Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@verulicek píše:
A holky, vy co jste šly po porodu domů, měly jste starší dítě někde třeba dva dny na hlídání? A kdo se o vás staral? Já jsem třeba byla po porodu dost unavená a byla jsem ráda, že mi někdo uvaří a nemusím řešit domácnost. Měly jste doma posilu? (třeba mamku nebo se o vás staral muž?) Na jednu stranu vidím výhody toho, být brzy doma, na druhou stranu běhající dvouleťák a já unavená..asi bych nemohla zrovna fungovat na 100%
@Tamaris noo já uvažuju u druhého o této alternativě…pravdou je, že i když tam vařili, odcházela jsem děsně hladová (buď se to nedalo jíst, nebo to bylo moc nadýmavé - první den po porodu byl květák
, pěčivo pouze superčerstvé atd.) Byla jsem tam dobrovolně dýl jako prvorodička hlavně kvůli kojení. A jsem celkem ráda (kamarádky, které odešly po 3 dnech, kdy se prakticky teprve mléko spouští) měly problémy. Ale všechny jsme byly prvomatky. Teď když v tom člověk už umí trochu chodit bych se domů nebála ![]()
@verulicek jojo. Ja kojit nebudu takze ohledne toho tam zustavat nemusime. Jedine co by nas tam donutilo zustat je zloutenka a to az ta silna. Jinak staci bohate slunecni svetlo a kontrolovat bilirubin u pediatra
@bambooska
Ani kojení tam uz nenutí, ja jim hned po porodu řekla kojit nebudu at s tím za mnou ani nechodi, dětský dr.mi řekl je to vaše věc přemlouvat vás nebudu, sestry ty měly tendence dolezat at kojim, druhy den to vzdaly a daly mi pokoj.
(Pardon jsem na tabletu a opravuje mi to slova, jak samo chce
)
Tak já většinou čtu, že holky nekojí protože nemůžou (buď ze zdravotních důvodů nebo psychických - např. prodělaná laktační psychóza atd.)
a to snad v nemocnici taky chápou ne?
@bambooska dovoluji si doporučit Ti rodit na Vsetíně. Maximálně Ti vyjdou vstříc, ambulantní porody tam nejsou problém. Záleží, jak to máš daleko…A hlavně: je tam klid.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.