Dráždivý kašel po probuzení ráno a odpoledne

Anonymní
16.1.24 15:09

Dráždivý kašel po probuzení ráno a odpoledne

Dobrý den, prosím zkušenější o rady. Už asi něco málo přes 14dnů syn (18měsíců) začal každé ráno kašlat. Když to trvalo asi 3 dny, zrovna nás čekala preventivní prohlídka, a tak jsem se o tom doktorce zmínila. Odložili jsme očkování a poradila mi čajík na imunitu + vitamíny. To jsem začala dávat, plus jsem doma měla ještě Prospan, tak jsem to k tomu přidala. Nezabralo to (vypotrebovala jsem celý zbytek lahvičky co jsem měla doma cca půl lahvicky). Navíc se k tomu pridalo to, ze zacal kašlat i pri polednim spánku a to ho ten kašel většinou probudí. Tak jsem si řekla že mu zkusím začít na noc a před poledním spánkem dávat fenistil kapky, o kterých jsem se dočetla, že by mohl tlumit dráždivý kašel. Dávala jsem asi 4 dny a opět žádný účinek. Nakonec se k tomu rannímu kašli přidalo i to, že syn ráno zvrací. Začne kaslat a pak se z toho pozvrací. Většinou je to mléko s trochou hlenu. Tak jsem šla do lékárny, kde mi prodala Mucosolvan. Ten dávám 3.den a dnes ráno už se mi zdálo, že to začalo být lepší. Přesto, že kaslal už nezvracel a bylo slyšet, že se mu uvolňují ty hleny. Bohužel pro změnu po poledním spánku zakaslal a vyblinkal trochu oběda. Takže jsem zase z toho zklamaná, že to zřejmě nepomáhá. Nevím úplně co teď dělat, jestli pokračovat v Mucosolvanu nebo zkusit něco nového? Nebo už to vzdát a jít k doktorce?, Syn tam vždycky strašně vyvádí, proto to chci nechat jako poslední možnost. A hlavně ani nevím jak doktorce popsat ten kašel? Prostě jednou mi přijde že je to suché, pak zas tam slysim něco. Kdyby nebyl ten kasel, tak je úplně v pořádku- nema horecky, jindy než po spánku nekasle, normalni nalada. Jen po tom probuzení má kolem nosu zaschle snopliky, tak mu to prostriknu mořskou vodou a dobrý. Myslíte, že je možné, že to má způsobené růstem zubů? Tlačí se mu teď 3 zuby s tím, že dva už mají špičky venku, ale teda nevím, když mu rostly předchozí zuby, tak nic takoveho neměl. Děkuji předem za zkušenosti a rady jak byste v mém případě postupovali? Tuším, že se návštěvě lékaře asi nevyhneme.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
16.1.24 16:11

To mi prijde jako docela jeste snesitelna nemoc.

Zkusila bych na spanek k posteli nakrajet cibuli, dychat ty silice fakt pomaha. A vynechala bych vsechny vykaslavaci leky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.24 16:43

Děkuji za odpověď. No právě že se mi to taky nezdá tak hrozne, jen mi vadí že se to nějak furt nelepší + to zvracení. Cibuli zkusím.

• Citovat
  • Upravit
16.1.24 17:16

Dobrý den,

nejsem lékař, ani matka, jen vztahový expert, který má syna. Ten kašel po ránu by mohl být důsledkem nahromadění hlenu v průduškách přes noc. Zvracení pak důsledkem toho kašle, protože kašel dráždí. Kašel při spaní je něco podobného, hromadí se hlen a při slabším spánku nemocný začne kašlat. Tak nám to jako laikům jednou vysvětlovala dětská doktorka, ale ta nám syna i vyšetřila a nezjistila nic vážného.

Luděk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.24 17:19
@Anonymní píše:
Děkuji za odpověď. No právě že se mi to taky nezdá tak hrozne, jen mi vadí že se to nějak furt nelepší + to zvracení. Cibuli zkusím.

Teď řádí virózy a v mém okolí je několik lidí, kteří jsou sami nemocní nebo mají nemocné děti. A jsou nemocní dlouho, kašel někteří mají i měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
16.1.24 17:50

Zažili jsme si teď se synem (2,5 roku) něco podobné, kašel i zvracení, hleny, taky jsem zakládala diskusi. V podezření byly i zuby (ještě mu chybí horní 5tky). Synovi pomohl doma vařený cibulový čaj s tymiánem (a medem, v mladším věku bych docukřila, aby to dítě pilo, pokud ještě zkušenosti s medem nemáte a v nižším věku se ani nedoporučuje) a pak stopkašel sirup. Nezabíral ani fenystil, ani mucosolvan. Ani žádná jiná rada dr, která na vyšetření nic moc nenašla. Z diskusí pak dáváme echinaceu na imunitu a glukánek. Patrně to je teď doména aktuálních nemocí. A ty zuby to mohou zhoršovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
16.1.24 20:01

Reflux! kasle, protoze lezel a kyselinka mu zatekla do krku. Da se to vysetrit, hadicka do nosu, nebo zkusit Helicid naslepo, kdyz zabere, je to jasne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.24 09:07

@Dea.Centaurea Děkuji za radu, můžu se zeptat jak se vaří ten čaj? Konkrétně by mě zajímaly poměry.. kolik vody, cibuli krájet? A kolik tymiánu? :)

• Citovat
  • Upravit
320
17.1.24 10:33
@Anonymní píše:
@Dea.Centaurea Děkuji za radu, můžu se zeptat jak se vaří ten čaj? Konkrétně by mě zajímaly poměry.. kolik vody, cibuli krájet? A kolik tymiánu? :)

Já to dělám z těchto poměrů, nicméně je potřeba vyzkoušet a upravit podle chuti:

• 2,5 litru vody
  • 3 větší cibule (do dlaně), oloupané (moje máma neloupala, jen umývala, max zbavila vrchní slupky a vykrojila tu tvrdou část ze spodku, odkud vyrůstají kořínky, ale měla doma pěstovanou cibuli; tu z obchodu bych pro dobrý pocit loupala vždy), nakrájené (já krájím na čtvrtky a pak každou čtvrtku na cca 5mm plátky)
  • 6-7 „větviček“ tymiánu (pěstuji doma, stříhám od kořene) - dle mého odhadem odpovídá polévkové lžíci sušeného

S tím, že vodu svařím, jak bublá, vypnu, vše nahážu dovnitř a nechám odstát min 2 hodiny. Studený nám nechutná, takže pak scedím a louh ohřívám a dochucuju medem / cukrem nebo i citronem (to preferuje manžel). Zkoušela jsem k ingrediencím přihodit i hřebíček a badyán a jednou i skořicové dřívko, ale nechutnalo nám to. Zůstali jsme tedy jen u klasiky cibule+tymián. Z čerstvého ale chutná líp, než z toho sušeného a dá se pěstovat celoročně, ja pro něj na zahrádku chodila pod sníh jako Maruška pro jahody. :P Takže pokud je možnost, doporučuji, využíváme i k masu nebo do těstovin. Zpátky k čaji, dle mých zkušeností na studeném místě louh vydrží do druhého dne. Dávka vyjde tedy na cca 2 lidi + malé dítě na 2 dny při spotřebě cca 2 hrnků za den (ráno a večer, ono toho nejde vypít za den moc :P ). Každý druhý den tedy vařím nový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí