Druhé dítě - 22 měsíců od sebe

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14856
29.6.12 17:36

@kokos me se teda pliny fakt nedari, nejde a nejde, navic, jak uz tu padlo, jsem grogy, tak nemam ani silu to hrotit :(

kocar zase zamerne furt pouzivam, pro me je teda snazsi ji vozit a vozit pak dve deti, nez jedno a druhe nekde nahanet…obcas pesky jdeme, ale to jsem rada, ze dolezu domu a neporodim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
29.6.12 17:55
@luon píše:
Mám mezi dětmi 24 měsíců a s tímhle úplně souhlasím. Jakmile jsem porodila, byla to ohromná úleva a to i přesto, že jsem byla v šestinedělí nemocná :) A hlavně mimi bylo opravdu od začátku úžasně zabavené starším bráchou. Teď jsou z nich par´táci, dokonce mladší se nemohl dočkat, až budou prázdniny a starší nebude dopoledne ve školce, ale bude si s ním hrát :)
Druhý porod jsem měla hodně podobný prvnímu, ale kratší asi o 5 hodin :)

Holky díky za takovéhle příspěvky, jsem ve 34 týdnu a kolikrát mám pocit, že už to nedám. Na prcka se opravdu těším, ale říkám si, že když už umírám teď, tak co budu dělat až se narodí…Ale těhotenství teď v těch vedrech je fakt chuťovka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5577
29.6.12 18:02

Gladys děkuju :*,jj zázraky se dějí, ale koukám, že ty taky „jedeš“ kolik dětí plánuješ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
29.6.12 18:07
@kokos píše:
Mě se osvědčilo starší dítě cíleně vychovávat k věcem, které mi pak usnadnily život. Tzn. od 18m bez plen i bez kočáru, pže to všechno už čekalo na miminko, tak aby jsem mu to násilně neodnímala až u mimi a nedala mu tak důvod žárlit. Jíst sám, oblíkat víceméně sám… čím víc ho toho naučíš před mimi, tím lépe se pak „zaběhneš“. Jinak první půlrok miminka docela dobrý pže věčně spalo. Teď už musím všechno s oběma, nejhorší je jak tu někdo psal asi oběd: pro každýho jiný jídlo, jednoho přemlouvat ať jí a druhýho nějak obelstít, aby taky něco snědl :-D Každopádně dá se s určitým systémem z toho nezbláznit ;) Jo a porod druhýho fofr a rekonvalescence lepší. Taky nemám hlídání. Zcela vyjímečně dávám malého na odpolední spaní k prababičce když potřebuju něco vyřídit nebo s malou k mudře. Neboj se toho :palec:

Tak kéž by se mi to takhle povedlo… Malá v půl roce krásně držela sama láhev s pitím, dnes ve 14 měsících si flašku položí na hrudník a nedonutím jí, aby si ji chytla. Jídlo je utrpení, ještě donedávna odmítala kousat, všechno muselo být mixované, dnes už něco trochu tužšího zdlábne, ale ta doba 8o. Nejlíp jí jogurty, přesnídávky, kaše (vše, kde se nemusí namáhat hýbat pantem :mrgreen: ), u oběda stravíme běžně třičtvrtě hodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.6.12 18:47

@Belča no ten třetí metr je silně neplánovaný, chtěla jsem 3-4, ale s trochu větším rozdílem teda :lol: Se nám třetě propasírovalo přes pesar :twisted:

Abych taky žbleptla něco k tématu, mám děti 26m od sebe, čekala jsem furt na ten proklamovaný „mazec“, který nějak nedorazil, v cca 10m teda starší začal poněkud žárlit, protože se tu mladší začal pohybovat, tak ho to štvalo, další milník byl postavení se ke gauči a tím pádem sápání se po všech hračkách odsunutých z dosahu. Trvalo to asi tak 2m hodně intenzivně a teď se to zas nějak utřepalo a dneska strávili kluci poměrně dlouhou dobu nahoře v pokojíčku, já je pákrát zkontrolovala, ale byli hodní, žádný řev se nekonal a bylo fakt milé, že po strašně dlouh=é době se tu po mě nikdo nesápal, něco nechtěl, jen zpovzdálí se ozývalo výskání :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5577
29.6.12 18:55

Gladys i tak gratuluji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
29.6.12 19:14

@kokos Od první chvíle jsem se snažila jak říkáš vyhovat k samostatnosti - kočár už dávno nepotřebovala i když jí byl vlastně rok, jak jsem otěhotněla.

V 18ti měsících byla skoro bez plen (sama si říkala, sama si plínu sundávala když neměla oblečení), jen přišla rána v podobě stěhováno do postele, do pokoje a od té doby si sama na nočník neřekne (už je to 4 měsíce a furt nic). Od toho stěhování do pokoje se vlastně pokazilo tak nějak všechno - jediné pozitivum bylo že od prvního dne tam spala i usínala sama, což se tak děje doteď.

Ono to dítě musí asi i trošku chtít, ona prostě od té doby nechtěla a nechce.

• Citovat
  • Upravit
199
29.6.12 19:39

Analoja: no já mám jen dvouletou rodičovskou, takže právě spechám, prostě byla bych rada kdybych navázala. Nechce se mi hledat práce, nemám se kam vrátit. Ale když se to nepovede, stejně mi nic jiného nezbyde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.6.12 19:43

ad samostatnost, já jsem teda učila dojít si sám na nočník, jakože on tak nějak si říkal či jsem poznala, že potřebuje, ale aby byl v tomto fakt samostatný, protože jsem posazovala od 15m a celkem dost si zvyknul na asistenci
Jinak sám nejedl, jemná motorika fakt na houby a to nešlo ničím uspěchat, tak jsem krmila, řešila jsem to tak, že třeba byl oběd, a když mladší zrovna vyžadoval pozornost, tak jsem ho zavinula, zapla lux (bílý šum), vrazila dudel a to fungovalo fakt zázračně a mohli jsme se v klidu najíst a mohla se mu plně věnovat.

Rozhodně pomohlo nošení, syn byl celkem konzerva a třeba cesta na autobus musela být furt stejná, jenže jsou tam schody, tak s kočárem nešlo jít :lol:
Mmch nošení mi pomohlo i teď v kempu, starší chtěl jít na koupaliště, mladší byl protivný a nemohl usnout, tak šup na záda do nosítka, brouzdala jsem koupálkem se starším a mladší na zádech konečně vytuh. Nemusela jsem staršího odbýt, že nemám čas s ním jít k vodě a zároveň jsem nemusela mladšího ječet a mlátit se tam nevyspalý - ideální řešení :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.6.12 19:47

@Evikus já prvního kojila do 9m, po cyklu ani ťuk, první ovulace proběhla až skoro rok po jeho narození a skoro 2m po odstavu. A sice jsem chtěla do roka, ale když v těch 9m začal přes den stávkovat a nechtěl, tak jsem se moc nesnažila to nějak udržet, právě kvůli tomu, že cyklus nebyl, my se nechránili od jeho 6m, takže jsem si říkala, že se to aspoň pohne vpřed. A u někoho to kojení fakt může působit jako antikoncepce. Přiznávám, že po roce už mi kojení moc nebere a upřednostnila bych rozhodně možnost otěhotnění před kojením :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
29.6.12 21:50
@PetkaK píše:
To mám bohužel taky, plenky, oblíkání, jediné co už nám trošku odpadá je krmení, zjistila jsem že na to nemám čas :oops: jí krmit, tak dostala vidličku a pere se s tím sama, a musím říct že během dvou tří dnů se naučila ty kousky sníst aniž by byla půlka na zemi. Samo nejí sama polívku, rýži, ale kousky masa, brambor, knedlíky to už jí nekrmím. Postupně přidáme další jídla.

Já teda krmila, protože mladému pánovi jsem musela do 18m vše krom kukuřičných křupek mixovat, jinak se poblil… Až od 18m začal pomalu tolerovat kousky, ale nebyl žádný jedlík, pokud jsem ho nechala, jídlo bylo všude a malý hladný, v horším případě rovnou poblitý, pokud si do papulky narval víc :oops:
Jinak ad samostatnost: Plenky jsem zkoušela sundat, kudy chodil tudy čůral a podivil se nad tím až v okamžiku, kdy měl mokro v botkách. S oblékáním byl boj, nebyl schopný nacpat správné končetiny do správných otvorů, ponožky teda neumí dodnes :roll: Jediné, co se mi povedlo, bylo v 18m ho vystěhovat i s postýlkou do pokojíčku a od 20m do velké postele, jelikož jsem už potřebovala připravit postýlku pro malou. Byl z toho nadšený, že už je velký kluk :mrgreen: A já nechtěla, aby si to spojil s malou, jako že ho z ložnice vykopla ona ;) V kočárku venku nejezdil už dlouho, tak to nevadilo. Uvažovala jsem nad sourozeneckým, na delší cesty, ale pak se s malou vozil „na popeláře“ - na tyčce, co spojuje zadní kolečka :mrgreen:
Ale pro povzbuzení na závěr - teď ve 3,5r je daleko samostatnější, než jeho vrstevníci bez sourozence ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
29.6.12 21:51

Jo a kojila jsem staršího do roka a měsíc na to otěhotněla, ale bylo to plánované a hned na první pokus, jestli by se zadařilo dřív, netuším :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
29.6.12 22:22

Tak já mám kluky 5,5 roků a 16m a jsem 9tt, takže budou taky 22-23měsíců od sebe. Jsem na to zvědavá. Starší už je velký, pomáhá se vším i s malým, no a třetí snad bude princezna, tak jsem na ten chaos taky zvědavá. Teď jsem odstavila, byl to boj, ale naučil se pít dvakrát denně normál mlíko a usnout bez kojení, tak mám radost. S nočníkem bojujem a prostě když už si musí sednout, tak řve. To že se někde vyčůrá nebo vykaká ho vůbec netankuje. Poznám to podle mokrých nebo hnědých stop na podlaze :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
29.6.12 23:29

@Jůlinka T. Prosím tě píšeš, že místo kojení dáváš normál mlíko - ne sunar? To už může takhle malej?
@Gladys Jo, máš pravdu, ale ona je fakt závislák a já nevím jestli na to mám sílu jí odstavit :-/ ale to už by bylo jiné téma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
30.6.12 18:58

@Evikus Kravské mlíko se může od roku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin