Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@fragola Já si to s tolika dětmi nedovedu představit vůbec. Občas jsou u nás na pár dní tři synovci a neteř, k tomu moji dva prcci a když s nimi mám někam jít a vypravit je, tak z nich šedivím. Nejradši bych je narvala do kočáru všechny včetně té nejstarší jedenáctileté
.
@Hobitka Já bych ten tandem pořídila i kdybych měla jenom 2 děti s tímto věkovým rozdílem. Všechny jsem odvozila skoro do 3 let, takže bych kočár opravdu využila
Teď jsem měla výčitky vůči dcerce, že dostala padák z kočáru, ale ono to s trojkočárem bylo celkem drsný. Přece jen nejsem Rambo ![]()
@Hoa Mai To si myslím, že je ten rozdíl, když je u vás víc dětí jen nárazově a než si člověk zvykne a zajede se, jsou synovci a neteř pryč. Já jsem v tom od rána do večera, 7 dní v týdnu, takže mě ten šrumec nijak nerozhodí
I když se občas dětičky snaží, to zase jo ![]()
Mám první dvě děti 18m a další od sebe nějakých 26m. Pro první dvě jsem dvojkočár měla na prvních 6m. Druhorozená se narodila koncem října. Přes zimní měsíce se nám osvědčil maximálně. Ale s jarem šel z domu. Jakmile byly malému dva roky, už na kočárek nechtěl. Takže jsme pořídili skejt a ten občas využili i při dalších dětech. Dvojkočár jsme koupili za 4tis a za 4tis jsme ho prodali. ![]()
Ja mam děti 15 měsíců od sebe a sourozenecký kočár jsem neměla. Když jdu sama, tak starší ve sportaku a mladsi v manduce a když jdeme s manzelem, tak je mladší v kočáru a starší ve sportaku
ale staršímu je 20 měsíců a uz většinou dojde pěšky, občas se sveze na stupatku, ale to už musí být opravdu unavený, nebo jede na odstrkovadle.
ted začíná šlapat na trikolce, tak to už ho asi do kočáru ani nedostanu ![]()
Máme 21 měsíců od sebe a sourozenecký kočár jsme využili. Mám phil and teds a ldyž starší už nechtěl do kočáru, tak ho teď využívám jen jako sporťák. Mě starší chodil v době narození mimina dobře a dost, ale byl dost divokej, utíkal mi, takže kočár když jsem šla jinam než na hřiště byl nutnost.
Ahoj, tak my jsme z těch, kdo se obešli bez. Děti máme od sebe celkem rovnoměrně, nejmenší rozdíl necelých 21 měsíců. Každé moje dítě bylo odkočárkováno dřív, než se mu narodil mladší sourozenec. Pak buď chodili po svých, anebo byli poponášeni v šátku, anebo nejčastěji to odrážedlo, to jsme využili hodně. Bylo to teda ve městě.
@fragola No jo, kdyz se detem v kocaru libi, neni co resit. Moje co zacaly chodit, tak tam stejne vydrzely tak 10 minut a jeste za uplatek
. Tak mi pak ten kocar leda prekazel. Skorodvouletak ted posledni dobou dela mrtve nohy, tak obcas beru golfky, ale jak nenachodi par kilometru, tak zas pak nespi. A do kocaru stejne nechce, trva mi vetsinou tak 10 minut, nez ho tam nejak narvu
. Mit deset deti… no, bylo by to jiste zajimave, ale to uz nebudu.
Mam sice manducu, ale ta bude prvni mesic, dva mimo provoz-ceka me cisar a to uz treti a neumim si predstavit v manduce nosit nAstridacku mimco a prostredniho, aby mi nerupla jizva. Auto nepouzivam, presouvam se jen pesky+kocar, takze pokud prostredni dite nezacne zazracne ihned chodit a za 4 mesice se z nej nestane ultrachodec, tak asi budu muset vymenit nas kocar za sourozenecky. Me by to bylo vcelku jedno, ale nenasla jsem zadny, ktery by splnoval moje predstavy-aby to melo ctyri kola, rucni brzdu a nebyl dvojceci, ale jen na 1 mimco a 1 batole.
Tak nevim. Jeste omrknu tu pridavnou sedacku.
Máme dvojčata dva roky od sebe a dá se to v pohodě i bez babiček.
![]()
@Ter85 Meli jsme jen skate, ale starsi od 14 mesicu solidne chodil.
@Ter85 já brala na zimu teda dvojkočár, přišlo mi to pohodlnější než vézt dcerku na „bidýlku“
!Máme Graco Duo a ještě si ho nechávám „pro jistotu“ pro třetí, ikdyž prostřední zdatný chodec je a navíc jí budou už 3roky, tak přece jen, pokud budu muset hnát např. ráno do školky přes dvě křižovatky, tak budu jistější mít dvě děti v bezpečí a nejstarší vedle sebe…
A hlavně - GD má vložnou tašku a určo ji budu využívat brát spící mimčo z kočárku a přenést např do patra, do zimní zahrady apod.,dělala jsem to tak i u prostřední
…
@Ter85 Pokud byste chtela, mohu poslat fotku, budeme asi brzy prodavat, mala uz chodi sama pekne… ![]()
Mám děti od sebe 21 měsíců…je to docela hukot, chodím ještě do práce, v noci se blbě vyspím, ale to mě už ani netrápí. Ten starší 2 roky má ted nějaký děsný období, nedokáže si hrát sám, všechno potřebuje zrovna když krmím malýho (3,5měs) jinak řve, knourá, fnuká a celý dny…už jsem unavená po psychické stránce, jsem v izolaci, celý dny sama…začal mi bojkotovat i chození, takže ho venku musím nosit, do toho táhnu kočár…snad bude lépe…
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.