Druhé dítě - moje zlost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
827
6.8.06 21:49

verbascum, já teda ještě tandemově kojím (doteď :oops: :lol: ), ale moc mi to pomáhalo právě v těchto chvilkách (a pokud jsem kojila jen mladšího, tak jsem současně starší četla) a myslím, že bys to mohla použít taky, jen místo koja starší jen přitulíš a baštit bude holt jen druhorozeneček. Doteď to mají rádi válet se u mě na klíně na jedné hromadě, někdy i bez koja a děsně se u toho už řehtají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
6.8.06 21:52

Holky díky za tuto diskuzi, my to máme taky za pár a taky občas o tomto přemýšlím, jak to udělat, aby se Alžbětka necítila odstrčená. Tak jen pište vaše zkušenosti.
Ahoj anajka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
6.8.06 22:00

Missorko, Bludičko, Lesino: tak tu zpytuju, jestli mám dobře to pořadí a nějak nevím. Určitě se Bořík nařve víc než Amálka zamlada, ale určitě to špatně komentuju. Jako že ještě toto s Boříkem a pak toto s Amálkou… Hluboce se zamyslím nad svými činy a polepším se!

Dííííky cífka
""http://b3.lilypie.com/5AyAp2/.png:http://b3.lilypie.com/5AyAp2/.png /> ""http://b1.lilypie.com/LYuzp2/.png:http://b1.lilypie.com/LYuzp2/.png /> ""http://bd.lilypie.com/su5tp2/.png:http://bd.lilypie.com/su5tp2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
6.8.06 22:13

Bludičko - a jak jsi zařídila, aby Kamilka Janka při společném mazlení či kojení nezlikvidovala nějakým nechtěným úderem, kopem, popř mu neukroutila prsty na rukách, nepromáčkla hlavičku či nevypíchla samou láskou oko? pochopitelně se k němu chová jako k panence - „něžně“… když ju posté upozorním, že malému nemůže dělat „barany barany duc“ a ona nevnímá a pokračuje v započaté činnosti (nebo začne ječet, či zvolí jinou formu agrese) tak mě fakt stojí ovládnutí se hodně sil

nevím proč, ale při kojení mi dělá potíže vykládat pohádky, prostě se neumím soustředit na kojo, pohádku a ještě hlídání Lídy,aby Josefa nezabila..... Ona momentálně neumí být v klidu ani minutku…

elda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
6.8.06 23:09

Ahoj verbascum,
mám malý ro¨zdíl mezi dětmi, takže se pořádné žárlení (alespoň to úmyslné a promyšlené=) zatím nekonalo. Jen chci napsat, co mi semtam zjednodušilo situaci…

1. kojení vleže třeba na sedačce v obýváku umožňuje při troše šikovnosti i kreslení nebo čtení staršímu
  2. co dát mu nějaký úkol???
  3. jídlo - nějaká dobrota v krajním případě
  4. počítat se situací, dky jedno dítě prostě bude plakat a druhé bude muset počkat - nezdá se to, ale když s tím počítáš, tolik tě to nevynervuje (teda u mě to platí stále)

No a teď se budu protivit ostatním, ale pořadí narození jsem nepraktikovala. Na střídačku nám to šlo zatím docela dobře. Prostě podle situace vyhodnotím, koho se podaří utišit dřív a hlavně dávám pozor na to, aby bylo skóre „která první“ tak nějak vyrovnané.
Teď už se mazlíme všechny dohromady, takže dobrý.
A POČÍTEJ S TÍM, ŽE TO BUDE JEN LEPŠÍ :wink: - a bude. Zvyknou si na sebe, ty najdeš systém „rozdvojení se v požadovanou chvíli“ :lol: , přestaneš být unavená a hladina hormonů klesne - bude to už jen lehčí, uvidíš :wink:
 Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
7.8.06 00:24

Holky,

děsíte mě. Tak začínám přemýšlet, jak to budu zvládat já. Naštěstí bude Kajka ve školce, tak budu mít trošku času na Neználky. A pokud budu kojit tandemově tak mám obavy, že budu zvládat číst knížku ještě té nejstarší cácoře. Občas mi jí začíná být fakt líto.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
7.8.06 02:55

Eldo neporadím, i když je Kamča čertík co chvíli neposedí, tak na něžnost k novorozenci byla jaksi nastavená už v 2,5 roce od přírody takže až na pár velmi ojedinělých nedopatření (která kojenec naštěstí přežil), to bylo úplně v poho :lol: . Dokonce spolu od Jankova narození jezdili v poho v croozeru 535 (používala jsem ho celou zimu jako tandem kočár) kde jsou děti vedle sebe na dosah, ve velkých mrazech dokonce pod slídou tedy relativně mimo dohled matky a žijí. Jinak např. na kojícím polštáři jakoby ve fodbalové poloze tedy hlavami k sobě nemá starší dítko moc prostoru k likvidaci sourozence ať už kojíš oba nebo jen mladší mládě :wink: , jen dá trochu práce vychytat jak u toho ještě držet literaturu a otáčet stránky, ale jde to :roll: :lol:
Bludička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1352
7.8.06 07:24

No holky vy jste vážně zlatíčka!!! Vážně děkuju za zájem.
Já mám pocit, že nejde o Aňu, ona je fakt zlatá, pomáhá jak Štěpán začne plakat hned utíká za mnou a hlásí to, já jsem prostě znechucená z mých reakcí. Asi ju budu taky dávat dřív spinkat. My jsme se podívali na večerníček, pak koupání a spaní, ale to vstávala kolem deváté, jenže teď ju mimi budí kolem sedmé a to jsem jaksi prokaučovala. Mohla by být ta její uknouranost aj z toho.
Bludičko to jsi dobrá, že kojíš tandem, to si už vůbec nedovedu představit, máš můj obdiv.
Jo a ke špuntíkům bych ráda, ale bohužel jsem z těch co nepochopily deníčky. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
7.8.06 10:31

Holky, mluvíte mi z duše!!! Naši - Klárka 3,5 roku, Mikuláš 1 rok. Celý rok bylo mačkání, berany…, kousání, když kojím, okamžitě si Klárka sedne ke mně (a leze na něj), teď, co Mikulda stojí, tak ho hrozně ráda povaluje na zem. Nemůžu kojit a číst pohádku, protože jeho to ruší, stačí Klárky hlas a on okamžitě sleduje, co se děje. Nepomáhá vysvětlování, domlouvání. A taky Klárka začala pištět, křičet, fňukat. Když něco chce, místo aby to řekla, tak kňourá!
Ale je fakt, že je to lepší a lepší, jak je mimi větší a dokážou si už spolu i hrát.
Mám problém, jak s uspáváním. Když jsou spolu, rozdovádí se a přitom oba vyžadují uspávat ode mě. Mikulda u prsa a Klárka s pohádkou. Manžel mi pomáhá a střídáme se o ně, ale když tu není, nevím co s tím. Když jde Klárka po obědě spát, nemůžu Mikuldu nechat vedle v pokoji, to on nevydrží a když je v postýlce nebo v chodítku, řve. On zase spí dopol. a odpol., tak to Klárka vydrží (někdy) být potichu.
Jak uspáváte vy??? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
7.8.06 11:14

v levém horním modrém rámečku témata
(vypadá takto:
 Témata

. Těhotenství . Těhotenský kalendář . Cvičíme s bříškem . Kurs maminek . Neplodnost . Porod . Váš porod . Vysvědčení pro porodnice . Máme miminko . Moje miminko I. . Moje miminko II. . Plavání kojenců . Fejetony&Různé . Listárna . Rady a tipy . Verunčin deníček . Davídkův deníček . eMiminkovské deníčky . Dětské . Miminkovské . Těhulkovské . Snažilkovské . NeSnažilkovské . SOS maminek . Žijeme v cizině . Soutěže

. Památníček . Dáreček . Galerie miminek . Inzerce

. Recepty . Táto, mámo pojď si hrát! . Hračky a hry . Seznam kvízů

. Kniha návštěv . Diskusní fórum

. www.shopnet.cz )

si klikni v sekci eMiminkovské deníčky na Dětské
otevře se ti první stránka i s vyhledávačem:
eMimino.cz: eDeničky-Dětské
Vyhledávání v tomto tématu:

napíšeš slovo Špuntíci a vyhledá ti to všechny špuntí deníčky v pořadí od nejčerstvějšího, kde se právě vede živá diskuze pomocí komentářů.
Momentálně je to deníček: Špuntíci - Kristián je veľký chlap
klikneš na něj, otevře se ti hlavní článek, klikneš na Vložit komentář, napíšeš co chceš, odešleš a je to :lol:
pokud nepoužiješ vyhledávač a najdeš si deníček prohlížením stránky se všemi deníčky v sekci eMiminkovské deníčky Dětské, vypadá takto:
eDeničky-Dětské: Špuntíci - Kristián je veľký chlap
zuzkaj nám napsala následující článek: Ahojte Špuntíci
Keďže sa mi dnes podarilo dostať deti do postele pred desiatou a lepšie už asi nebude, tak som sa predsa donútila niečo napísať. Ten náš denníček je už pekne zahrabaný:-)))

Autor: ro - Úterý, 25. 07. 2006 - 23:17:54 (1117 čtenářů)
(Zobrazit celý článek | 2454 bytů | 103 komentářů | eDeničky-Dětské | Hodnocení: 0)
klikneš na Zobrazit celý článek a dál už je to stejné tedy opět Vložit komentář a můžeš vykecávat
Těšíme se na tebe :wink: Bludička a havěť

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
7.8.06 12:17

Holky díky za tuto diskuzi, taky občas o tomto přemýšlím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1352
7.8.06 13:02

Bludičko mockrát díky, jak budu mět čas tak to vyzkouším, už se moc těším :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
7.8.06 20:59

Verbascum, máš na takové pocity nárok, jsi v šestinedělí, chvilku bude trvat než se sehrajete.

Já v tom lítám až poslední měsíce, a ačkoli mám taky načteno, v praxi jednám jinak :oops:. Jako první uspokojuju potřeby té hlasitější a neodbytnější (v 90% případů je to stejně ta starší :lol:).

A jinak mně nejvíce vyčerpává zabraňovat různému podrážení ručiček při lezení, kroucení ručičkami a hlavičkou, píchání nosem do oka, násilnému vytrhávání hraček, šlápnutí a zakopnutí o miminko, převrácení miminka i s autosedačkou, nasazování brýlí apod. K tomu neúnavný vodopád slov a otázek, odpor a boj při každé činnosti.

Nevydržím to a vybuchuju, a tak se na druhé straně snažím vyvažovat to tím, že se Lucce věnuju, co to jde, a co nejčastěji si ji snažím postiskat jako moji holčičku. A pevně doufám, že tohle náročné období zase jaksi přejdeme a najedeme na nějaké harmoničtější :lol:.

U vás bude určitě taky za chvilku taky vládnout nějaký rytmus a řád a bude líp. Pro svoje děti budeš vždycky ta nejlepší maminka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
7.8.06 21:12

Ahoj holky,
díky moc za tuhle diskusi. Už se mi to pomalu blíží, kdy budu řešit stejný problém. Jsem zvědavá, jak to zvládnu a začínám z toho mít dost nahnáno. Jířa se na miminko sice těší, ale zatím je zvyklý na plný komfort od maminky.
Verbascum, přeju ti ať se brzo doma zžijete a je vše v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
7.8.06 21:28

Ahoj holky,

super diskuze, právě náš aktuální problém. Taky v tom lítám a to dost… zpočátku všechno bylo v pohodě. Mimčo spalo a starší asi necítil takovou změnu.

Jak ale mimčo roste musím se mu víc věnovat a starší teď strašně zlobí . Stále něco musí demolovat nebo ho neustále sundavám téměř od stropu.

Snažím se mu věnovat veškerý volný čas, ale on dělá, že o to nestojí. Mami ne, mami ne..ukáže ať vezmu mimi, nebo si hrajeme, nic se neděje a najednou jde a štípne, kousne, kope..ach jo, jsem už z toho dost zoufalá…Neposlechne, dělá, že je hluchý…Nejhorší jsou poslední dny, kdy malýho skoro neustále kojím a kojím a kojím a nic jiného nestíhám, asi budu muset přejít na UM abych se z toho nezcvokla.

Metodu pořadí se snažím pokud to jde dodržet, ale u nás to moc úspěch nemá. Zkouším staršího i zapojovat, někdy to zabere, ale většinou ho to moc nezajímá. Staršímu se teď prořezávají poslední 4 stoličky, tak snad to má na jeho náladu taky trochu vliv. Mladší má 2 zuby, tak jsem si teď s nima „užila“.

Sendy

PS: V okamžicích kdy je starší při smyslech a v pohodě je k mladšímu hodný i v croozeru se v pohodě snesou, ale ty zkraty co teď má mě asi zničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí