Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@martina.se Ahoj Marti…jooo tak to nevím, nejde totiž o mě, ale o mého bratra, který chce jet s 16tiletým kamarádem a mamka je z toho na nervy a vím že třeba můj přítel má řidičák na malou motorku a ta není pro dva a tak jsem myslela že všechny ![]()
@MarkétkaBeruška dřív to bývalo, že od 15cti může řídit vše, co je do 50 cca obsahu, nově netuším - bylo tam až do 125 ale s nějakou podmínkou. Co se týče spolujezdce? omezení je 12 let a dosáhnutí na stupačky. mmchdm, obyč skůtry a pod jsou dělané i jako dvoumístné. Je třeba přesně vědět, co je to zač ![]()
@martina.se jo s tím 12let jsem věděla, ale zaráží mě to, že vlastně zodpovědnost za mladistvého nese mladiství jestli mi rozumíš?
@MarkétkaBeruška ja myslim ze zalezi jen na veku ridice a vek spolujezdce se neresi.
A pro dva byval i pionyr, takze padesatka, takze v tom asi taky nebude problem i vetsina tech skutru s malym obsahem byva pro dva ne ![]()
@MarkétkaBeruška jj, rozumím. Ovšem on má stejné povinnosti, jak jakýkoliv jiný účastník provozu. V 15cti může řídit i „auto“ - musí být elektrické a do určitého obsahu - je to jak s motorkou - přesně nevim kolik. Ale u nás v tom jeden kluk na základce jezdí do školy - tedy u kluka na ZŠ. Vypadá to bizardně, když kluk vyhopká z auta a jde na základku. Ovšem může ![]()
@martina.se píše:
@MarkétkaBeruška jj, rozumím. Ovšem on má stejné povinnosti, jak jakýkoliv jiný účastník provozu. V 15cti může řídit i „auto“ - musí být elektrické a do určitého obsahu- je to jak s motorkou - přesně nevim kolik. Ale u nás v tom jeden kluk na základce jezdí do školy - tedy u kluka na ZŠ. Vypadá to bizardně, když kluk vyhopká z auta a jde na základku. Ovšem může
Tý jo, co se člověk nedozví
![]()
@martina.se maslravdu je to tech 12 let a stupacky ![]()
To rozdeleni je ted divoky neresi se jen obsah ale i vykon
@MarkétkaBeruška njn ono se to holt bere tak ze kdyz uz je dost zodpovednej na to aby ridil, muze nest i tu zodpovednost za spolujezdce kdyz prakticky ji vlastne nese za spoustu jinych ucastniku provozu ze ![]()
@quinny mně to totiž tedy přijde dost nezodpovědné, ale já to nezměním no ![]()
Jde to musí mít ridicak A1 je to na obsah 125ccm a oba helmu. Jinak nevím u nas jezdí desetiletí kluci po polnačkách za dozoru dospělého a v pohodě nikdo to neřeší.
@Catus píše:
Tý jo, co se člověk nedozví![]()
já nevim, jak tomu říct. Ono to jak auto vypadá, ale prostě to nemá takový parametry
Poprvé, když jsem to viděla, tak jsem zírala jak blázen. Prostě kluk přijel autem, zamknul, šel do třídy
![]()
@quinny já se v těhle „malých“ prdítkách moc nevyznám. Právě už si nepamatuju, jak přesně ty omezení jsou ![]()
@martina.se já bych řekla že to malé auto vypadá jak jezdící pokladnička ![]()
Dobré odpoledne všem. Jdu se zeptat, jestli nevíte zda mohou jet na motorce dva nedospělý lidé. Konkrétně by měl řídit 16tiletý a měl by vézt 15tiletého. Já jsem si asi naivně myslela, že v 16ti letech je řidičák jen na tu menší motorku, která ani není pro dva, ale asi ne. Nevíte tedy někdo jak to je? Popř. kde to najdu…díky