Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem…Asi teď budu za úplnýho debila ale opravdu newím a nechci něco prošvihnout…Od 1.února jsem nastoupila na mateřskou…doufám…tedy od doktora jsem dostala papír který jsem odevzdala mému zaměstnavateli ale nějak newím jestli nemám někde nahlásit jak dlouho na tý mateřský chci být…to mi ještě příjde nějaký papír nebo jsem něco prošvihla???
Teď jsi na mateřský,ta trvá 28týdnů,pak nastoupíš na rodičovskou dovolenou a u té volíš dobu.To si půjdeš tak měsíc před koncem mateřský,tzn. asi v červenci na sociálku.Tam už ti dají vyplnit potřebný papíry.
ahoj ja mam zjisteno ze ted po novým je to tak ze do 9 mesice ditka se to hlasi na pracaku ![]()
barca.hrosik píše:
ahoj ja mam zjisteno ze ted po novým je to tak ze do 9 mesice ditka se to hlasi na pracaku
jo vlastně to je pravda,já to brala ještě podle mě,pardon ![]()
Ahoj, ano, zaměstnavateli musíš nahlásit do konce mateřské, jak dlouho - do kolika let věku dítěte - chceš být doma. Aby věděl, na jak dlouho má hledat zástup. Doporučuji to udělat písemně doporučeně nebo si nechat potvrdit kopii při osobním předáním, ať máš důkaz, žes to nahlásila.