Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak já třeba chápu, že nemůže být každý týden tři dny nakvartýrovanej u někoho doma a vodit si k němu dítě, to přece nejde. Koukni se na to z druhé strany. Co kdyby měl dítě v péči on a odstěhoval by se stejně jako ty, co bys dělala? Dítě má právo přece na oba rodiče, chápu, že tohle bydlení je pro tebe výhodnější, ale měla jsi myslet i na to, jak to uděláš, aby dítě mohlo vídat svého tátu. Proč by si k sobě nemohl vzít dítě na tři noci? Třeba jednou za 14 dní…
Raduš.ka44 píše:
Tak já třeba chápu, že nemůže být každý týden tři dny nakvartýrovanej u někoho doma a vodit si k němu dítě, to přece nejde. Koukni se na to z druhé strany. Co kdyby měl dítě v péči on a odstěhoval by se stejně jako ty, co bys dělala? Dítě má právo přece na oba rodiče, chápu, že tohle bydlení je pro tebe výhodnější, ale měla jsi myslet i na to, jak to uděláš, aby dítě mohlo vídat svého tátu. Proč by si k sobě nemohl vzít dítě na tři noci? Třeba jednou za 14 dní…
Tak vsude se pise jak by dite do 3 let nemelo byt bez matky.A jeho zajem je pouze ten ze mala je roztomila a on ji ma jako hracku.Promin ale je to hlavne moje dite,on ho ani nechtel.A za to co mi dela budu hnusna ale budu rada kdyz zajem o malou ztrati uplne!
A ano por me bylo bydleni akutni a dulezitejsi nez trcet tem kde jsem byla jen kvuli nemu.Tady mam mala svuj pokoj ja super praci a i cas na malou.Nic ji nechybi a jelikoz jsem v psychickem klidu ja je i ona.
Proste jeste ani ne rok a pul stare dite nedam na 3 noci odemne.A navic jak by ji mohl dostat do pece on?To bych musela byt opravdu troska a ne matka!
Anonymní píše:Raduš.ka44 píše:Tak vsude se pise jak by dite do 3 let nemelo byt bez matky.A jeho zajem je pouze ten ze mala je roztomila a on ji ma jako hracku.Promin ale je to hlavne moje dite,on ho ani nechtel.A za to co mi dela budu hnusna ale budu rada kdyz zajem o malou ztrati uplne!
A ano por me bylo bydleni akutni a dulezitejsi nez trcet tem kde jsem byla jen kvuli nemu.Tady mam mala svuj pokoj ja super praci a i cas na malou.Nic ji nechybi a jelikoz jsem v psychickem klidu ja je i ona.
Proste jeste ani ne rok a pul stare dite nedam na 3 noci odemne.A navic jak by ji mohl dostat do pece on?To bych musela byt opravdu troska a ne matka!
Prosím tě, v 15 měsících už jistě přežije u vlastního táty i tři noci, to jen ty to nedokážeš překousnout. Ona přece nemůže za to, že vy dva jste se v životě neshodli a nedokážete spolu vyjít jako normální lidé. Jednou je to její táta a ty bys to měla respektovat, neděláš to přeci pro sebe ani pro něj, ale pro tu malou, která, jak už jsme napsala, má právo na oba rodiče, ať se ti to líbí, nebo ne. Opravdu nesnáším když si lidé vyřizují osobní vztahy přes dítě. Jednou jsi s ním otěhotněla, tak ho teď musíš respektovat ve svém životě a především v životě VAŠÍ SPOLEČNÉ dcery. Přála bych ti, abyses jednoho krásného dne umoudřila tak, jako člověk v mé blízkosti, který taky svoji dceru „Držel jako rukojmí“, stejně, jako to děláš teď ty. Trvalo to šest let a bylo to naprosto zbytečné.
Ahoj zakladatelko, asi tě moje zpráva nepotěší, ale sáhni si do svědomí… dítě je snad vás obou, ne?
proč on by na ní neměl mít nárok?? ano, matka jseš ty, ale on je otec a dítě jste snad zplodili oba dva, ne??
nechci se zastávat českých soudů, ale být můž tak je mi na blití…muži jako ženy by snad měli mít stejný nárok a práva co se dítěte týče, ne??
už vidím, jak se do mě všichni pustíte, ale zamyslete se také, jak to vnímá vaše druhá polovička a neobhajujte se, že vy jste matky a máte tudíž na dítě větší nárok…tak to holt není, dítě je snad vás obou, ne??
Takže dámy.já to nechtěla vytahovat ale at to tu je!
Jak jsem psala ty anschvali jsou hlavne z jeho strany a teda v 15ti mesicich aby byla mala nekde na 3 noci co 14 dni ne nemozne.Max jeden den.A hlavne jemu nejde o malou kvuli sobe ale protoze ma doma peklo,mati ma dva kluky a malou mela za dceru ale je to me dite ne jeji.
V tehotenstvi me bil,nechal me stehovat nabytek atd. Takze ja opravdu nechci davat takovemu cloveku co by ji jen kazil!Navic jsem byla ochotna mu ji dat,ale jen na odpoledne a kdyz si dojede ja si to diky nemu dovolit nemuzu!Navic on odesel od nas ne ja od nej.Mel moznost spolecneho ziti kvuli male s tim ze soukromi zovot by mel kazdy sam.A predpoklad ze zadna z vas neni psycholog.Ja mu ve styku enbranim ale na noci mu ji davat nebudu je proste mala na to aby byla tak dlouho bez mami a o me nejde kdyz ji mel na noc vracolo se mi zamkle rozmazlene dite!
Na střídavou péči je vážně ještě hodně malá. S tím bych rozhodně nesouhlasila. A myslím, že většina z nás, které si takto představí svoje dítě.
nepřihl.karinka píše:
Na střídavou péči je vážně ještě hodně malá. S tím bych rozhodně nesouhlasila. A myslím, že většina z nás, které si takto představí svoje dítě.
Konecne ![]()
On kdyby se choval normalne v budoucnu by to nebyl problem ale bohuzel tu mam i praci tak jsem nic sehnat nemohla.Ale ted aby do me hucela soc pracovnice aby byla stridavka?Jesteze soudkyne byla clovek clovek a hned rekla ze stridavka v zadnem pripade ![]()
Taky si myslím, že na střídavou péči je ještě malá, kdyby jí byly tak 3 roky tak by to už bylo celkem ok. A platí ti alimenty jak má od soudu dáno??? Z přispěvku jsem pochopila, že ti je neplatí
Zatím nedal jeste ani korunu ale má dane datum 20 tak cekam
Proste takhle mu zalezi na male,neprispeje ani tema plinkama nic.
Nadruhou stranu vim ze ji bude rozmazovata bude ji schvalne dovolovat co já ji zakazuji.Co jsem cetla tak stridavka je doporucovana pokud se rodice dokazi o svem promluvit a to m ne,teda on je ten co ne ![]()
Anonymní píše:
Zatím nedal jeste ani korunu ale má dane datum 20 tak cekamProste takhle mu zalezi na male,neprispeje ani tema plinkama nic.
tak to je normální, vidím ve svém okolí, že chlapi berou alimenty jako že z toho dítě budeš živit, šatit a pokud možno kupovat i za něj dárky
. Třeba ti ty alimenty ještě přijdou dvacátého je v neděli. Ale rozhodě bych se střídavé péči bránila, obzvlášť po tom jak se k Tobě choval.
Anonymní píše:
Nadruhou stranu vim ze ji bude rozmazovata bude ji schvalne dovolovat co já ji zakazuji.Co jsem cetla tak stridavka je doporucovana pokud se rodice dokazi o svem promluvit a to m ne,teda on je ten co ne
To je normální, že jí bude rozmazlovat nebude s ní každý den, tak bude chtít být ten nejlepší. A je pravda, že pokud se dohodnete na stídavce tak je doporučována ale neřekla bych, že je doporučována u 15 měs starého dítka, co kdyby jsi ještě kojila, to by jako ex vytáhl prso a taky by kojil ![]()
Ahojte.
musela jsem se takhle rozepsat 
Tako o tohle se s vámi podělit musím.
Před 2týdny mi skončil soud asi 2měsíce před ním jsem byla uplne na dně z toho co mě čeká a že by mi bývalý partner mohl malou vzít.
Jediné co jsem věděla co vše proti mě ma
Podotykam ze jsem nekuracka,nepiju,nefetuji.Proste klasicky zivot.
Ale tahal spinu za spinou od dluhu po praci kterou mam a ze se o malou nestaram ze o ni udajne ma strach.Tohle si dovol rict matce ditete o ktere se skoro nestaral a jen nechtel platit alimenty.
Prisel tyden pred soudem.To jsem byla nervozni .
Do doby soudniho stani me cekalo nekolik sezeni na socialce protoze tatinecek si chodil stezovat jak mu malou nedavam a to ji mel kazdou stredu cely den a o vikendu dva dny jednu noc.Na natlak socialky jsem to takhle provadela.On prisel k soudu s pravnikem,hrdina.Ale nedala jsem se,bojovala jsem o sve dite a nezlobte se na me at si zakon sahne na svedomi,neni to stejne jeho dite jako moje.Ja bych to trosku uplravila.Za prve nedovedu si predstvait to jak by se o ni staral nehlede na to ze neumi prat,zehlit,varit proste jeho predstva je silena.Ja nemela proti tomu aby ji pres den po domluve vidal,ale ty jeho vecne naschvali,no bylo mi kolikrat neskutecne hrozne a myslela jsem ze situaci nezvladnu
U soudu i plakal,chudacek asi slysel vysi alimentu ale myslim ze kdyby vedel kolik stoji dnes potreby pro deti nehlede na ty debilni dane co ted zase vymysleli by drzel pusu.Dostal 2tis+8mesicu 1tis protoze ji na ni moc zalezi ale nezaplatil mi ani korunu,zadne pleny co jsem zadala proste nic.
Malou sverili do pece me.
Styk upraven nebyl s tim ze to bude tak jak do ted,ta streda a vikend na jednu noc.Ale dostala jsem prilezitost dobreho a levneho bydleni 3hod jizdy od jeho bydliste.Asi tyden po soude jsem se dostehovala.A nastalo peklo.
Ted asi zazadal o soudni upravu styku,je to uz mesic chce si ji vzit na 3 noci k sobe,blazen.Ja mu dala moznost dojet si a kdyz si sezene spani(ma tus poustu znamych) muze s ni byt i 3 dny v kuse bez noci to by byla u mne.Co on na to?
A co tam jako budu delat celej den???
Nemyslite ze kdyby s ni chtel byt tak dojede bez namitek a je rad?
A co ta socialni pracovnice?
U tak maleho ditete do me porad valila at soudhlasim se stridavou peci.Prej…aspon si odpocinete.Ona snad nema deti nebo co !!!
Tak