Dráždivé dítě - příznaky

1214
18.3.10 20:57

Dráždivé dítě - příznaky

Ahojda všem,
moc by mě zajímalo, jak se pozná tzv. „dráždivé dítě“. Máte s podobnou „diagnózou“ zkušenost?

Mám 10m holčičku, která je ve skluzu s hrubou motorikou, ale zatím nerehabilitujeme, čekáme na návštěvu u neurologa (za 14 dnů). Navíc dcerka když je na zádech má tendence se stavět na špičky a zvedat zadek, propíná se jakoby cvičila, i když ji mám v náručí má tendence se zaklánět. Až dneska jsem na inetu našla nějaké info, tak mě napadlo, jestli to třebas není ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7267
18.3.10 21:31

Tak me jedna pediatricka rekla ze mame drazdive mimco, ale tak to tak nejak nic neznamena asi :nevim: . Danik budil sam sebe ze spani, tim jak rozhodil ruce, taky se nam propinal v naruci i na podlozce, u kojeni nevydrzel v klidu - porad se propinal a ruzne mrskal , skoro nesel udrzet. Ma rozsiereny mozkovy komory, chodili jsme na utz hlavy, ale vyvojove je v poradku a ani se to nezvetsuje, takze je prohlasen za zdravyho :mrgreen: . myslim ze uz ho to preslo, ze uz neni drazdivy. Zkouseli jsme na spani tu Loktusi jak doporucuji v knize Nezna naruc rodicu , i to caste noseni v klubicku (jak jen to slo, mel i reflux, tak to jde pak hur :o) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
19.3.10 00:10

Ahoj, já mám podobnou zkušenost. U naší Julinky diagnostikovali Dr. dráždivost, hypertonus a predilekce hlavičky už asi v 1měsíci. Od té doby RHC, kontroly v rizikové poradně pro novorozence a sono mozku. RHC byla zhruba do 1 roku, musely jsme cvičit přesně to klubíčko, držet nahoře zvednuté nožičky, ručičky mít u těla, to jsem jí je na noc i stahovala plínkou a snažit se jí dostat do polohy jako byla v bříšku. Vůbec jsem jí nesměla dovolit žádný záklon :-? Dneska je jí 18m a není vůbec nic poznat :palec: :palec: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22266
19.3.10 08:22

Uvidíš, co řekne neurolog, ale taky mi to tak připadá… kamarádka má chlapečka s touto „diagnózou“, dnes je mu 5 let a není na něm poznat vůbec nic, naprosto normální, živý kluk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavla002
19.3.10 14:19

ahoj, nase anicka byla taky zhodnocena jako drazdiva, je ji 10m a cvicime vojtovku od 3 mesicu. Hlavne se prohybala do luku, kdyz usinala, nebo ji neco vadilo, lekala se casto, a jsme taky vyvojove pozadu, a ma nizsi svalovy tonus.

• Citovat
  • Upravit
7267
20.3.10 11:22

tak to mi nastesti necvicili. to se kvuli drazdivosti cvici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
20.3.10 11:32

Asi záleží zda je dítě jen trochu více dráždivé, nebo už má diagnozu hypertonie; jestli se motoricky opožďuje a pak asi také neurolog od neurologa :-)
My jsme sledovaný jako rizikový kvůli předčasnému porodu. Do nějakého korigovaného 2.-3. měsíce OK, pak se začal Daník opožďovat, začali jsme rehabilitovat (kde nás teda mimochodem vystrašili kromě jinýho o DMO…), pak kontrola na neurologii - diagnoza centrální tonusová odchylka - hypertonie šíje. Pokračovali jsme ve cvičení a po měsíci a kousek znovu kontrola na neurologii a vše OK, už i dohnal to opoždění.
Každopádně doporučuju opravdu co nejvíce chovat v klubíčku, i přes to, že se to dráždivým dětem nelíbí. Nechovat ve svislé poloze, která zhoršuje záklon hlavičky a tím pádem i tu dráždivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavla002
20.3.10 12:10

jojo presne jak rika Oskarek, kdyz je tam vice faktoru, ono je to docela vsechno propojeny, hlavne je dite motoricky opozdene ve vice faktorech, neurolog udela diagnozu a muze doporucit cviceni na zlepseni.

• Citovat
  • Upravit
1214
20.3.10 13:35

Ono s tím chováním v klubíčku je to teď už dost těžký, protože se jí to nelíbí (není na to zvyklá - bohužel mě na to nikdo neupozornil, že ji třeba nedržím správně :oops: - a navíc z té polohy nevidí pořádně okolo sebe).
Já malou samozřejmě nepotřebuju zaškatulkovat nějakou diagnozou, spíš bych byla ráda, kdyby mi někdo poradil, jak jí s tím pohybem pomoct a doufám, že od neuroložky nějaké doporučení dostaneme. A jak se říká, i každá další rada dobrá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
21.3.10 00:45

Nu asi nektere deti nemusi byt motoricky pozadu i kdyz jsou drazdive. My ani nechodili na neurologii, jen do poradny pro rizikove novorozence ci jak tomu rikaji :wink: , syn je skoro o mesic driv narozenej, ale chodili jsme tam kvuli tomu nalezu na utz hlavy a na ledviny.
Founiku, ale z klubicka maj supr vyhled ne? kdyz si ho das zady k sobe , aby koukal do sveta … ale jim se to proste nelibi no . Me prislo ze se mu nelibilo nic :nevim: , usnul nam zezacatku treba jen v lehatku nebo v sedajde, ze tam byl zapadlej,ten prostor kolem sebe, to ho fakt tocilo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
21.3.10 19:29

To je fakt Zuzko, taky jsem měla kolikrát pocit, že ať už jí vezmu nebo položím jakkoliv, tak se akurát vytočí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucieaemma
17.7.10 22:17

dráždivé dítě

ahoj všem, já jsem byla se svou tříměsíční emičku tento týden na první lekci plavání a tam mě cičitelka také upozornila že jí špatně držím za krček, že jí musím držet jen za hlavičku. Pujčila mi knížku něžná náruč rodičů - mimochodem rvu si vlasy proč jsem jí neměla už dříve? Ve všech knížkách co jsem přečetla jsem nic takového nenašla a celou dobu jsem si myslela jak emičku správně držím a přenáším ( nosila jsem jí na rameni jako při odkrknutí ) a to je to nejhorší co jsem jí mohla udělat - přímý nátlak hlavičky na páteř. emča se mi taky prohýbá do luku ale jinak je moc hodná, nepláče a když pláče utěšila jsem jí na rameni - v klubíčku nechtěla, tak jsem jí do něj nenutila. příští týden jdeme k neurologovi protože jsem z toho taky vyděšená jestli jsem jí tím špatným nošením nepokazila zádíčka a tím asi i tu dráždivost pokud jí má. taky si říkám jak to, že naše pediatrička nebo i doktor přes kyčle které měla špatné mě neupozornili, že jí držím špatně. ale jak se říká neznalost neomlouvá a já nemůžu svalovat vinu na nikoho jiného než sama na sebe. ovšem možná jsem jen vystíhovaná zbytečně a emička vůbec není dráždivé mimi - jen se prostě občas prohne do luku protože jinak je moc hodná. od nastudování té knížky se jí snažím nosit jen v klubíčku ovšem jde to ztěžka. tak držte palce. pa lucie

• Citovat
  • Upravit
54
21.7.10 20:56

Ahoj Vsem,

Founik, promin ze ti do toho lezu, ale ja mam stejny problem a potrebuji poradit!
Mame miminko, 6 tydnu, hodne breci a je nervozni. Chova se stejne, jako tady popisujes,jenze ke vsemu Romanek se budi ze spanku a breci, musim ho balit do zavinovacky. Nevydrzi u krmeni, furt me mlati nozickama nebo rucickama a dela oblouky:( Breci, kdyz ho necham na minutku samotneho, musim ho porad nosit t na rameni nebo poluklobouckem.
Potrebuji radu. Co mame delat? Musime za neurologem? Mam strach, ze se to bude zhorsovat, uz mu vylez pupik, ale ja se snazim ho okamzite vzit a utesit, poradte prosim, jak jste to zvladali?
Moc dekuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kleptomanka
16.12.11 19:50

Dnes jsem byla se svým tříměsíčním synem v poradně a tam mi dr. řekla, že je dráždivý, že počká s očkováním, které měl mít dneska, ale jinak neříkala nic, že by mu bylo. Na ultrazvuku mozku jsme taky dopadali dobře. Je možné, že je to dráždivé dítě a nemá žádné jiné problémy nebo se nějaké komplikace objeví časem? Všechny příznaky dráždivých dětí na něj sedí. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5394
16.12.11 19:57

My máme dráždivé dítě…a jak se projevuje synek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí