Konec RD a zdravotní pojištění

5052
11.2.11 13:43

Konec RD a ZP

Ahoj psala jsem do poradny,ale zatím žádná odpověď tak snad mi poradíte vy?
Konči mi RD a rada bych byla s malou ještě rok doma. Platí za mně stát i nadále zdravotní pojištění nebo ne?
Někde jsem četla,že to je do 15 let dítěte,ale teď od ledna si nejsem jistá.
Děkuju za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3337
11.2.11 13:51

U jednoho dítěte by to mělo být do 7 let věku a u dvou do 15-ti let…
Ale jistá si samo nejsem :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
11.2.11 13:52

Zavolej na pojišťovnu, myslím, že je to do 7mi let dítka :think: a za podmínky, že není ve školce víc jak 4 hodiny denně.
Každopádně bys to té pojišťovně musela nahlásit, tak se rovnou zeptej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
11.2.11 14:05
Pipet píše:
Zavolej na pojišťovnu, myslím, že je to do 7mi let dítka :think: a za podmínky, že není ve školce víc jak 4 hodiny denně.
Každopádně bys to té pojišťovně musela nahlásit, tak se rovnou zeptej.

o to mi právě jde nechci malou dávat do školky teď až ve 4 letech myslím,že na to není ještě připravená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101603
11.2.11 14:05

Jojo, je to tak, do 7 let v případě jednoho dítka, do 15 let u dvou a více dítek. A nesmí chodit do školky na víc jak 4 hodiny denně, případně školák nesmí chodit do družiny. Nahlašuje se to přímo na ZP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
11.2.11 14:06

moc moc všem děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
11.2.11 15:17

Holky, ještě se chci zeptat, kdybych po RD nastoupila na ÚP, jak je to se školkou? Můžou tam být děti celodenně? Nebo taky jenom 4 hodiny? V práci zřejmě dostanu výpověď pro nadbytečnost a odstupný. Chtějí ve školce třeba potvrzení od zaměstnavatele, že jsem v práci? A když jo a domluvím se, že i přes výpověď mi ho zaměstnavatel napíše, dozví se to ve školce nějak? Že budu doma, resp. na ÚP?

Doufám, že zakladatelce nevadí, že se sem vnucuju se svým dotazem :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101603
11.2.11 20:46

Pokud budeš na UP, tak mohou být ve školce celodenně, to problém není. A jestli bude školka chtít papír od zaměstnavatele je v její kompetenci, každopádně ho může chtít jen pro přijetí, jak ti jednou dítka přijmou, tak už je jedno, že dostaneš výpověď, podstatné je, že v době, kdy to potvrzení budeš dávat to bude pravda ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
11.2.11 20:49
j.a.n.i1 píše:
Pokud budeš na UP, tak mohou být ve školce celodenně, to problém není. A jestli bude školka chtít papír od zaměstnavatele je v její kompetenci, každopádně ho může chtít jen pro přijetí, jak ti jednou dítka přijmou, tak už je jedno, že dostaneš výpověď, podstatné je, že v době, kdy to potvrzení budeš dávat to bude pravda ;-)

Jani - díky, někdo mě strašil, že budu moct dávat děti jenom na 4 hodiny, když budu na ÚP. Tak snad to bude OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
11.2.11 20:59
Agatha píše:
j.a.n.i1 píše:
Pokud budeš na UP, tak mohou být ve školce celodenně, to problém není. A jestli bude školka chtít papír od zaměstnavatele je v její kompetenci, každopádně ho může chtít jen pro přijetí, jak ti jednou dítka přijmou, tak už je jedno, že dostaneš výpověď, podstatné je, že v době, kdy to potvrzení budeš dávat to bude pravda ;-)
Jani - díky, někdo mě strašil, že budu moct dávat děti jenom na 4 hodiny, když budu na ÚP. Tak snad to bude OK.

Přece je „v zájmu“ ÚP, abys měla o dítko postaráno a mohla tak do práce :wink: kdyby ti nějakou našli=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101603
11.2.11 21:08
Pipet píše:
Agatha píše:
j.a.n.i1 píše:
Jani - díky, někdo mě strašil, že budu moct dávat děti jenom na 4 hodiny, když budu na ÚP. Tak snad to bude OK.
Přece je „v zájmu“ ÚP, abys měla o dítko postaráno a mohla tak do práce :wink: kdyby ti nějakou našli=)

Přesně tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital