Druhá reklamace sedačka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
411
23.5.24 11:56

Druhá reklamace sedačka

Kolikrát mohu reklamovat závadu tu samou a vrátí mi peníze? Již po druhé budu reklamovat autosedačku.. S tou samou závadou, musím si dopravu platit sama a nebo mám napsat, že již po druhé vracím sedačku s tou samou závadou..? Děkuji. Obchod mall..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
23.5.24 12:21

Pokud to reklamuješ v záruční lhůtě, tak opravu platí prodávající. Na vráceni peněz nemáš nárok podle počtu oprav, ale pokud věc tráví v servisu nepřiměřeně dlouhou dobu, tzn pokud ti dvakrát opraví závadu během dvou dnů, tak ne, pokzd by v servisu byla polovinu doby, co jí máš, tak ano.

• Citovat
  • Upravit
411
23.5.24 12:27

@Janli aha, děkuji. První reklamaci jsem platila dopravu já..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
23.5.24 12:30

Hodně zjednodušeně?
Pokud se stejná vada objevuje opakovaně i po opravě nebo reklamujete více různých vad na jednom výrobku, máte automaticky nárok buď na výměnu, nebo odstoupení od smlouvy a vrácení peněz. Preferovaný způsob reklamace je vždy nutné uvést do reklamačního listu.
Jinak Mall nemusí být prodejce, je to něco jako Allegro, Alibaba… jen „sdružuje“ jiné prodejce. Takže si pořádně zjistit, kdo je prodávajícím- a případně si ten nákup rozmyslet.

Příspěvek upraven 23.05.24 v 12:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
23.5.24 12:30
@LuciiLucie píše: Více

Platit dopravu při reklamaci v záruce?..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
23.5.24 12:37

@Ivan PPZ děkuji. Závad tam bylo celkem dvě 2 a 2 stejné, ale na více místech celkem 4.. Odstoupení od smlouvy i když už proběhla 14denni lhůta na vrácení zboží? Sedačku jsem reklamovala asi po měsíci, co jsme ji koupili.. Nechci takové zboží, když je opět ta závada a tak bych ji chtěla vrátit.. Když po týdnu se opět objevila ta samá závada, nevěřím, že po další reklamaci už to bude dobrý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
23.5.24 12:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
23.5.24 12:40

@medvidka děkuji, myslela jsem si to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
23.5.24 13:06

O jakou vadu se jedná?

• Citovat
  • Upravit
411
23.5.24 14:42

@Janli vyleza mi látka a jak vede pás, tqk jsou tam menší mezery.. Dcera mi v tom stoura a občas se tam zasprajcne.. Ale spíš mi vadí ta látka.. Která z boku leze ven.. Po nějaké době, samozřejmě bych mohla látku dát zpět, ale abych to dělala týden co týden… A jak ještě sedí dcera, tak tam je také mezera a jde vidět jak je látka šitá… Že není latka dal do sedačky, že po nějaké době si myslím, že poleze ven také…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
23.5.24 15:07

No, ale to taky nemusí být vada, ale takový provedení sedačky. Tobě tu první reklamaci uznali?

• Citovat
  • Upravit
411
23.5.24 16:50

@Janli ty plasty ano.. Látka leze dal.. Vám by to nevadilo, dávat každý týden zpět látku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21470
23.5.24 18:47

@LuciiLucie tohle mi u jedné autosedačky na jednom místě dělal potah také. On byl celý sundavací a tam to nějak hůře drželo. Mě se to nechtělo vůbec řešit, ono by to šlo nasadit pořádně. Tak jsem to sem tam nacpala zpět a jelo se dál. Sedačka jako taková byla super a tohle jsem vnímala jako nepodstatný kosmetický nedostatek. To se úplně divím, že ti to vzali na reklamaci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3512
24.5.24 09:14

Pokud ti reklamaci uznali, platí dopravu oni. Vyfoť podací lístek, pošli jim ho a napiš, že vzhledem k uznané reklamaci žádáš o proplacení nákladů na dopravu na účet XXX.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.6.24 10:01

Přesně tak, dopravu spojenou s reklamací by měl prodávající také uhradit v případě, že byla reklamace uznána, jinak příště zkuste třeba poradnu na webu*** reagují rychle a poradí, doporučuji :palec:

*edit admin- smazaná reklama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák