Druhé dítě je nesmysl.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
a12
61088
17.7.21 13:54
@Anonymní píše:
Já ti rozumím. Měla jsem to tak se synem. Tak strašně jsem ho milovala a miluji, že jsem říkala „to bych ti nikdy neudělala, budu mít jen tebe“.. ale postupem času se mi to měnilo v hlavě, po návratu do práce i vidina další mateřské byla příjemná, začaly mi tikat biologické hodiny a i syn začal o sourozenci mluvit.. takže Chci říct, že je strašně důležitý o druhým dítěti uvažovat, až to opravdu budeš chtít, toužit po tom.. to se starším mužem chápu, ale to není tvůj problém, že on si děti nepořídil dřív.. :zed:

není její problém že si on neporidil děti dřív?
no tak trochu je její problém, že si našla o dvacet let staršího chlapa bez dětí :nevim:
a když uz jsme u toho věku, to první dítě se klidně může odstěhovat nekam daleko, jak zakladatelka psala, je to morbidní, ale je to tak, může zůstat brzy sama bez muže, dítě může bydlet daleko.. i z tohohle pohledu mi přijde lepší mít dvě děti než jedno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
17.7.21 14:33

Nikdy bych nešla do těhotenství, do kterého se mi nechce. Že chce partner je hezké, ale od tebe se čeká, že dítě vynosíš, porodíš a strávíš několik let na RD. Možná pro někoho brnkačka, z mého pohledu fyzická i psychická zátěž, do které se mi musí sakra chtít, abych se na to dala. U tebe je tam ještě riziko, že se budou opakovat ty potraty (6 už asi není náhoda). Ty máš pocit, že ti jedno stačí, cítíš se naplněná, zároveň si na vše sama a to ti asi i trochu vadí. To, že je někdo na vše sám a udělá si tři není důvod dělat to stejně. A na věk partnera se dá podívat i takhle: až bude chtít vaše dcera na vysokou, nemusí už být ve stavu vydělávat. Může to skončit tak, že budeš sama podporovat dceru, muže a ještě o něj pečovat. To ti bude asi lehčí s jedním potomkem než s dvěma. Neříkám, kdybys po druhém toužila, dá se do toho jít, ale tlačit se do toho by byla blbost i z objektivních důvodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10971
17.7.21 22:54

@Trashpanda to jsi napsala rozumně. Tady se promítá ten současný, ale i budoucí věkový rozdíl dost zřetelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.21 23:50

Zvládneš. Taky jsme na všechno sama..na dvě děti, dům, zahradu, zvířata.. rodiny máme blízko ale bohužel všichni od ranolado večera v práci Tak i manžel.

• Citovat
  • Upravit
1421
18.7.21 12:17

Promiň, ale proč nesmysl? Být na mateřské s jedním dítětem, není žádný nadlidský výkon…naopak je to celkem pohoda…mít dvě, tři děti a chodit na plný úvazek do práce, to je teprve mazec…navíc dítě si pořizujete vy, není povinen vám někdo pomáhat…mit druhé dítě není nic nezvládnutého, ale manžel by se měl také zapojit o tom žádná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
18.7.21 21:58

Také myslím, ze dítěti das mnohem víc tím, ze mu poridis sourozence než ze mu budeš věnovat veškerou energii. Také jsem se takhle bála a až se dvěma dětmi vidím, ze to jak si vyhrají spolu se nedá srovnat s tim, kdybych se jednomu věnovala jenom já.
S tim jestli mít dítě až se na to člověk cítí těžko říct, taky by ten pocit nemusel přijít nikdy. Já jsem otěhotněla dřív než jsem očekávala, první trimestr jsem byla skoro nešťastná, ze starší dcera je jeste sama skoro miminko, dnes jsem strašně rada, ze deti máme od sebe prave takhle.
Hlídání taky žádné nemáme a dá se to, ale jak už zaznělo v předchozích příspěvcích, domluvte se s partnerem, aby se víc zapojoval. Pokud opravdu nemůže, tak by třeba mohl jednou tydne zaplatit hlídání nebo uklid, ať ti trochu ulehčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
4.8.21 17:14

Nikdy jsem nepochopila, proč by mělo být sobecké chtít jedno dítě. Vůči komu jako? Vůči dítěti? Jak mu může chybět sourozenec, když sourozence nikdy neměl? Znám spousty případů, kdy se sourozenci v dětství jen handrkovali, a to i přesto, že byli stejného věku a pohlaví. Takže sourozenec není opravdu žádná záruka, že bude mít dítě parťáka. Já bych se do dítěte nenechala dotlačit, pokud bych sama nechtěla. Pokud chce druhé dítě, bude si muset nejspíš změnit pracovní vzorce, abys na to nebyla sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
4.8.21 18:20

Tak si druhý nepořizuj když ho nechceš, do toho tě nikdo nutit nemůže, navíc jestli jsi i na to jedno sama a mela jsi tolik zdravotních komplikací…ono se chlapům snadno řekne, že chtěj další dítě, když si zdrhnou do práce, veškerá starost je na tobě a pak si je večer jen pomazlí a jdou spát - to bych těch dětí měla klidně 10 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85346
4.8.21 18:29

Musis se na to citit. My jsme sami na dve deti, hlidani zadne, rozdil mame teda skoro 5 let. Jak tu nekdo psal, aspon nam do toho nikdo nekeca a vse si delame podle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9335
4.8.21 18:40
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se vypovídat. Je mi 25 let, muži 45 let. Já chtěla brzy rodinu a muž, jelikož žádné děti neměl, byl rád. Máme tedy spolu dceru rok a 5m. Snažení bylo hotové peklo, 6× jsem potratila a dcerka je moje vyplakane dítě. Jsme na vše sami, můj otec je po smrti a matka alkoholik. Vydam se jen se svou babičkou, která je v úctyhodném věku a není v jejich silách nám pomoct, ani by mě nenapadlo to od někoho vyžadovat. Muž má jen matku, která bydlí 200km od nás. Muž je hodně pracovně vytížený a dcera a domácnost padá na mě a je to občas náročné. Hlavně když musím k nějakému lékaři, protože nemam kam dát dítě, řešíme to skrz kamarády.
Padla otázka druhého dítěte. Muž říkal, že je na čase o tom popřemýšlet, jelikož by se rád dožil maturity obou děti, ačkoliv je to morbidní, má vlastně pravdu.
Já si druhé dítě přála, ale najednou mě při té myšlence zavali pocit paniky jak to zvládnu a vlastně mi to přijde i sobecké vůči dceři, protože si nedokážu představit, že bych si našla čas na obě děti a mohla se jim plně věnovat. A vlastně ji tak strašně miluji, že si nedokážu představit mít druhé. Na jednu stranu mě to hrozně mrzí, na druhou stranu si říkám, že v našem případě je druhé dítě nesmysl.

Pořiď si druhé dítě, až budeš chtít. My máme rozdíl 6 let, protože nejsem taková ta moc sebeobětující se matka a dvě malý děti s malým rozestupem bych s úsměvem na rtech nedala :mrgreen:. A chlap ať se snaží cvičit a dodržovat životosprávu, aby stačil mladý ženě a aby se dožil maturity všech svých dětí. Byla to jeho volba, tak ať mákne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová