Jak zvládáte drby a pomluvy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.7.14 13:42

@Jemys Dobře, ale ve městě tě propírá a „stará se“ ta jedna, dvě sousedky. Na vesnici je to mnohem širší záběr ;) Určitý podíl na tom mají i různé akce (hasičská soutěž, máje apod.), kde se většina lidí obce střetává. Neříkám, že to je špatně, ale ty drby mají pak lepší pole působnosti. Navíc ve městě ti nikdo nevidí „přes plot“. To mi nikdo nevymluví, že venkov je udrbanější. Není to lidma, ale hlavně prostředím, je to mnohem jednodušší, vše je víc vidět.

• Citovat
  • Upravit
Jemys
4.7.14 13:51
@Anonymní píše:
@Jemys Dobře, ale ve městě tě propírá a „stará se“ ta jedna, dvě sousedky. Na vesnici je to mnohem širší záběr ;) Určitý podíl na tom mají i různé akce (hasičská soutěž, máje apod.), kde se většina lidí obce střetává. Neříkám, že to je špatně, ale ty drby mají pak lepší pole působnosti. Navíc ve městě ti nikdo nevidí „přes plot“. To mi nikdo nevymluví, že venkov je udrbanější. Není to lidma, ale hlavně prostředím, je to mnohem jednodušší, vše je víc vidět.

U nás na vsi se taky stará jen jedna sousedka :nevim: Další dvě jsou v klidu. Chodím na hasičské akce, na dětské akce, na místní fotbal - a nemám problém s drbama :think: Bavíme se o dětech, o práci, o normálních věcech… Fakt to je o lidech. Nevím, co je na vsi víc vidět. Moje sousedka (na rozdíl od té panelákové) neví, kdy zapnu pračku, v kolik vstávám a kolikrát v noci mi řvalo dítě nebo jsem já řvala na něj :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.7.14 13:56

@Jemys OK ;) Máme jiné zkušenosti..

• Citovat
  • Upravit
16
4.7.14 13:56

@JayLee Naprosto souhlasim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
4.7.14 14:35
@Jemys píše:
U nás na vsi se taky stará jen jedna sousedka :nevim: Další dvě jsou v klidu. Chodím na hasičské akce, na dětské akce, na místní fotbal - a nemám problém s drbama :think: Bavíme se o dětech, o práci, o normálních věcech… Fakt to je o lidech. Nevím, co je na vsi víc vidět. Moje sousedka (na rozdíl od té panelákové) neví, kdy zapnu pračku, v kolik vstávám a kolikrát v noci mi řvalo dítě nebo jsem já řvala na něj :mrgreen:

Jo snažíš se zapadnout, vyješ s nimi. Tohle je jen do času. Věz, že zapnutí pračky je to nejmenší. Stačí, když se začneš trochu odlišovat a nebo někdo z tvé rodiny. Možná ti to ale nevadí. Jsou i tací.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
4.7.14 14:37
@Anonymní píše:
@Jemys Dobře, ale ve městě tě propírá a „stará se“ ta jedna, dvě sousedky. Na vesnici je to mnohem širší záběr ;) Určitý podíl na tom mají i různé akce (hasičská soutěž, máje apod.), kde se většina lidí obce střetává. Neříkám, že to je špatně, ale ty drby mají pak lepší pole působnosti. Navíc ve městě ti nikdo nevidí „přes plot“. To mi nikdo nevymluví, že venkov je udrbanější. Není to lidma, ale hlavně prostředím, je to mnohem jednodušší, vše je víc vidět.

Máš pravdu.

• Citovat
  • Upravit
Jemys
4.7.14 15:54
@Kobliha51 píše:
Jo snažíš se zapadnout, vyješ s nimi. Tohle je jen do času. Věz, že zapnutí pračky je to nejmenší. Stačí, když se začneš trochu odlišovat a nebo někdo z tvé rodiny. Možná ti to ale nevadí. Jsou i tací.

Nesnažím se zapadnout, nepotřebuji to. Nebavím se s někým jen kvůli tomu, abych „zapadla a lidi mě brali“. Není mi 14 :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
4.7.14 17:55
@Jemys píše:
Nesnažím se zapadnout, nepotřebuji to. Nebavím se s někým jen kvůli tomu, abych „zapadla a lidi mě brali“. Není mi 14 :nevim:

Asi to neděláš úmyslně, ale jsi prostě ten typ, který se mezi ně hodí. Je to tvá výhoda. Hlavně, když jste spolu všichni spokojeni. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
6590
4.7.14 18:41

Ten kdo tě pomlouvá, ti závidí, je to prosté. Člověk, co pomlouvá, má nízké sebevědomí a svůj život velmi nudný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
4.7.14 18:48
@Kobliha51 píše:
Asi to neděláš úmyslně, ale jsi prostě ten typ, který se mezi ně hodí. Je to tvá výhoda. Hlavně, když jste spolu všichni spokojeni. :mavam:
:roll: Tohle mi krapet uniká. Co nedělám úmyslně? Že se úmyslně nebavím s drbnama, když mi drby vadí?? To je snad normální, ne? Bavíš se jen s lidma, s kterýma si máš co říct a s kterýma si rozumíš. :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
78
11.7.14 14:28

Hello, taky si myslim, ze pomlouva hlavne ten co se nudi. V CR jsou pomluvy zpusobem ventilace. Nemyslim, ze by nekde jinde tolik lidi pomlouvalo, bylo nespokojenych aj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.15 16:31

Ahojik holky, dneska mám zase brouka v hlavě, tak si jdu k vám pro radu. Před měsícem se potkal můj manžel s nějakým bývalým známým…K manželovi se přihnal jak nejlepší kamarád a tak manžel nevěděl co říct a tak říká…Slyšel jsem, že s tebou tvůj zaměstnavatel vy…l, je to s..č, to víme všeci…(Myslel to jako spoluúčast a politování zároveň.) Kámoš dělal přitakal, že jo a jen prohodil…a kde jsi to slyšel? No sousedka říkala…(věděla, že ho známe, tak nám to sdělila, aby jsme věděli, že ten zaměstnavatel si nedá pokoj, že další chudák naletěl). Kámoš odpověděl, tak to jo. Rozloučili se a šli si po svým…
(Nevěděli jsme, že sousedky přítel je otec toho kamaráda)
Než manžel dojel domů, tak mi volala sousedka, že už mi nikdy nic neřekne, že vypadá jak nějaká drbna, že si syn jejího přítele stěžoval otci. Samozřejmě si to sousedka chudinka vyžrala se vším všudy. Její chlap je cholerik…Jen si ten kluk přidal, že manžel přiběhl k němu a začal se mu před všemi vysmívat…Nechápu, ale všichni mu to žerou…Řekli jsme si asi uražená hrdost, že se nepovídají jen kladné věci o něm, bo co… No nechali jsme to jít, jen manžel řekl, že se s takovým chudáčkem, který si vymýšlí a chodí žalovat tatínkovi a ten to řeší, vybavovat nebude…No nechali jsme to jít a před pár dny u nás byla akce a tam se náhodou ten „kamarád“ s námi potkal.
Opět se přihrnul, už podával chlapovi ruku a on ať pokračuje dál, že se s ním nehodlá bavit. On: Jako proč? Chlap: Nehodlám se s tebou vybavovat, jdi dál… On: Jako proč mi nechceš podat ruku? Jestli se ti něco nelíbí, můžeme jít ven a tam si to vyříkat. (Už v bojovém postoji). Chlap malou za krkem, mu jen pokynul ať jde dál, že se s ním vážně nehodlá bavit. No uraženě utekl a co nevidíme o pár kroků žaloval vážně tatínkovi.. Chlap jen povídá, schválně by mě zajímalo co si zase navymýšlí…
No a co se mi dnes nedonese, ten kluk to přesně otočil. Sice to nedává smysl, ale hlavně, že mu můj muž nechtěl podat rudu a když se zeptal proč, tak ho chlap vyzval si to jít ven vyřídit..Nechápu, jak mu to všichni můžou sežrat, když okolo všichni viděli, že má chlap malou za krkem a navíc se tu na vesnici s nikým nebavíme, jen s tou sousedkou, které mi je líto a osud přivál toho kluka manželovi…No komedie.
Přísahala jsem té osobě, že to manželovi neřeknu, ale mrzí mě, že on vypadá jako násilník, který se chce rvát, a jelikož bydlíme na vesnici, tak to příjemné moc není. Jenže už předtím, to chtěl jít tomu otci slušně říct, jak to bylo, jelikož ho štvalo, že sousedka kvůli tomů trpí…No a kdybych mu to řekla, tak to asi taky v klidu nevezme.
Jen si říkám, proč proboha jsou takový lidi? K čemu jim to je? Že vyvolají hádku, sám manžela vyzve a pak tohle? Je mi to líto…
Jen si říkám, že když to chlapovi neřeknu, tak pak bude koukat jak puk, až na něho všeci budou házet po vesnici ksichty..Přijde mi to nefér. No a teď babo raď, říct nebo neříct?…
Děkuji za přečtení a za pochopení, že řeším pro někoho maličkosti, jen si o tom vážně nemůžu s nikým popovídat…

• Citovat
  • Upravit
877
9.8.15 17:59

Nejsme ze stejné vesnice? Mě volala máma, že náš příbuzný se jí ptal, že nám to doma prý neklape, že to má od nějakého kamaráda od nás z vesnice. Když jsem to povídala tomu svému, tak to samé slyšel od své sestřenice, ale prý nevěděl, od koho to má. Když jsme se dopídili, kdo to donesl tomu našemu příbuznému, tak nám jméno ani jednomu nic neříkalo. Každý nás otravoval s tím, kdy si pořídíme druhé. Každému jsem vysvětlovala, že momentálně musíme ušetřit a pak si teprve pořídit další dítě. Nakonec z toho bylo, že ten můj chce, ale já jsem ho poslala do pr… Pak mě dostalo, že s malou nemůžu na 15 min na hřiště a sbírat kaštany, protože to vysbíráme ostatním dětem. Chodili jsme tam skoro sami a kaštany se tam váleli ještě na jaře. Samozřejmě, že mi to nebylo řečeno do očí, ale řekl to někdo naší příbuzné. Přijdu si tu jak mezi cvokama. Nikoho neřeším, za to mě řeší úplně cizí lidé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.15 22:28

@vivianr Děkuji za napsání..:) Jen teď nevím, zda můžu hořekovat, aby jsme se přestěhovali, jak tak vidím, tak je to opravdu všude stejné. :( Nejhorší na tom je, že se vážně člověk o nikoho nestará, ale pořád se o něm ví.. Nějaké to rčení, "Dokud se o tobě povídá… mě moc neuklidňuje.

• Citovat
  • Upravit
2612
9.8.15 22:37

Anonymní
taky se o nikoho nezajímám a když se někdy jen tak mimo řečí doslechnu, co se o nás povídá, nestačím se divit a bohužel vím, kdo to o nás většinou roznáší..u mě to dopadlo tak, že jsem se hodně uzavřela, i vůči příbuzným, prostě se o soukromí s nikým nebavím, nikomu se nesvěřuju, ale ono stačí, co vidí a už se z toho může rozjet pěkná pomlouvačka…nevím, co poradit, sama si rady nevím, možná trochu potěší to, že v tom nejsi sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová