Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já znam bohužel priapd, kdy to skončilo špatně. Ale nechci strašit, údajně je to málo pravděpodobné a nějaké drobné odchylky má na prvním utz více dětí. Můžeš podstoupit podrobnější vyšetření a uvidíš.
Odběr plodové vody nebo placeny test z krve, ale to ti nabídne lékař, pro tvůj klid bych jedno z toho podstoupila, držím palce. ![]()
Podstoupila bych další vyšetření jako amnio… Ani omhalokela není sranda
Me nasel ofalokelu taky na 1 screeningu, bohuzel ale obsahovala celou dutinu břišní. Všechny orgány byli mimo bříško ve velke bubline. Na ultrazvuku bylo i posunuté srdce dolu. Musela jsem na ukončení
ty mas ale drobnou, bude to v poradku. Urcite jdi na plodovou vodu ![]()
Naše treti dítě jí také mělo o trochu déle, než je to obvyklé. V určitém TT totiž je normální, že jsou orgány mimo břicho. Byla jsem odeslala na geneticky utz, tam Dr. řekl, že ano, že to vidí, ale že je to dle něj fyziologické. Na dalších utz už to bylo v pořádku.
Ahoj, prosím o názor. Na 1. screeningu mě Dr. Vlašín (Prenatal Brno) sdělil, že je vše v pořádku, podle UTZ nevidí nic, co by nasvědčovalo vývojové vadě, jen vidí drobnou omphalokélu plodu (3 mm), kterou si chce pohlídat. Mám jít na kontrolu koncem listopadu. Večer mě ale volala doktorka s výsledky a screening vyšel pozitivní. Edwardsův a Patauův syndrom 1:300. Mám mít obavu o dítě? Nebo je výsledek zkreslený právě tou omphalokélou? Měla jste to některá podobně? Děkuji za názor.