Druhé dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
4.3.17 17:06

Druhé .....

Taky Vás někdy napadne, že by bylo mnohem snazší a jednodušší kdybyste byly mívaly jen jedno dítě? :think: někdy po všech těch každodenních pranicích s křiku nemyslím na nic jiného :oops: je to takové osobní a není se čím chlubit tak anonym

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5808
4.3.17 17:16

A je to dycky to první, co by sis nechala, nebo to střídáš? na křik jsou dobrý špunty do uší, a pokud se perou, nekupuj si skleněný stoly a moc prosklenýho nábytku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
4.3.17 17:17

Jak máš velkej rozestup?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.17 17:22

Ne není to vždycky první… to nehraje roli. A rozestup 2 a 3/4 roku

• Citovat
  • Upravit
2675
4.3.17 17:24

Tak ja myslim, ze to napadne temer kazdou mamcu v urcitych chvilich.ale jde o to, jak casto a jak dlouho te to drzi. me to taly obcas napadne, ale do par minut je to pryc a nevymenila bych za nic na svete to, ze mam dve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.17 17:26

Ano, napadá mě to hodně často, ale ne kvůli tomu, že by se děti praly a křičely, to dělají a považuju to za normální. Ale mladší dítě má různé problémy - vyšší nemocnost, podezření na různé poruchy a starší to odnáší, protože se všechno točí kolem mladšího a starší musí vydržet.
Takže si spíš vyčítám, že jsem neměla větší věkový rozestup - cca 5 let a víc.
Taky anonymně, protože mi to je líto.

• Citovat
  • Upravit
44170
4.3.17 17:27

Mít dvě děti je podle mě ta nejhorší varianta.Sice je to takové české naplnění tradiční normální rodiny, ale pouze dva sourozenci si musí lézt totálně na nervy, protože si nemohou vybrat a není úniku. Musí se snášet. Když jsou děti tři a více(ještě lépe),děti jsou klidnější, vyrovnanější a tišší, protože si mohou vybrat, kdo je komu momentálně bližší a ty ostatní třeba ignorovat.Ony se ty preference a vztahy v průběhu času mění, ale pokud jsou čtyři a více, většinou nikdo nezůstane sám.

Sestřenky jsou dvě, když jsem byla u nich na prázdninách(přímo doma u tety),tak se pořád hádaly a rvaly jak koně. Když jsem s nimi byla u babičky, tak tam byl relativně klid. Já jsem z více dětí, byl u nás celkem klid a mám taky více dětí, taky je většinou pohoda a klid.

Jedno dítě je taky na budku, nemá parťáka a musí se mu více věnovat dospělí.
Pořiďte si třetí, bude líp :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
4.3.17 17:31

Zatím ne, první je vypiplaný nedonošeně a ve druhém vidím svůj klon :mrgreen: mě spíš napadá, jaké by to bylo se třemi :oops: :oops:, ale vzhlede k bydlení, práci, věku atd. vím že třetí nebude. Jo, říkám si, jaká to byla pohoda do roka, kdy oba byli spící nenáročný miminka, ale že bych někdy raději jen jedno, to fakt ne. Rozestup mám 4 1/4 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
4.3.17 17:34

Musím se přiznat, že tohle mě doopravdy nikdy nenapadlo. Jsem neskutečně šťastná, že mám dvě děti, nedovedu si představit, že bych měla jen jedno. To spíš mě napadá, jaké by to bylo, kdyby byly děti tři..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2675
4.3.17 17:35

@Jana206 souhlasim… a proto je v planu tretatko :D klukum je 3,5 a 1rok, takze jeste si uziju leto bez briska a sup na to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
4.3.17 17:36

@Jana206 já jsem z vícero dětí (různorodé pohlavím i věkovými rozestupy po roce po třech, po deseti…) a mám jinou zkušenost, každý je povahově dost rozdílný, spíš k sobě tíhnou většinou stejně do dvojic. Nejhorší kombinace u nás je stejné pohlaví a roční rozestup (beran a ryba) jako děti i v dospělosti. Myslím si, že to není o počtu, ani o věku, ani o výchově (částečně) spíš o tom, jak si povahově sednou a to je bohužel neovlivnitelný genetický koktejl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
4.3.17 17:42

Nestíháš-li, pořiď si další dítě :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
4.3.17 18:03

Joo, celodenní řev a spory mám taky nonstop. Mám mezi klukama jenom 14m. Ale spíš než ten rozdíl mi život komplikuje to, že jsou úplně jiné povahy. Mají jiné preference, jinak reagují, na každého platí něco jiného, ale zároveň samozřejmě musí mít a dělat všechno, co brácha. Občas je to na budku. Ale tím, že jsem sama jedináček a nevyhovuje mi to, jsem nikdy nemyslela na to, mít jen jedno dítě. Spíš se teď těžce smiřuji s tím, že nám asi nebude dopřáno mít třetí. Myslím, že by to jen prospělo.

• Citovat
  • Upravit
3145
4.3.17 18:10

Ano, napadlo, ale ne kvůli dětem jako takovým, ale kvůli životní situaci. Přitom na 100% vím, jak moc by mě mrzelo, kdyby bylo jen jedno, že bych to druhé určitě chtěla.

Že se spolu děti skorpi a jsou hlučné, to jsou hedvábné starosti, nesmíš si to tak brát. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25080
4.3.17 18:45
@Anonymní píše:
Taky Vás někdy napadne, že by bylo mnohem snazší a jednodušší kdybyste byly mívaly jen jedno dítě? :think: někdy po všech těch každodenních pranicích s křiku nemyslím na nic jiného :oops: je to takové osobní a není se čím chlubit tak anonym

Napadlo mě hodněkrát, že to musí být pohoda. Napadá mě to ve chvílích, kdy mám dvě na hlídání a jsem někde jen s jednou - s tou nejstarší. Ta je nejklidnější, taková rozumná. Ale zase na druhou stranu je mi jasný, že si pohrají a kdyby byla jen ona, zase bude pořád chtít, abych si s ní hrála já.
Ale nikdy, nikdy, nikdy jsem nelitovala, že máme děti tři. A to po cca 2 letech. Sama mám bráchu a nechtěla bych být sama. A hádky a pokřikování? Někdy mám hlavu, jak balon, ale spíš se směju. Mám v okolí pár kamarádek, co mají nějak postižené děti po všech dobrých vyšetřeních nebo nedonošence s problémy a sakra si uvědomuju, jaký štěstí mám. Jen to nezakřiknout. Takže ať se děje, co se děje a někdy je záhul, jsou děti našim velký pokladem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová