Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Na peněžitou pomoc v mateřství bys neměla nárok, brala bys po porodu druhého dítěte rovnou rodičovský příspěvěk v pomalé čtyřleté variantě, bez možnosti výběru.
Tak to je síla. Takže to u nás nepřipadá v úvahu- brát měsíčně 3600 nebo nevím přesně kolik to je. Takže bude muset být větší rozdíl mezi dětmi. Ale kde pak najít práci a jít za chvíli na mateřskou. Sakriš to je práce
Mám stejný problém a pokud se do druhé dítka pustíme, tak zkusíme ten převod RP na mažela a zpět na mě, abychom měli možnost volby délky čerpání ![]()
je to tak dají hned tu čtyřletou… pokud je otec zaměstnaný a má nárok na mateřskou tak se dá volba RD určit přes něj… je to sice papírování a úřadování, ale dá se, taky to tak uděláme ![]()
smahulinka píše:
Mám stejný problém a pokud se do druhé dítka pustíme, tak zkusíme ten převod RP na mažela a zpět na mě, abychom měli možnost volby délky čerpání
budeme to tak taky delat, ted v kvetnu mi konci smlouva, budu jeste vice nez rok na RD a u nas dobrou praci tezko sezenu, takze to asi budu resit druhym ditkem a rodicakem na manzela
Jsem asi blbá, ale tohle nechápu. Jako že by byl manžel doma? Prosím vysvětlete. Díky
veselabaculka píše:
Jsem asi blbá, ale tohle nechápu. Jako že by byl manžel doma? Prosím vysvětlete. Díky
baculko: dalo by se rict.Napisu ti jednoduse.Postup od do z tu nekde je staci pohledat.
Takze po 6nedeli by manzel nastoupil na jeden-dva dny na materskou.Muze byt vikend.Po te se vrati do prace a pujde na RD zvoli delku coz u vas by byli tri roky a po mesici nahlasite na tebe.Ty samozrejme zustanes domaa nahlasis se na pojistovne ze se staras o dite.
aha. a myslíš, že kdybych se na to zeptala přímo na UP, tak mi poradí, co a kam jít vyplnit?
Poradi ti tam kde u VAs podavate zadost o rodicak.Respektive meli by.
Jinak tedy jeste je varianta ze si zacnes privydelavat.Ale nesmis mit dohodu o provedení práce jinak by ti to bylo k nicemu.Tim ze by sis zacla privydelavat pokud to uz nedelas tak ti vznikne opet narok na MD a tim padem na triletou dovolenou.Samozrejme MD nizsi jak 7600 se doplaci.
holky, mám takovou otázku, myslíte, že na ten převod na taťku a zpět můžu spoléhat i po roce 2012
? Jde mi o to, aby jsme se nepustili do druhýho a v dalším roce nezjistili, že už to nejde a nemusela jsem jít na 4 letou…
smahulinka píše:
holky, mám takovou otázku, myslíte, že na ten převod na taťku a zpět můžu spoléhat i po roce 2012? Jde mi o to, aby jsme se nepustili do druhýho a v dalším roce nezjistili, že už to nejde a nemusela jsem jít na 4 letou…
no těžko říct co si naši „zákonodárci“ v roce 2012 vymyslí
někde jsme řešili, že tu díru v zákoně chtějí zaplácnout a pak už by to nešlo
ale co se bude dít to nevím ![]()
lumu píše:smahulinka píše:tý jo, tak já fakt nevim, asi to riskneme a pak se holt uvidí
holky, mám takovou otázku, myslíte, že na ten převod na taťku a zpět můžu spoléhat i po roce 2012? Jde mi o to, aby jsme se nepustili do druhýho a v dalším roce nezjistili, že už to nejde a nemusela jsem jít na 4 letou…
no těžko říct co si naši „zákonodárci“ v roce 2012 vymyslí![]()
![]()
někde jsme řešili, že tu díru v zákoně chtějí zaplácnout a pak už by to nešlo
ale co se bude dít to nevím
jak jsem to tam vložila ![]()
mělo tam být jen: tý jo, tak já fakt nevim, asi to riskneme a pak se holt uvidí ![]()
Už jsem se tu kdysi ptala, ale zajímalo by mě, jak je to, když jsem teď na RD a chtěli bychom do tří let mít mimčo, ale RD mi vyplácí UP- měla jsem smlouvu na dobu určitou. Kolik by byla potom ta druhá mateřská?