Druhé dítě a manželství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
95
6.6.23 11:09

Ahoj, já ti snad trochu rozumím…
Také jsme se s manželem dohodli, že dvě děti by byly super.
Syn má teď rok, je to báječné zdravé usměvavé dítě, porod byl skvělý, těhotenství takové, že bych byla těhotná klidně dalších 10 let v kuse… Co víc si přát…
Jenže už jsem prehodnotila situaci s tím druhým děťátkem… je mi 35, manželovi bude za pár let 50, energie ubývá a přemýšlím nad tím, co za 10, 15, 20 let…
Navíc dlouhodobější nedostatek kvalitního spánku mi rozjel autoimunitní onemocnění a na to se nabaluji další zdravotní komplikace…
Vím, že 2 dítě bych nemusela zvládnout… není to jen odnosit a porodit. Vím, že musím fungovat min dalších 20 let, než se syn osamostatni…
Naštěstí se s manželem zhodneme.🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.23 20:00

Děkuji všem za konstruktivní názory. Převládá tady názor, že bychom se na to měli vykašlat a nejspíš máte pravdu. Máme jedno úžasné dítě, není nic co by nám v životě chybělo a máme hezký vztah, který nechci ohrozit. Za ty poslední roky jsme s manželem udělali spoustu změn, aby se nám žilo lépe a bez většího stresu. Začala k nám docházet paní na úklid, abychom měli víc času na společné aktivity, pátky večer máme hlídání, zaměstnání máme oba flexibilnější. Je velká pravděpodobnost, že by mi těhotenské hormony mohly narušit chemickou rovnováhu v hlavě a tentokrát by všechno mohlo jít do kytek definitivně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.23 21:29

Ahoj, já mám zkušenost z okolí, dlouholetý pár, po prvním dítěti to chlap nedal a našel si milenku. Prasklo to a rozešli se, taky dítěti byl tak nějak rok. Pak litoval, dali se dohromady, poradna, svatba, bydlení. Všechno se zdálo ok, tak šli do druhého dítěte a chlap to opět nedal a našel si milenku. No a když bylo mladšímu dítěti tak nějak opět kolem roku, odešel definitivně. Někdo tu rodinnou zátěž nezvládá. Dotyčná manželka pak říkala, že nikdy nebyl oporou, když ho potřebovala. V těhotenství a s miminkem je žena zranitelná a potřebuje oporu víc než jindy. Ty už to zvládáš sama a nedivím se, že vaši rovnováhu nechceš narušit. Druhé dítě bych měla jen za předpokladu, že bych věděla, že to sama zvládnu, psychicky, fyzicky, finančně. Že to sama chci. Vaše rodina je bohužel v tomhle ohledu nestabilní.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky