šeptem, jak ruší? Pokud potřebují mluvit víc, jdou ze třídy pryč.
Takže ruší. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman Navíc na každé dítě jednou dojde a potřebuje s něčím pomoct. Jedná se o asistenta pedagoga, ne jednoho dítěte. Samozřejmě, dítěti se speciálními vzdělávacími potřebami se věnuje nejvíc, ale věnuje se celé třídě, kdo potřebuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hrozina píše:
@vokishka Já fakt neznám nikoho. Poradna je nenapíše, perou se s tím vychovatelky.
No já znám, zlepšilo se to letošní školní rok. Nepíšu to každému, jen některým autistum. Ale bojím se, že příští rok to tak nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
Takže ruší.
Neruší. Jestli to posuzuješ jenom podle toho, že je v té třídě někdo jiný a šeptá… Děti ve třídě se to naučí nevnímat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
No já znám, zlepšilo se to letošní školní rok. Nepíšu to každému, jen některým autistum. Ale bojím se, že příští rok to tak nebude.
Doufejme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hrozina Milá, zlatá. Já jsem Husákovo dítě a za mých školních časů byly děti chytré, průměrné a pomalé. A všichni jsme tu základku nějak dali. A kamarádi jsme bez ohledu na další vzdělání dodnes. A chápu, že některé děti prostě potřebují větší podporu než jiné. Ale neměly by to těm „průměrným“ ztěžovat. Nesouhlasím s inkluzí ani s asistenty. Měli by být v jinde a pracovat jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman Samozřejmě můžou být děti, které ruší-mají záchvaty vzteku atd. Podle míry bych asi uvažovala o zařazení do spec. školy. Ale opravdu není pravidlo, že ruší všechny děti, které mají přiřazeného asistenta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
@Hrozina Milá, zlatá. Já jsem Husákovo dítě a za mých školních časů byly děti chytré, průměrné a pomalé. A všichni jsme tu základku nějak dali. A kamarádi jsme bez ohledu na další vzdělání dodnes. A chápu, že některé děti prostě potřebují větší podporu než jiné. Ale neměly by to těm „průměrným“ ztěžovat. Nesouhlasím s inkluzí ani s asistenty. Měli by být v jinde a pracovat jinak.
teda tolik jedu a arogance v jedné diskuzi od prvního tvého příspěvku do posledního
no, dost věcí ti tu holky vyvrátily, tak já přidám taky jednu, ale je mi jasný, že pravdu máš jen ty a ostatní jsou mimo
s tou odpovědností jsi místy opravdu vedle…teda, koukám jak někdo dokáže být zlý, tak snad jen zlej den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
@Kelsey Ty píšeš ze zkušenosti a naprosto souhlasím s tím, že si učitel a asistent musí sednout jako lidi. A fakt mi vadí, že kvůli postiženým dětem mají horší přístup ke vzdělání ty „normální“. Je to inkluze naruby. Jedno dítě v inkluzi omezuje 20 dalších.
A to je přesně ono! Pokud asistentka pedagoga dělá ve třídě, jak Vy říkáte “prd”; tak opravdu to bude tak, že “postižené” dítě (jak to Vy nazýváte) bude znemožňovat výuku zbytku třídy. Pokud však asistentka pedagoga dělá svou práci, tak prakticky nejde poznat v kolektivu a ve výuce, že je něco jinak. A to je podstata a cíl asistence. AP není služka učitelky
pořád tuto pozici vnímáte jako posluhovačku. AP normálně učí, můj žák je zcela mimo osnovy třídy ve které je, pracujeme na osnovách o x ročníků níže, jedeme vlastním tempem a prostě a jednoduše učím
ať se Vám to líbí nebo ne, tak vyvíjím přímou pedagotickou činnost, tak jak mám v popisu práce. A prptpže asistuji pedagogovi, tak si v rámci těchto osnov dělám přípravy sama, které samozřejmě konzultuji s pedagogem.
- Citovat
- Upravit