Jak zvládáte drby a pomluvy?

Anonymní
3.7.14 16:09

Drby a pomluvy

Ahoj holky, jsem introvert, stačí mi jedna kamarádka, manžel, když potřebuju, vykecám se v práci. Pocházím z města, ale už více než patnáct let žiju na vesnici. Stále si ale nemůžu zvyknout na venkovský folklór - drby a pomluvy. Nevím, jak jinde, ale tady to fakt žije. Moje tchyně a její kamarádky jsou zdařilé exempláře drben jak vyšitých. Já bych nad tím opravdu ráda mávla rukou, ať si povídají, ale mě se vždycky dělá až blbě, když slyším, co dokážou vyplodit. Navíc, pokud jsou všechny snachy kamarádek mé tchyně neschopné ve všem co dělají, co jsem potom asi já…? Vše se zveličuje a přehání do maxima, kolují vymyšlené story a vždycky je pochopitelně vina druhá strana, ne ta z přízně. Je mi z toho fakt :poblion: Co s tím..? Vím, že je nepředělám, vím, že je to asi běžné, divím se, že má někdo stále potřebu mi něco sdělovat, když na to řeknu maximálně hm…Nejvíc mi ovšem vadí, že vše co řeknu, nebo udělám je okamžitě použito a hozeno do éteru. Slunce, seno, jahody - hadr..Fakt už se tu bavím jen o počasí. Holky z vesnice, jak to zvládáte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
972
3.7.14 16:15

Na to obrana neni, jen si mysli svoje a prikyvuj. Tyhle lidi nepredelas, porad budou drbat, je to jejich celozivotni napln, tak jim to prej a hod to za hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
3.7.14 16:20

No jo, vesnice :roll: znam to…aneb kdyz neviš co delas, nekoho se zeptej :D
Je to vsude stejny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2992
3.7.14 16:30

Na všech vesnicích to samé… klid :kytka: ja to ignoruju s je to. Ještě občas prohodim před sousedkou nějaký nesmysl či naznačim okolo mě a muže a pak se jen bavím, za jak dlouho je to na druhém konci vsi. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.14 16:35

@donaga Jo, to máš pravdu, lidi na vesnici jsou si bližší a pomáhají si všelijak. Zároveň si ale koukají do talíře. Já jsem si tu nikdy úplně nezvykla, mám stále „městské manýry“ - co ostatní dělají je mi jedno a v podstatě totéž (zbytečně) očekávám.

• Citovat
  • Upravit
6078
3.7.14 16:38
@Idril píše:
Na všech vesnicích to samé… klid :kytka: ja to ignoruju s je to. Ještě občas prohodim před sousedkou nějaký nesmysl či naznačim okolo mě a muže a pak se jen bavím, za jak dlouho je to na druhém konci vsi. :jazyk:

Dřív, než to dopovíš :mrgreen: aspoň tak je to u nás.

Nicméně, já jsem na vesnici vyrostla, takže očekávám, že jednou budu stejná :nevim: i když se vlastně tady už skoro s nikým nestýkám ( není čas ) ani FB nemám :think: ale věřím, že to přijde :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.14 16:50

@donaga To chápu. Já si nezvyknu ani na ty drby. Vím, že to beru zbytečně vážně, ale kolikrát jsou to fakt hnusný řeči.

• Citovat
  • Upravit
7626
3.7.14 17:02

Hele znam.deje se i tu ve svajcu… vsechny zdravi, vsuchni mily a pak se dozvim, ze jsem alkoholicka- kupovala jsem piva a vina na oslavu narozenin, pacham atentat na svajc-seslo se u nas par kurdskych manzelovych znamych, nestaram se o dite- bylo videno samo na oplocenem hristi, zatimco ja jsem pracne lovila botu v tunelu… :nevim:… mam tu svycarskou kamaradku a jsme na Tom stejne- vedene v titulu alkoholickych a nestarajicich se matek. Pac jsme si dovolili dat v odpolednich hodinach u hoteloveho hriste vinny stricek :mrgreen: ale jo, dal s usmevem zdravim a cekam jak naucim synka rikat Kravo :mrgreen: - zatim dela buuuu ale tady je to muuuu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
3.7.14 17:06

Nejsem z vesnice, jsem z malého města cca 12 tisíc obyvatel oficielně - jen by mě zajímalo kde všichni jsou :lol:, ale znaj se tu skoro všichni a ksichty od nás poznám i v Praze :mrgreen:

mno a co s tím…neúčastním se toho, neřešim, jelikož vim, že pravda je vždycky někde jinde…já jsem ten co vždycky sedí někde vzadu a všechno slyší :D a občas si to vyloženě vychutnávám, když pustím do éteru uplnou kravinu :mrgreen:

mmch když sem poznala svýho manžela před 15-ti lety, tak jsem se taky nestačila divit, co všechno se o mě dozvěděl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
3.7.14 17:19

Snažit se neřešit, ale je to těžké. Též jsem z vesnice a co se tu vede za řeči a co se dovídám, to je k neuvěření. Já se teda drbaček neúčastním, nevyhledávám to. Manžel kolikrát ze srandy plácne nějaký totální nesmysl, ať mají lidi zamotanou hlavu ještě víc :mrgreen:. Jak říká, to musíš ještě přikrmit :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
3.7.14 17:53

Taky znam, jsem z vesnice, spis je to vic vesnicek vedle sebe a vsichni se znaj navzajem a drby byly vzdycky vážně sileny.. kdyz jsem byla jeste na skole, tak me to dost uziralo vzdycky nejaky ty drby apod.ale postupem casu mi to nejak začalo byt jedno a byla jsem nad veci popr.si z toho delala jeste srandu..co jineho se da taky delat :nevim: ale uz tam tri roky nebydlim ale abych rekla pravdu, ve velkym meste to neni o moc jiny. Furt jsou mista, kde se pozna vic nebo min lidi a ty drby tam jsou mezi nima potom taky uplne stejne jako na te vesnici..takze ono je to asi vsude tqk nejak stejny..moc si nevyberes;-) chce to klid ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
3.7.14 18:08

Ahoj, tak my bydlíme na vesnici 3. rokem, já se tu teda s nikým nebavím, bydlíme tedy úplně na okraji v nově postavené ulici a abych řekla pravdu, tak ani do vesnice nějak nechodím, jezdíme skoro každý den se synkem do města se zabavit :) A ani nakupovat tu nechodím, to si radši zajedu do města. Takže žádné drby nevím, nikoho neposlouchám a nesvěřuji se a sousedi jsou taky přistěhovalci, takže si každý hledí svého a nic neřeší ;) Jinak když jedu kolem obchodu autem, tak ty babky jsou tam pořád a jsem ráda, že je neslyším :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12591
3.7.14 18:09

@veronika6913 přesně tak, ve větších městech to taky „žije“, kor když se člověk pravidelně stýká s nějakou početnější skupinkou lidí… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.14 18:28
@Anonymní píše:
@donaga Jo, to máš pravdu, lidi na vesnici jsou si bližší a pomáhají si všelijak. Zároveň si ale koukají do talíře. Já jsem si tu nikdy úplně nezvykla, mám stále „městské manýry“ - co ostatní dělají je mi jedno a v podstatě totéž (zbytečně) očekávám.
:mavam: :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: :mavam:
Mluvis mi z duse!
Nejhorsi UPLNE jsou prstehovane matky z mestana ves na materske!!!
Bydlime v satelitu a asi 3 roky, vsichni byli super do te doby nez se zde zacalo rodit!
Najednou je vse problem: Grilovani, to je hluk, motorka projede hluk, jine deti, hluk, problem.
Otres.
Ze jsou jeji deti a zvirata hlucne, neresi. To je normal. Clovek sobec. Navic neustale ceka pomoc v podebe pujcovani veci aj.
Uz se one zene snazim vyhejbat, jelikoz vzdy kdyz ji potkam si na neco stezuje, nekoho komentuje i osobni veci (napr. jeji manzel je divny, nestara se o deti.. aj.) :pocitac: :zed: :cert:
Kdyby se tak radsi kazdy staral sam o sebe!
  • Citovat
  • Upravit
13119
3.7.14 18:37

A přesně tak se pozná náplava…náplavy přinesou na vesnici městské manýry. Často si myslí, že ti blbí vesničani jsou táááák blbí a měli by se starat pouze a jedině o sebe. Ale když najednou něco potřebujou, jsou jim vesničani dobří. Není nic lepšího, než když se člověk zná s touhle a tamtou tetkou, která může příp. dohlédnout na děti, nebo se u ní může dítě schovat před deštěm, když zapomene doma klíče a rodiče dorazí až za 2 hodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová