Druhé dítě - 22 měsíců od sebe

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
136
29.6.12 14:08

druhé dítě - 22 měsíců od sebe

Ahoj… V polovině února čekáme druhé mimi. Věkový rozdíl mezi dětmi bude 22 měsíců. Naše malá je celkem aktivní dítě a jsem s ní přes den sama. Manžel se vrací z práce až k večeru, mámu mám 70 km daleko a s tchýní se nestýkáme - strašně nám ublížila. Nemáme nikoho, kdo by byť na hodinku pohlídal. Tím si nechci ztěžovat ale chtěla jsem se zeptat holek, co jsou nebo byly v podobné situaci, jak to zvládaly. Na miminko se moc těšíme, jen mě poslední dobou přepadá děsnej strach, že to potom nebudu zvládat. A taky jsem se chtěla zeptat, jaký jste měly porod takhle brzy po sobě? Daly jste se dohromady rychleji než po prvním dítku? Jsem teď strašně unavená, do ničeho se mi nechce a připadám si jako děsná máma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2230
29.6.12 14:15

Ahoj, mám malinko větší rozdíl ale dá se to v poho. hlavně choď spát když spí děti :mrgreen: starší mi už nespala tak jsem se s ní zavřela v jejím pokojíku a spala, ona si hrála. mimčo spinkalo v ložnici a já měla pro jistotu budík za dvě hodinky :-) jinak porod byl rychlejší a druhej den jsme byla na nohou, po prvním porodu jsme se dávala dohromady přes dva měsíce. no a nemáš okolo třeba nějakou studentku, že by jste se dohodli a dal ji za občasný hlídání nějakou kačku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
29.6.12 14:18

@Calla neboj, zvládneš to, nic jinýho ti nezbyde ;) mám děti 19 měsíců od sebe, babičky taky nevyužívám, max. velmi vyjímečně chviličku pohlídá nejstarší. Chlap taky chodí pozdě, ale zas obstarává nákupy, pořídili jsme dvojkočár, šátek, nad nějaký ten binec doma se povznáším ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
29.6.12 14:23

Me ceka to same, pomocne babicky nejsou, tety daleko. jediny rozdil je ten, ze mame pani na hlidani na tri hodinky a dcerka pujde do skolky, otazka je, jak to tam bude zvladat, ted zacala mamankovat a mam z toho trochu hruzu.

jinak moc nevim co me ceka, ale nejak to zvladnout musime :hug:

dvojkocar mam taky, satek uz od minula, lehatko, bez tech veci se myslim neobejdu. Jeste uvazujeme nad hackou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
29.6.12 14:25

Mám přesně ten věkový rozdíl. První dítě dost aktivní, manžela lautr v práci, babičky 100 a 150km daleko. V místě kde bydlím nikoho neznám.

První dny náročné (ještě teď to mám v živé paměti - navíc manžel nebyl ani jeden den po porodu doma, v podstatě jsem od začátku na ně sama) - po první týdnu jsem starší dala k babičce, jinak bych se asi zhroutila (nešlo nám kojení, starší protivná, žárlivá, malou pořád chtěla hladit-neohrabaně, píchala jí do oči, brala jí dudlík, musím říct že jedna facka letěla, když malou píchla do hlavy vidličkou :oops: ).

Teď jsem po porodu 6týdnu, ustálilo se to. Teď mám sice starší s babičkou u moře, ale lepší to je, zajel se nějaký systém. Když kojím pouštím malé pohádky na DVD, dokojím, malinká usne a jdeme vařit nebo si hrát se starší.

Starší navíc nechodí spát přes den :roll:, vstává po 6h, spát chodí ve 22h, manžel příjde z práce ve 20h. Spát prostě přes den nemyslitelné. Musím uvařit, aby jsme měli co jíst, hrát si s velkou, kojit malou. Jde to, ale je to časově náročné, takže jakmile vkročí manžel domů, tak se o starší nezajímám, koupe jí stejně on, ukládá taky on. Chodím kolikrát spát dříve než dcera. Zalehnu s malinkou po kojení a je mi jedno že starší skáče tátovi po hlavě, ať skáče, mě skáče celý den. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
29.6.12 14:26

Porod byl pohodový, za 2h byla venku i s tou její váhou přes 4,2kg :)

• Citovat
  • Upravit
308
29.6.12 14:33

Ahoj, máme taky rozdíl 22 měsíců. Když se malá narodila, syn měl plenky, krmila jsem ho, oblékala a uspávala, prostě 2 miminka :roll: Po porodu syna mi všichni hodně pomáhali a já měla pořád co dělat. Po porodu dcery u nás byla na týden tchýně a pak už nic, byla jsem hned na obě děti sama, chodila s nimi ven, vařila, uklízela… Žádné šestinedělí ;) Takže za mě jo, zotavila jsem se líp, ale pravdou je, že mi nic jiného nezbývalo :mrgreen: Jen jsem si říkala, co jsem proboha dělala celé dny s jedním dítětem ;) Do 3m věku malé to bylo v pohodě, ona hodně spala (nic jiného jí ani nezbývalo, položila jsem ji do kočárku a šla dělat), při kojení jsem jim zpívala nebo si povídala se starším, aby neměl pocit, že je zanedbávaný, „pomáhal“ mi i s malou (přebalování a tak). Od 7 do 12m věku malé to byl ale mazec… Malá už nebyla nepohyblivé miminko, chtěla taky víc pozornosti, brácha ji pořád tahal (měla jsem pocit, že ani kdybych byla chobotnice se 4 páry očí, nestačilo by to :roll: ), měli dvojí režim (malá spala 2× denně doma v postýlce a malý jen jednou v mezičase), takže i ven to bylo složitější, vařila jsem dvojí jídlo… Ale abych tě pozvbudila - od 12m je to lepší a lepší, už si zahrají (ale i se slušně porvou teda :mrgreen: ), jí to samé, spí zároveň. Je jim 2,5r a 20m, jsou to parťáci. Neboj, zvládneš všechno, ženská totiž vydrží víc než člověk :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3439
29.6.12 14:36

Budu mit deti 21 mes., jsem zvedava, co me ceka, jelikoz mala je taky certice. Uz jsem zacala uvazovat o jeslich na par dni, nebo se porozhlidnu po okoli, jestli nekdo v mensi skupince nehlida, aspon na prvni tydny, nez se zajede nejaky system. Pomalu a jiste se zacinam pripravovat na vsudypritomny neporadek, nebude cas, ale dulezita je pohoda. Pokud budu vynervovana, ze neni utreny prach,,, tak deti to vyciti a budou taky protivne.
Jinak sourozenecky kocar nemam a poridim ho jen v pripade, ze uvidim, ze to jinak nejde. Budu pouzivat satek/manducu a kocar.
Jo a s hlidanim jsme na tom podobne, taky nikoho nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
29.6.12 14:36

@suik Jo, nad hackou taky přemýšlím. Chlapovi jsem naznačila, že bude vrtat háky do stropu ve všech pokojích, kde se pohybujeme. Dnes jsme někam zašantročily malé cumlík, tak jsem ji uspávala v takovém tom houpacím pytli z IKEA a super :palec: akorát za chvíli se tam naležato nevejde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
29.6.12 14:38
@elija píše:
Když se malá narodila, syn měl plenky, krmila jsem ho, oblékala a uspávala, prostě 2 miminka :roll:

To mám bohužel taky, plenky, oblíkání, jediné co už nám trošku odpadá je krmení, zjistila jsem že na to nemám čas :oops: jí krmit, tak dostala vidličku a pere se s tím sama, a musím říct že během dvou tří dnů se naučila ty kousky sníst aniž by byla půlka na zemi. Samo nejí sama polívku, rýži, ale kousky masa, brambor, knedlíky to už jí nekrmím. Postupně přidáme další jídla.

• Citovat
  • Upravit
31672
29.6.12 14:40

Mám kluky 22 měsíců od sebe na den přesně, a je to v pohodě. Po porodu jsem byla v pohodě mnohem rychleji než napoprvé, rodila jsem kvůli staršímu ambulantně, abych nemusela být 3 dny bez něj..a myslím že mi ta domácí pohoda taky dost pomohla..takže se neboj, je to ok :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
29.6.12 14:42

Na plínách mám bohužel taky oba.
A tedy občas to chce nechat prcky tatínkovi, ať si „užije“ ;) a vypadnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3439
29.6.12 14:43

@suik @analoja
hacku mame a mohu vrele doporucit :palec:. Zachranila mi zdravy rozum, mala totiz do 3.mes. pres den vubec nespala (nepocitam-li tech 10 min.), pak jsme koupili hacku a z 10 min. se stala hodina :palec:. U nas to byly snad nejlip investovany penize, nezalitovali jsme, spala v tom tak do 10. mes., pak zacala spat jednou denne v kocaru/nyni v postylce.
A zrovna nedavno jsem mluvila s kamaradkou, ktery jsem taky vybasnila zkusenosti, a dekovala mi, ze to je jedna z nejlepsich veci, ktery koupila.
Pridavam foto, na ktery rada koukam jeste ted :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
29.6.12 14:49

Ahoj, já mám mezi dětmi rozdíl 24 měsíců, manžel byl v té době celý týden pryč a vracel se až v pátek odpoledne /odjížděl v něděli odpoledne/. K mé mamce to máme přes 130 km, ke tchýně bydlí v USA, takže taky nebyl kdo by hlídal o děti jsem se starala sama. Syn byl klidný dítko, ale novorozená dcera byla a stále je ďáblík tělem i duší. Všechno jsme ale zvládli, akorát jsme si museli zvyknout na nějaký režim a museli jsme se naučit spolupracovat, pak to šlo „jako po másle“.

Synek byl dost samostatný. V té době měl plenky jen přes noc, usínal sám, uměl se najíst a oblékl si kalhoty a slipky (do trička se zamotával :lol: ). Uměl si říct, když měl hlad, žízeň a když potřeboval čůrat/kakat, uměl si hrát sám.

Když přišla na svět dcera, tak to byl asi měsíc dost velký chaos. Syn usínal, kdy chtěl, koupali jsme kdykoliv byl čas, dcera si „dělala co chtěla“, pak jsme to vychytali a dali zase do normálu, takže synek spinkal od 20.00-7.00 a dcerka aktivně od 19.00 a budila se asi 3× za noc. Koupali jsme společně, dcerku jsem šla uspat a synek koukal na pohádky, pak jsem šla se synkem - přečetla jsem pohádku, zhasla a spalo se. A takhle to funguje i nyní se čtyřma dětma :)

Takže se neboj, když je naučíš nějakému „řádu“ a všichni budete spolupracovat, tak to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
29.6.12 14:56

@ebirka ja jen nevim jestli nam sem pujde uchytit a kdo nam ji pripadne do stropu navrta. A vlastne i kam ji dat…ale jinak se mi libi moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin