Druhé dítě ve 38 letech?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10129
9.10.13 09:46
@viky23 píše:
Mam kamaradku, ceka druhe ve 38, prvni mela v 36. Pokud se na to citis, touzis po tom, tak do toho jdi. Zijes jen jednou

Tak to je muj pripad, mam prvni dite v 36 a ted mi je 37 a zaciname se snazit o druhe. Snad to do tech 38 vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
9.10.13 09:48
@nepř. mišanila píše:
Tak po 7 letech to není zas tak pozdě si to zopakovat, horší by bylo naskočit do toho tak po 15 a víc letech, to už bych všechno zapomněla…

Já jsem do toho skočila právě po těch 15 letech, potřetí, a v pohodě. Bylo mi 40 ;) Tyhle „věci“ se nezapomínají :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
9.10.13 09:50

Díky, jste fakt moc milé :) Já jsem prostě taková psycho, všechno moc řeším a do detailů si představuju ty horší varianty - ať už co se týče porodu nebo zdraví toho budoucího prcka, zvlášť v dnešní době je skoro zázrak, když se narodí 100% zdravé dítě. Ale to už je asi na jiné téma :D jen si pamatuju, jak jsem si po porodu říkala, že už NIKDY tu bolest nechci zažít :)

@omites Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
9.10.13 09:51

Jinak k původnímu dotazu. 38 je v pohodě. Máme ve skupince holku. Třetí dítě ve 41 a teď čeká čtvrté v 44. Stojí za tím nový, mladší partner. A ta holka vypadá naprosto úchvatně. Celá rozkvetlá, zářící.
Takže na věk bych se vykašlala, dala bych na ten svůj pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
9.10.13 09:51

Pajo - a co rikaji tvoje materske pudy? chteji miminko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
9.10.13 09:54

Ahoj, neboj se a jdi do toho, Já měla první dítě brzy, ve 20 a druhé po 14 letech.Ano,některé věci, když jsem byla mladší, jsem házela za hlavu, tak to neprožívala, tím pádem byla méně utahaná, ale víš co, teď si to užívám naplno, beru vše zodpovědněji a utahaná někdy jsem, ale vše to stojí za to. A děti, i když mají tak veliký věkový rozdíl, jsou užasný. Dcerka má velkého bráchu, který jí bezmezně miluje a ona jeho. A že budu starší matka, až půjde dcerka do školy, no a co, takových je v dnešní době dost a dost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
9.10.13 09:55

@pajinaa
Už jen to, že na to myslíš kudy chodíš znamená, že si miminko moc přeješ, šla bych do toho a držím palce! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
9.10.13 09:56

@Lili Myslím, že chtějí, ale je tam zase nějaký to „ale“ a „co když“ :)
Já jsem prostě taková rozebíračka všech možných variant různých situací :lol:
A přitom je to asi úplně jednoduchý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
9.10.13 09:58

Známá měla první dítě v 38 letech, jestli se na to cítíš, proč ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
9.10.13 10:01

Pajinaaa - takovou povahu chapu sama mam velmi podobnou :) :) mam i stejne roky :) hele pockej nejakou dobu dva tri mesice jestli to budes citit stejne, no pritom to zase az tak jednoduche neni :)je to pekne narocne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
9.10.13 10:04

A proč ne?? :nevim: nevim proč chce každá svolení od nás :D

• Citovat
  • Upravit
29350
9.10.13 10:04
@pajinaa píše:
Ahoj všem! Vím, že tady podobné téma bylo, ale nějak mne neuspokojilo :) Můj dotaz je jasný - mít či nemít druhé dítě v „pozdějším“ věku tzn. konkrétně u mne ve 38 letech? Vím, že je to hlavně na mně, ale neumím se rozhodnout. Na jednu stranu bych chtěla moc, dceři bude 7 let, začala chodit do školy. Zvládá všechno v pohodě, má takovou šťastnou povahu, že jí nich nerozhází (narozdíl ode mne).Tak si říkám, že by to byla nejvhodnější doba. S prací to mám taky vyřešeno a manžel by druhé chtěl. Jen já jsem na vážkách. Jestli to zvládnu - vstávání a vše od začátku, školka, škola, prostě závazek na dalších 18 let - to mi už bude 56.let :D Myslím na to kudy chodím, dokonce se mi o tom i zdá. Chodím sem často a některé rady a názory mi mockrát pomohly, tak třeba pomůžou i tentokrát :) Díky a hezký den.

tak se tomu nebraň a běž do toho… nevidím důvod, proč bys to neměla zvládnout… takových nás tu je… já měla po patnácti letech třetí dítě v 37 a ve 40 jsem si to ještě jednou zopakovala… a nelituji, kdybych se měla znovu rozhodnout, jdu do toho… škoda, že nejsem o pár let mladší, ještě jedno dítě bych klidně dala… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
9.10.13 10:07

Acinore - zakladatelka nechce svoleni, ujasnuje si kazde pro a proti a ze jich je docela dost. Ano miminko je nadherna vec, ale miminko vyroste, pujde do skoly atd nejsou to jen radosti…a zakladatelku chapu dumala bych stejne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
9.10.13 10:08

@Acinore :mrgreen: buďte rády, jinak by se nerodily žádné děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
9.10.13 10:11

@Lili asi tak nějak..jiný úhel pohledu od někoho kdo mě vlastně vůbec nezná, může pomoct a jsou věci, které člověk sám od sebe prostě nevidí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí