Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Neúčastnit se takových debat, odcházet, pokud Tě někdo „uloví“ pro svoje výlevy, při nejhorším pouštět řeči jedním uchem sem, druhým tam. Zajímat se jen o to svoje a lidi neposlouchat, řeči si nebrat osobně. Nikdo tě přece nemůže nutit se takových drbáren účastnit a drben sse raději vyhýbat obloukem a ať si o tobě myslí co chtějí. Taky se budu stěhovat na vesnici, lidi v okolí jsou naštěstí našeho věku, dá se říci že jsme už teď přátelé a ostatní mě fakt nezajímají - pozdravím a nazdar. Nevím, proč bych to měla srovnávat s městem - taky se tady nezajímám o cizí lidi a dneska už snad je pryč doba, kdy si lidi viděli z ulice do talíře…
@ynax
Najevo, ze je neco vice az tak nedava (vzhled a postava to nedovoluje), ale je zvykla doma rozkazovat, manzel podpantoflak, tak si mysli, ze vsichni budou skakat jako on - je to normalni ![]()
Jde spise o to soudnost cloveka jako takoveho, nemuze se kazdy na kazdeho ve vsem ohlizet a kdyz tedy jiny ma neco tolerovat, mel by i ten clovek, ne?
Ahoj, my bydlíme na vesnici pátým rokem a dodnes jsem si pořádně nezvykla
Když jsme se přistěhovali, snažila jsem si najít nějaký kamarádky, ale kdybych věděla co mě čeká, radši bych se s nikym neseznamovala..samý drby, samý pomluvy, když jsem holky chtěla podarovat nějakýma hadříkama, který jsem třeba už nenosila nebo mi byli malý/velký tak jsem byla namyšlená kráva z Prahy, která je má za socky, atd., atd…Tže dva roky se s nikym nebavim, jen pozdravim, mám jednu nejlepší kamarádku a jsem spokojená a hlavně mám svatej klid a pokoj, tže asi tak ![]()
@Mama11
Tak jiste, idealni je kdyz jsou lide stejne stari, tak to mame i my, jeste nejaky duchodce, to by zde chybelo ![]()
Ale i tak zde svary jsou a myslim, ze pokud lide nebydli na somote, je to vsude.
Zacne to hlukem, stekot psu, prace na zahrade, dome, krik deti… A uz asi neprestane ![]()
Proste v dnesni dobe je kazdy nespokojen, ostatni maji travu zelenejsi atd.
Hnus, ovsem realita! ![]()
@Anonymní píše:
@Mama11
Tak jiste, idealni je kdyz jsou lide stejne stari, tak to mame i my, jeste nejaky duchodce, to by zde chybelo
Ale i tak zde svary jsou a myslim, ze pokud lide nebydli na somote, je to vsude.
Zacne to hlukem, stekot psu, prace na zahrade, dome, krik deti… A uz asi neprestane
Proste v dnesni dobe je kazdy nespokojen, ostatni maji travu zelenejsi atd.
Hnus, ovsem realita!
Tak on si člověk nevybere ani v paneláku - hluční sousedé, bordel na chodbách, neuklizeno - proto si myslím, že ta vesnice nemůže být horší, jde spíš o to jak moc si člověk lidi pustí k tělu s to platí pak všude - v práci, v sousedství ale i v rodině…i když je fakt, že něco člověk neovlivní - přátele si vybíráme, rodinu ne…
Ahoj ![]()
To bude všude stejný
Já bydlím na vesnici od narození a už jsem proti tomu asi imunní:-) Oni všichni raději rozebírají ostatní než aby si sami zametli před vlastním prahem…
Jak říká můj brácha : Dole ve vesnici se uprdneš, ale nahoře už ses pos*al ![]()
@ynax píše:
A přesně tak se pozná náplava…náplavy přinesou na vesnici městské manýry. Často si myslí, že ti blbí vesničani jsou táááák blbí a měli by se starat pouze a jedině o sebe. Ale když najednou něco potřebujou, jsou jim vesničani dobří. Není nic lepšího, než když se člověk zná s touhle a tamtou tetkou, která může příp. dohlédnout na děti, nebo se u ní může dítě schovat před deštěm, když zapomene doma klíče a rodiče dorazí až za 2 hodiny…
Dostala jsem se sem až dnes a toto mě trochu zvedlo ze židle. Já po nikom rozhodně nic nežádám a nežádala jsem. Děti už mám dávno velký, naopak spíše se ke mě donášelo, co a jak jsem dělala ve výchově špatně, než že by mi někdo snad chtěl pomáhat…Nevím, co je špatného na názoru, ať se každý stará sám o sebe ve smyslu drbů a pomluv. Nejsem nevšímavý ignorant, ale když se tu roztrubují detaily z mého života, které kolem pravdy ani neběžely, tak to opravdu těžko schroupávám. Vzala jsem si kluka z vesnice, vůbec si nemyslím, že jsou vesničani blbci, o tom tahle diskuse snad nevypovídá…
@ynax píše:
A přesně tak se pozná náplava…náplavy přinesou na vesnici městské manýry. Často si myslí, že ti blbí vesničani jsou táááák blbí a měli by se starat pouze a jedině o sebe. Ale když najednou něco potřebujou, jsou jim vesničani dobří. Není nic lepšího, než když se člověk zná s touhle a tamtou tetkou, která může příp. dohlédnout na děti, nebo se u ní může dítě schovat před deštěm, když zapomene doma klíče a rodiče dorazí až za 2 hodiny…
Tohle přesně jsou ty blbé vesnické kecy. V čem máš pravdu je to, že o děti se vždycky někdo postará, protože se všichni znají. Jinak kdo nedrbe, tak je divnej, kdo nechodí do místní putyky je divnej, kdo se s každým v obci nezastaví je divnej. Na vesnici jsem bydlela a už nikdy bych tam dobrovolně nežila. Ve městě je to jiné. Tam mají lidé vjemů více a netráví všechen svůj volný čas sledováním toho, jak žijí ostatní. U vesničanů je to životní náplň. A ti co to nedělají, určitě z té vesnice nepocházejí.
@maarrtinka píše:
Ahoj, my bydlíme na vesnici pátým rokem a dodnes jsem si pořádně nezvyklaKdyž jsme se přistěhovali, snažila jsem si najít nějaký kamarádky, ale kdybych věděla co mě čeká, radši bych se s nikym neseznamovala..samý drby, samý pomluvy, když jsem holky chtěla podarovat nějakýma hadříkama, který jsem třeba už nenosila nebo mi byli malý/velký tak jsem byla namyšlená kráva z Prahy, která je má za socky, atd., atd…Tže dva roky se s nikym nebavim, jen pozdravim, mám jednu nejlepší kamarádku a jsem spokojená a hlavně mám svatej klid a pokoj, tže asi tak
já ač jsem z města, tak kdyby jsi mě chtěla podarovat nějakým svým obnošeným hadříkem, tak bych si to o tobě myslela taky, promiň
To prostě není dobrý nápad
@páájaa2 Tak jasně, ale ne když za tebou někdo přijde, ať to nevyhazuješ, že by si z toho něco vybral
Tak jsem to myslela..Jinak to byl jen jeden příklad z mnoha, asi ne moc dobrej teda ![]()
@Kobliha51 píše:
Tohle přesně jsou ty blbé vesnické kecy. V čem máš pravdu je to, že o děti se vždycky někdo postará, protože se všichni znají. Jinak kdo nedrbe, tak je divnej, kdo nechodí do místní putyky je divnej, kdo se s každým v obci nezastaví je divnej. Na vesnici jsem bydlela a už nikdy bych tam dobrovolně nežila. Ve městě je to jiné. Tam mají lidé vjemů více a netráví všechen svůj volný čas sledováním toho, jak žijí ostatní. U vesničanů je to životní náplň. A ti co to nedělají, určitě z té vesnice nepocházejí.
Blbost. Životní náplň to mají i lidi ve městě. Když je člověk povahou drbna, je jedno, jestli žije ve městě nebo na vsi. Tohle jsou klasický předsudky. Já osobně mám na vesnici mnohem větší klid než když jsme bydleli ve městě v paneláku. Tam jsme měli sousedku, jak slyšela, že jde od nás někdo ven už byla na chodbě a to bylo samý: Vy jste včera něco pekla, vy jste zase prala, vy jste se nějak nepohodli… Drbe se naprosto všude, je jedno jestli tam je obyvatel pět nebo milión.
@Jemys Dobře, ale ve městě tě propírá a „stará se“ ta jedna, dvě sousedky. Na vesnici je to mnohem širší záběr
Určitý podíl na tom mají i různé akce (hasičská soutěž, máje apod.), kde se většina lidí obce střetává. Neříkám, že to je špatně, ale ty drby mají pak lepší pole působnosti. Navíc ve městě ti nikdo nevidí „přes plot“. To mi nikdo nevymluví, že venkov je udrbanější. Není to lidma, ale hlavně prostředím, je to mnohem jednodušší, vše je víc vidět.
@Anonymní píše:
@Jemys Dobře, ale ve městě tě propírá a „stará se“ ta jedna, dvě sousedky. Na vesnici je to mnohem širší záběrUrčitý podíl na tom mají i různé akce (hasičská soutěž, máje apod.), kde se většina lidí obce střetává. Neříkám, že to je špatně, ale ty drby mají pak lepší pole působnosti. Navíc ve městě ti nikdo nevidí „přes plot“. To mi nikdo nevymluví, že venkov je udrbanější. Není to lidma, ale hlavně prostředím, je to mnohem jednodušší, vše je víc vidět.
U nás na vsi se taky stará jen jedna sousedka
Další dvě jsou v klidu. Chodím na hasičské akce, na dětské akce, na místní fotbal - a nemám problém s drbama
Bavíme se o dětech, o práci, o normálních věcech… Fakt to je o lidech. Nevím, co je na vsi víc vidět. Moje sousedka (na rozdíl od té panelákové) neví, kdy zapnu pračku, v kolik vstávám a kolikrát v noci mi řvalo dítě nebo jsem já řvala na něj ![]()