Asistent pedagoga a karanténa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
25897
7.4.20 09:25
@Anonymní píše:
Přesně v téhle aroganci a omezenosti. Pokud budeme stát jako např. Sparta a již po porodu budeme selektovat „slabé kusy“, tak je možno takto uvažovat. Pokud ovšem v naší společnosti akceptujeme děti a žáky všech schopností/vlastností/dovedností, tak jednoduše děti bude vzdělávat kromě pedagoga i asistent pedagoga, který je rovněž pedagogickým pracovníkem a má srovnatelné kompetence (krom klasifikace).
@matkabagristy píše:
S detmi, ktere nerespektuji nic a nikoho? Spoustu veci, opatreni, vychovnych komisi, reseni s ospod, trojka z chovani… A raduju se z kazdeho dne, kdy neni ve skole. Jo a vecer pomaha vino :pankac:
:lol: to víno večer by se mi líbilo :mavam: ale asi to není řešení na každý den
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.4.20 09:25

@matkabagristy
Dodelam skolu, kde jsem a nastoupim na celozivotko. Jeste si dodelam dalsi aprobaci pro ZS, ale dodelavat to budu pri praci. Nase nejstarsi pujde za rok nebo dva do duchodu (je ofic. duchodkyne, ale drzi to misto). Urcite chci zustat, kde delam. Akorat se posunout. Mame dobry kolektiv. Takze se mi nechce jinam. I vedeni je fajn. Ted bych mohla nastoupit na ucnak nebo SS. Moje spoluzacky uci na ucnaku od zari, prestoze mame pouze (pro nekoho) bakalare zatim v ped.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
7.4.20 09:28
@Anonymní píše:
Jen poskytuji zpětnou vazbu zdejší ředitelce zeměkoule. Ono napsat na jednoduchý dotaz zakladatelky, co momentálně dělá asistent pedagoga… cituji: „Dle mého děláte prd. Nemáte žádnou zodpovědnost a v současné situaci neděláte nic.“ Nevypovídá vůbec nic o práci asistentek, ale dosti to vypovídá o pisatelce.

Děkuji za titul, ale preferuji ředitelku vesmíru, možná všech známých galaxií. A opravdu si myslím, že v současnosti neděláte takřka nic. Kontakt je zakázaný, učí učitel. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.4.20 09:43

@matkabagristy
V prosinci jsem mela chvilkovy boj (sama se sebou), protoze vim v okoli o volnem mistu uc. od zari. (echo dala spoluzacka).
Presne by to sedlo.
Jedna cast chtela, ze pujdu a druha rikala, at se neunahlim a nespecham, at jeste vydrzim (kdyz sama odejdu, tady si to pokazim a uzavru si dvere). Takze jsem odchod zavrhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.4.20 09:44

Pry kontakt je zakazany :lol:.
To je vtipne tvrzeni.

Příspěvek upraven 07.04.20 v 09:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.20 09:44

To už je pak ale problém jakési osobní zatvrzelosti ne? Když opakovaně jako asistentka píši, že učím on-line, že dělám přípravy komplet pro svého žáka, že zasílám i poštou, plus se podílím na běžné agendě školy (jako semináře, porady) a minimálně 2× týdně jsem i fyzicky na pracovišti… tak mi to opravdu nepřipadá jako “děláte prd”… ano, někteří možná nic dělají, ale většina aktivně pracuje a nejsou to “placené prázdniny”. Tohle generalizování nikomu nepomůže a shazování asistentek taky ne.

• Citovat
  • Upravit
25897
7.4.20 09:48

@Kelsey A ty jako člověk z praxe preferuješ být učitelkou nebo asistentkou? Jak vnímáš ten rozdíl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
7.4.20 10:05

@Kelsey to ti vyslo :palec: Ja tak uplne jako by to melo byt chytla misto loni. Mam za sebou roky rozhodovani se, pak prisla faze-nic neresim, ted jsem presne tam, kde chci byt. Misto po ucitelce v duchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
7.4.20 10:27

Milá slunečnice, ty nemáš učit ani dělat přípravy. Máš pomáhat dětem s tím, co jim zadal učitel. Já tvou práci nezpochybňuji. Jen je fakt velký rozdíl mezi učitelem a asistentem. Pokud asistent nemá pedagogické vzdělání. A to většina asistentů nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.20 10:32
@divine woman píše:
Děkuji za titul, ale preferuji ředitelku vesmíru, možná všech známých galaxií. A opravdu si myslím, že v současnosti neděláte takřka nic. Kontakt je zakázaný, učí učitel. :nevim:

Jak je kontakt zakázaný? AP může i učit, dokonce to máme doporučené, aby navázal vztah se třídou. My se často střídáme. AP se věnuje třídě a já těm dětem, co potřebují větší péči.
U nás AP běžně i drží dozory, opravují sešity, předepisují sešity, chystají pomůcky…
A ne, opravdu asistent nedělá takřka nic. Záleží na škole, ale u nás jsou asistenti dost vytížení. Ty máš představu podle toho „co kamarádka povídala“. U nás na škole jsou AP víc jak 10 let. Sama mám několikátou asistentku. Ano, taky jsem měla asistentku, co nic nedělala, ale bylo to, protože nechtěla, celý den seděla a nudila se. Když jsem jí něco řekla, tak to neslyšela…

• Citovat
  • Upravit
25897
7.4.20 10:38

Anonymní růže, v současné situaci jsou AP ve fyzickém kontaktu s dětmi? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.4.20 10:39

@divine woman
Pochopitelne preferuji uc., kdyz se leta morim po nocich ucenim a dalsi leta se dobrovolne morit budu. Jdu za svym cilem, ktery chci dosahnout. Kdyz ctu tebe, tak je mi lito holek, ktere zustanou na te pozici a bude se na ne nahlizet pres prsty. Ale psala jsem, ze osobne znam pouze studujici asistentky (ony nejcasteji delaji VOS/ Bc. predskolni a mimoskolni ped.). Ale nevadi mi asistovat. Tahle prace je srdcovka. Dalsi vec je, ze si musi asistent a ucitel/ ucitele sednout pracovne i lidsky. Byt sehrani, pak to funguje.
Psala jsem, ze pomaham osmi uc., ktere maji svoji tridu. Kazda je uplne jina povaha, kazda ma jine metody (ony nevi, ze vsechny pozoruji cilene). Kazda da do praxe neco jineho a uzitecneho. To by mi fakulta nedala. Ted se nejspis blizi, ze pujdu ten rok se tridou pryc a bouri se, nechteji, at jdu pryc. Pro ne je fajn, kdyz maji k ruce cloveka a operativne se situace vyresi.
Pochop, kdyz zrusi asistenty, tak vse bude na uc., deti do specek nevrati. Mi maminka povedela, at necekame, ze da dite do specky. Stejnou vetu rekla v poradne. Mela se tehdy prijit domluvit, jak budeme predavat ucivo, kdyz dite onemocni (vedeni ji poslalo, oni sve meli vyjasneno) a hned u vchodu misto pouzdravu :lol: mi tohle omlatila o hlavu. Stejne stekla na tridni o par minut pozdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2897
7.4.20 10:40

@divine woman Doporučuji prostudovat si příslušné zákony. Třeba:
http://www.asistentpedagoga.cz/zakony-prace
 https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2017-416

Asistent pedagoga… zajišťuje zejména
(3)
a) přímou pedagogickou činnost při vzdělávání
(4)
b) pomocné organizační činnosti při vzdělávání skupiny žáků se speciálními vzdělávacími potřebami

Nespadá náhodou příprava materiálů do pomocné organizační činnosti? Hm?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15778
7.4.20 10:43
@Anonymní píše:
Jak je kontakt zakázaný? AP může i učit, dokonce to máme doporučené, aby navázal vztah se třídou. My se často střídáme. AP se věnuje třídě a já těm dětem, co potřebují větší péči.
U nás AP běžně i drží dozory, opravují sešity, předepisují sešity, chystají pomůcky…
A ne, opravdu asistent nedělá takřka nic. Záleží na škole, ale u nás jsou asistenti dost vytížení. Ty máš představu podle toho „co kamarádka povídala“. U nás na škole jsou AP víc jak 10 let. Sama mám několikátou asistentku. Ano, taky jsem měla asistentku, co nic nedělala, ale bylo to, protože nechtěla, celý den seděla a nudila se. Když jsem jí něco řekla, tak to neslyšela…

Přímou pedagogickou činnost může vykonávat AP jen a pouze v případě, že na to má vzdělání. A to nemá 99,999% asistentů. Pokud to vzdělání nemá, má vykonávat pouze pomocné výchovné práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.20 11:19

@Zumpa my dostali doporučené, aby AP pracovala s celou třídou - podle příprav a pod vedení učitelky. Neznamená to, že vysvětluje novou látku, ale hraje hru, čte se třídou, čte třídě příběh… A učitelka má čas se věnovat tomu jednomu dítěti.
Ale je pravda, že jak jsem psala, u nás je hodně AP učitelek. Moje AP je učitelka, takže je pravda, že jsem nezjišťovala, jestli to doporučení dali jen mně nebo všem ;)
Na druhou stranu se kolegyně na školení ptala školitele, jestli může AP pracovat s celou třídou a právě tam jí bylo doporučené, že to je žádoucí, ale musí to být pod vedením učitelky. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat