Dřevěné hračky z Číny?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
276
22.10.17 20:42

Dřevěné hračky z Číny?

Dobrý den,

dlouho jsem hledala dřevěné puzzle pro děti s motivem autíček, ale nic v českých obchodech ani internetových nenašla. Teď jsem zabrousila na aliexpres a mají tam přesně co hledám. Riskovali by jste to? Jde mi o nějakou zdravotní závadnost těch použitých barev. Dítě má dva a půl roku a okusovat už to nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30302
22.10.17 20:47

Když bylo malému kolem 3 let, tak jsme mu koupili vláčky z aukra a poté jsem zjistila, že jsou z ali. Hračky co jsem věděla, že skončí v puse jsem kupovala pořádné v kamenných prodejnách. Teď už jim klidně nějakou hračku na ali taky koupím, ono nevíme ani u toho co si myslíme, že je hlídané co v tom je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
22.10.17 20:50

@pijavice kolik je dětem? Pokud už jsou dost velké, aby pochopili, že hračky do pusy nepatří, tak bych jim nějaké (ne napuštěné a plastové) klidně koupila. Dneska stejně skoro každý druhý eshop dováží z Číny a málokdo má atest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
22.10.17 20:50

@Aspera Já koukala na takové ty certifikované, ale většinou jsou všude motivy na jedno brdo. Já se právě taky snažím kupovat jen certifikované hračky, určené pro danou věkovou kategorii, ale už jsem z toho výběru nešťastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
22.10.17 20:52

@janickaIII Dívala jsem se na přímo české třeba značku Detoa a jiné. Dítě má 2 a půl roku a už hračky neokusuje. Navíc já takové ty puzzle vytáhnu jen když jsem s ním a skládáme spolu, pak to zase schovám do skříňky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
22.10.17 20:56

@pijavice tak to už by mohlo být v pohodě. Ale pro jistotu bych si po hraní umyla ruce mýdlem. Ale já jsem trochu šílenec ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30302
22.10.17 21:00
@janickaIII píše:
@pijavice kolik je dětem? Pokud už jsou dost velké, aby pochopili, že hračky do pusy nepatří, tak bych jim nějaké (ne napuštěné a plastové) klidně koupila. Dneska stejně skoro každý druhý eshop dováží z Číny a málokdo má atest.

To je ono. Koupíme to v běžném obchodě a taky je to z číny a pochybuju, že mají dvě různé továrny jen jedno jde k nám jinou cestou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
22.10.17 21:00

@janickaIII Zkusím pohledat ještě na německých stránkách a přinejhorším nějaké puzzle vyzkouším :).

Nemáte někdo nějaké typy na dřevěné puzzle s motivem aut z EU?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
22.10.17 21:05

@Aspera ne to určitě nemají. Mám jednu známou, která má obchůdek s hračkami. Má i výrobu vlastních hraček a získat na ně atest je docela složité. Na dovezené hračky prý také může získat certifikát, ale je to tak složité a drahé, že se jí to nevyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30302
22.10.17 21:15

@janickaIII to vím, že získat můžou, ale kdo to bude řešit? Hlavně, když přijde pak za půl roku kontrola, zjistí něco špatně (změna výroby, barev cokoliv) a certifikát je k ničemu a pokuta za odměnu. České hračky tady vyrobené je něco jiného, ty jsme sháněli striktně dokud děti vše cumlaly.
A pokud vezmu nějaké hračky z ali, tak se snažím omyvatelné a vypratelné, tam už mám lepší pocit, že je to špatné pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák