DPP při HPP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Taky mám zkrácený HPP a dvě DPP, nikdo nic neřeší..jen když se dělají daně, tak může chtít zaměstnavatel potvrzení od DPP kolik jsi vydělala..ale. u nás to nikdo neřeší, v bývalé práci to ale chtěli..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 a v tve hpp vedi, ze mas 2 dpp? Reklas jim to? Nevedi to? A nebo na to prisli samy? Dekuji za odpoved ![]()
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 píše:
Pokud nepřekročí tech 10 tis, tak nemusi.
Nemusí, ale může se jí to vyplatit pokud má další slevy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše:
Nemusí, ale může se jí to vyplatit pokud má další slevy.
O tom žádná, ja reagovala na to ze musí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@lucynka25 a v tve hpp vedi, ze mas 2 dpp? Reklas jim to? Nevedi to? A nebo na to prisli samy? Dekuji za odpoved
Ano ví o tom
a nikdo to neřeší..
Edit: u obou dohromady to není ani 10.tis, je to okolo 7tis dohromady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, obnovuji!
Prosím o radu! Mám hpp (zkrácený úvazek, ale to předpokládám nemá na nic vliv) k tomu jsem si hlavně kvůli doplnění kvalifikace našla brigádu na dpp. Co jsem našla, tak do 10 tis není třeba nic řešit, ani nehlašovat zamestnavateli č.1. Teď ale koukám na účet a přišlo mi něco přes 10 tis. Zaměstnavatel č.2 mi tedy, předpokládám, automaticky zaplatil sociální a zdravotní pojištění?
a jak to teď bude na konci roku s daněmi? Stačí přinést pásky od dpp na účtárnu hpp? Nebo si budu muset dělat daně sama?
prosím, kdo tomu rozumí, na webu na mě všude skáčou možnosti s výdělky do 10k ![]()
- Citovat
- Upravit
- soc+zdrav by mělo být při výdělku nad 10 tisíc strženo automaticky, ale určitě to uvidíš na výplatní pásce
- daňové přiznání při více příjmech většinou nechcou firmy řešit, maximálně to může velmi vstřícná účetní vzít jako melouch
- až bude čas na dělání DP, tak nahlásíš, že si ho budeš dělat sama, dostaneš od každého zaměstnavatele potvrzení a údaje z něj dáš do online daňového přiznání (celkem blbuvzdorné). Pokud Ti vyjde nárok na vratku, přijdou Ti cca v květnu peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mina Titivu píše: Více
To neni o tom, ze ho firmy nechteji resit, to je o tom, že nesplňuje zákonné podminky pro to, aby zamestnaval mohl zuctovani dani udelat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Předpokládám, že z toho DPP máš srážkovou daň, takže teoreticky to řešit nemusíš. Ale prakticky když si uděláš přiznání tak můžeš něco z daně dostat zpět, pokud máš něco na odečet nebo nevyrecpanou celou slevu na poplatníka apod. Takže se ti to může vyplatit.
Ten limit 10 tis je ohledně zdravotního a sociálního, to nemá s daněmi nic společného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše: Více
Ale má… Jak to spadne do placeni socialniho, tak uz to neni daneno srazkovou daní, ale zalohovou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: Více
Přesně tak. A ještě doplním, že tím že
bude ten minulý měsíc zalohová daň současně u 2 zaměstnavatelů, vzniká podle zákona povinnost podat si daňové přiznání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 kdy mas hpp a dve dpp a je to do 10tis bez podepsaneho prohlaseni musim to psat do dani?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
DPP bez podepsaného prohlášení je zdaněna srážkovou daní, tento příjem se do daní uvádět nemusí. Pokud by byly ale např. nízké příjmy u HPP, pak se tam všechny příjmy z DPP dát můžou a třeba se vrátí i něco z té daně u DPP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit