Druhé dítko na RD, ale jsem na UP

veselabaculka
22.2.11 12:23

Druhé dítko na RD, ale jsem na UP

Už jsem se tu kdysi ptala, ale zajímalo by mě, jak je to, když jsem teď na RD a chtěli bychom do tří let mít mimčo, ale RD mi vyplácí UP- měla jsem smlouvu na dobu určitou. Kolik by byla potom ta druhá mateřská?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15074
22.2.11 12:38

Já myslím, že mateřská nic a rodičovská na čtyři roky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
22.2.11 12:40

Na peněžitou pomoc v mateřství bys neměla nárok, brala bys po porodu druhého dítěte rovnou rodičovský příspěvěk v pomalé čtyřleté variantě, bez možnosti výběru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veselabaculka
22.2.11 12:42

Tak to je síla. Takže to u nás nepřipadá v úvahu- brát měsíčně 3600 nebo nevím přesně kolik to je. Takže bude muset být větší rozdíl mezi dětmi. Ale kde pak najít práci a jít za chvíli na mateřskou. Sakriš to je práce

• Citovat
  • Upravit
844
22.2.11 13:16

Mám stejný problém a pokud se do druhé dítka pustíme, tak zkusíme ten převod RP na mažela a zpět na mě, abychom měli možnost volby délky čerpání :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lumu
22.2.11 13:18

je to tak dají hned tu čtyřletou… pokud je otec zaměstnaný a má nárok na mateřskou tak se dá volba RD určit přes něj… je to sice papírování a úřadování, ale dá se, taky to tak uděláme :-)

• Citovat
  • Upravit
9556
22.2.11 13:29
smahulinka píše:
Mám stejný problém a pokud se do druhé dítka pustíme, tak zkusíme ten převod RP na mažela a zpět na mě, abychom měli možnost volby délky čerpání :palec:

budeme to tak taky delat, ted v kvetnu mi konci smlouva, budu jeste vice nez rok na RD a u nas dobrou praci tezko sezenu, takze to asi budu resit druhym ditkem a rodicakem na manzela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veselabaculka
22.2.11 13:52

Jsem asi blbá, ale tohle nechápu. Jako že by byl manžel doma? Prosím vysvětlete. Díky

• Citovat
  • Upravit
24320
22.2.11 13:59
veselabaculka píše:
Jsem asi blbá, ale tohle nechápu. Jako že by byl manžel doma? Prosím vysvětlete. Díky

baculko: dalo by se rict.Napisu ti jednoduse.Postup od do z tu nekde je staci pohledat.
Takze po 6nedeli by manzel nastoupil na jeden-dva dny na materskou.Muze byt vikend.Po te se vrati do prace a pujde na RD zvoli delku coz u vas by byli tri roky a po mesici nahlasite na tebe.Ty samozrejme zustanes domaa nahlasis se na pojistovne ze se staras o dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veselabaculka
22.2.11 14:03

aha. a myslíš, že kdybych se na to zeptala přímo na UP, tak mi poradí, co a kam jít vyplnit?

• Citovat
  • Upravit
24320
22.2.11 14:16

Poradi ti tam kde u VAs podavate zadost o rodicak.Respektive meli by.
Jinak tedy jeste je varianta ze si zacnes privydelavat.Ale nesmis mit dohodu o provedení práce jinak by ti to bylo k nicemu.Tim ze by sis zacla privydelavat pokud to uz nedelas tak ti vznikne opet narok na MD a tim padem na triletou dovolenou.Samozrejme MD nizsi jak 7600 se doplaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
1.3.11 20:03

holky, mám takovou otázku, myslíte, že na ten převod na taťku a zpět můžu spoléhat i po roce 2012 :oops: ? Jde mi o to, aby jsme se nepustili do druhýho a v dalším roce nezjistili, že už to nejde a nemusela jsem jít na 4 letou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lumu
2.3.11 09:13
smahulinka píše:
holky, mám takovou otázku, myslíte, že na ten převod na taťku a zpět můžu spoléhat i po roce 2012 :oops: ? Jde mi o to, aby jsme se nepustili do druhýho a v dalším roce nezjistili, že už to nejde a nemusela jsem jít na 4 letou…

no těžko říct co si naši „zákonodárci“ v roce 2012 vymyslí :pocitac: :pocitac: :pocitac: někde jsme řešili, že tu díru v zákoně chtějí zaplácnout a pak už by to nešlo :nevim: ale co se bude dít to nevím :nevim:

• Citovat
  • Upravit
844
2.3.11 21:25
lumu píše:
smahulinka píše:
tý jo, tak já fakt nevim, asi to riskneme a pak se holt uvidí :nevim:
no těžko říct co si naši „zákonodárci“ v roce 2012 vymyslí :pocitac: :pocitac: :pocitac: někde jsme řešili, že tu díru v zákoně chtějí zaplácnout a pak už by to nešlo :nevim: ale co se bude dít to nevím :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
2.3.11 21:27

jak jsem to tam vložila :oops:

mělo tam být jen: tý jo, tak já fakt nevim, asi to riskneme a pak se holt uvidí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí