Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejlepší na tom je, že z celé vesnice znám jen naše příbuzné, kluka a paní, co se mnou pracují, sousedku a s jednou maminkou jsme se občas bavily cestou ze školky. Jinak nikoho neznám a jelikož se tu každý z každým zná, tak s nikým opravdu nic neřeším, aby se to nedoneslo kam nemá. Takže opravdu nevím, koho tak hrozně zajímám a proč.
Ještě o sobě vím jeden drb. Jsem prý u sousedky vypustila z huby, že česat jablka nikdo nejde, ale do sklepa pak trefí každý. No, vědomá si toho nejsem, ale stát se mohlo a jak se říká: pro pravdu se zlobí každý. Jediný drb, který mě nemrzí ![]()
Ahoj máme příbuznou a ta nás nesnáší i když vlastně není proč. Už se kvůli ní ani nenavštěvujeme s rodinou. Už dříve mi pár lidí říkalo jak nás pomlouvá ale nejsme v žádném kontaktu. Koupili jsme si vlastní bydlení ale ona dostala vše od rodičů manžela my nic. Ted jsem se ale dozvěděla dost drsné a lživé pomluvy o nás. Máte někdo zkušenost s trestním oznámením. Může se to sdát přehnané ale opravdu už toho mám dost a špinit moji rodinu nebude!
Prosím ponechat anonym a nebo raději smazat.
Anonymko, já zvažovala podání trestního oznámení na tchýni. Kromě toho, že mě všude titulovala před lidmi výrazy ta pí…a podobně výživnými výrazy tak ještě všude vykládala takové lži, že jsem nechápala. Mezi takové ty menší patřilo třeba to, že žárlím a závidím manželově ex (haha té tak je co), že manželovi braním se stýkat s jeho synem a celou rodinou, pak zase že moje rodina ho uplácí, aby se s nimi nestýkal. Že prý rozprodávám majetek, protože nemám co do huby (jo prodala jsem letiště a noční stolky a to proto, že se z ložnice dělal dětský pokoj), exce o mě balamutila takové krávoviny, že pak dělala problémy a manželovu synovi říkala takové věci proti naší malé, že je na ní tak hnusný, že… A to je jen malý výčet toho nejmenšího, ty peprnější věci radši vytahovat nechci. Hodně jsem o tom trestním oznámení uvažovala, protože společensky mě hodně poškodila, kvůli ní se ode mě odvrátilo i hodně příbuzných, nenechali si to vysvětlit a věřili jí. A co jsem nakonec udělala? Vykašlala jsem se na ježibabu jedovatou. Přerušila jsem kontakt, nevídá ani vnučku (ale to ne pro naše spory, ale pro to jaké dělala rozdíly, ale to je na jiné téma) a nesmí mi přes práh. Tenkrát jsem jí i exku poslala na plnou pusu do pr… Teď na ní nereaguju, když se na tchyni někdo zeptá v rámci těch pomluv odpovídám, že chudák maminka je psychicky labilní a psychiatr říkal, že lepší už to nebude. Jediné s čím bojuju je to tak je manželův kluk hnusný na naší dceru a na mě taky dvakrát po zásahu babičky milý moc není, ale tak co. Přestala jsem si ho všímat a mám klid, když něco chce má tu tatínka. Když je hnusný na malou tak vždycky zasáhl manžel a dostal kartáč, že hrát si s ní nemusí, ale bude se k ní chovat slušně jinak bude zle. Takže prozatím můj zásah nebyl potřeba. Prostě už na to kašlu, je to nešťastná zatrpklá ženská nešťastná sama za sebe a tak ubližuje jiným. Neřeším to a to jí žere nejvíc, protože ví, že už je mi to jedno. A ti kdo mě mají rádi a věří mi tak ti jí ty lži stejně nevěřili a kdo jo tak i takové nemám proč stát.
A kuli tomu se trapis? Lidi, co vas znaji vedi, jaci jste a nic si z toho nedelaj a ty ostatni za to nestojej. To chces za kazdym chodit a vysvetlovat, jak to je? Tim, ze podat TO nic nevyresis
hlavu vzhuru, mysli si cosi o pr.deli a bude to hnedka veselejsi ![]()
@Nymphetamine píše:
A kuli tomu se trapis? Lidi, co vas znaji vedi, jaci jste a nic si z toho nedelaj a ty ostatni za to nestojej. To chces za kazdym chodit a vysvetlovat, jak to je? Tim, ze podat TO nic nevyresishlavu vzhuru, mysli si cosi o pr.deli a bude to hnedka veselejsi
No, ono to nejde netrapit se.
Holky anonymky, nejlepsi opravdu je nereagovat a ignorovat, tak jak to dela anonym2. Pomluvy neprestanou, ale nebudou tak intenzivni, protoze to pomlouvaci neprinasi ten pocit uspokojeni, pro ktery to dela. Ale je to tezke, drzte se ![]()
Můj ex mě stíhal několik let, vyvrcholilo to strašnými pomluvami, které jsem přejít nemohla a to jsem nad spoustou věcí opravdu schopná mávnout rukou, tohle bylo ale nechutné. Podala jsem trestní oznámení, k soudu nedošlo, uklidnil se, asi dostal strach…
Dobré ráno,
od včerejška mě hryže jedna věc a proto se tak trošku jdu vypovídat a zeptat se i na názor Vás diskutujících.
Včera večer mi moje kamarádka napsala jednu dost závažnou věc, která se týká mého přítele. Nijak ho nepomluvila jen mi řekla, že se k ní něco doneslo
…dle jejich slov si na něj mám dávat pozor, že své ex ubližoval a že je to blázen. Já z toho byla včera, jak opařená a tak nějak nenápadně jsem se začala ptát. On o ní mluvil hezky…Budeme teď spolu 8. měsíc a mně nepřijde, že by holky jen tak bil
, jasně nějaké hádky byly, ale to je snad v každém vztahu. Myslíte, že je dobrý nápad mu říct, že se ke mně něco doneslo? Zeptat se, proč se tohle o něm říká…? ![]()
To se stane, že se něco někde provalí
. Za čas se na to zapomene. Aspoň víte, na koho si máte dát pozor.