Jízda na motorce - nezletilí

MarkétkaBeruška
30.6.14 17:19

Jízda na motorce

Dobré odpoledne všem. Jdu se zeptat, jestli nevíte zda mohou jet na motorce dva nedospělý lidé. Konkrétně by měl řídit 16tiletý a měl by vézt 15tiletého. Já jsem si asi naivně myslela, že v 16ti letech je řidičák jen na tu menší motorku, která ani není pro dva, ale asi ne. Nevíte tedy někdo jak to je? Popř. kde to najdu…díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
30.6.14 17:19

@MarkétkaBeruška jde o to, jaká motorka to je - obsah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
30.6.14 17:21

@martina.se Ahoj Marti…jooo tak to nevím, nejde totiž o mě, ale o mého bratra, který chce jet s 16tiletým kamarádem a mamka je z toho na nervy a vím že třeba můj přítel má řidičák na malou motorku a ta není pro dva a tak jsem myslela že všechny :nevim:

• Citovat
  • Upravit
72725
30.6.14 17:25

@MarkétkaBeruška dřív to bývalo, že od 15cti může řídit vše, co je do 50 cca obsahu, nově netuším - bylo tam až do 125 ale s nějakou podmínkou. Co se týče spolujezdce? omezení je 12 let a dosáhnutí na stupačky. mmchdm, obyč skůtry a pod jsou dělané i jako dvoumístné. Je třeba přesně vědět, co je to zač :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
30.6.14 17:26

@martina.se jo s tím 12let jsem věděla, ale zaráží mě to, že vlastně zodpovědnost za mladistvého nese mladiství jestli mi rozumíš?

• Citovat
  • Upravit
16365
30.6.14 17:27

@MarkétkaBeruška ja myslim ze zalezi jen na veku ridice a vek spolujezdce se neresi.
A pro dva byval i pionyr, takze padesatka, takze v tom asi taky nebude problem i vetsina tech skutru s malym obsahem byva pro dva ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.6.14 17:29

@MarkétkaBeruška jj, rozumím. Ovšem on má stejné povinnosti, jak jakýkoliv jiný účastník provozu. V 15cti může řídit i „auto“ - musí být elektrické a do určitého obsahu - je to jak s motorkou - přesně nevim kolik. Ale u nás v tom jeden kluk na základce jezdí do školy - tedy u kluka na ZŠ. Vypadá to bizardně, když kluk vyhopká z auta a jde na základku. Ovšem může :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
30.6.14 17:31
@martina.se píše:
@MarkétkaBeruška jj, rozumím. Ovšem on má stejné povinnosti, jak jakýkoliv jiný účastník provozu. V 15cti může řídit i „auto“ - musí být elektrické a do určitého obsahu- je to jak s motorkou - přesně nevim kolik. Ale u nás v tom jeden kluk na základce jezdí do školy - tedy u kluka na ZŠ. Vypadá to bizardně, když kluk vyhopká z auta a jde na základku. Ovšem může :nevim:

Tý jo, co se člověk nedozví 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
30.6.14 17:32

@martina.se jo s tím autem jsem to věděla a i jsem to autíčko viděla :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
16365
30.6.14 17:34

@martina.se maslravdu je to tech 12 let a stupacky ;)
To rozdeleni je ted divoky neresi se jen obsah ale i vykon

@MarkétkaBeruška njn ono se to holt bere tak ze kdyz uz je dost zodpovednej na to aby ridil, muze nest i tu zodpovednost za spolujezdce kdyz prakticky ji vlastne nese za spoustu jinych ucastniku provozu ze :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
30.6.14 17:35

@quinny mně to totiž tedy přijde dost nezodpovědné, ale já to nezměním no :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
212
30.6.14 17:40

Jde to musí mít ridicak A1 je to na obsah 125ccm a oba helmu. Jinak nevím u nas jezdí desetiletí kluci po polnačkách za dozoru dospělého a v pohodě nikdo to neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.6.14 17:58
@Catus píše:
Tý jo, co se člověk nedozví 8o :lol:

já nevim, jak tomu říct. Ono to jak auto vypadá, ale prostě to nemá takový parametry :mrgreen: :lol: Poprvé, když jsem to viděla, tak jsem zírala jak blázen. Prostě kluk přijel autem, zamknul, šel do třídy :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.6.14 18:00

@quinny já se v těhle „malých“ prdítkách moc nevyznám. Právě už si nepamatuju, jak přesně ty omezení jsou :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
30.6.14 18:02

@martina.se já bych řekla že to malé auto vypadá jak jezdící pokladnička :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová