Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj psala jsem do poradny,ale zatím žádná odpověď tak snad mi poradíte vy?
Konči mi RD a rada bych byla s malou ještě rok doma. Platí za mně stát i nadále zdravotní pojištění nebo ne?
Někde jsem četla,že to je do 15 let dítěte,ale teď od ledna si nejsem jistá.
Děkuju za info
U jednoho dítěte by to mělo být do 7 let věku a u dvou do 15-ti let…
Ale jistá si samo nejsem ![]()
Zavolej na pojišťovnu, myslím, že je to do 7mi let dítka
a za podmínky, že není ve školce víc jak 4 hodiny denně.
Každopádně bys to té pojišťovně musela nahlásit, tak se rovnou zeptej.
Pipet píše:
Zavolej na pojišťovnu, myslím, že je to do 7mi let dítkaa za podmínky, že není ve školce víc jak 4 hodiny denně.
Každopádně bys to té pojišťovně musela nahlásit, tak se rovnou zeptej.
o to mi právě jde nechci malou dávat do školky teď až ve 4 letech myslím,že na to není ještě připravená.
Jojo, je to tak, do 7 let v případě jednoho dítka, do 15 let u dvou a více dítek. A nesmí chodit do školky na víc jak 4 hodiny denně, případně školák nesmí chodit do družiny. Nahlašuje se to přímo na ZP.
Holky, ještě se chci zeptat, kdybych po RD nastoupila na ÚP, jak je to se školkou? Můžou tam být děti celodenně? Nebo taky jenom 4 hodiny? V práci zřejmě dostanu výpověď pro nadbytečnost a odstupný. Chtějí ve školce třeba potvrzení od zaměstnavatele, že jsem v práci? A když jo a domluvím se, že i přes výpověď mi ho zaměstnavatel napíše, dozví se to ve školce nějak? Že budu doma, resp. na ÚP?
Doufám, že zakladatelce nevadí, že se sem vnucuju se svým dotazem ![]()
Pokud budeš na UP, tak mohou být ve školce celodenně, to problém není. A jestli bude školka chtít papír od zaměstnavatele je v její kompetenci, každopádně ho může chtít jen pro přijetí, jak ti jednou dítka přijmou, tak už je jedno, že dostaneš výpověď, podstatné je, že v době, kdy to potvrzení budeš dávat to bude pravda ![]()
j.a.n.i1 píše:
Pokud budeš na UP, tak mohou být ve školce celodenně, to problém není. A jestli bude školka chtít papír od zaměstnavatele je v její kompetenci, každopádně ho může chtít jen pro přijetí, jak ti jednou dítka přijmou, tak už je jedno, že dostaneš výpověď, podstatné je, že v době, kdy to potvrzení budeš dávat to bude pravda
Jani - díky, někdo mě strašil, že budu moct dávat děti jenom na 4 hodiny, když budu na ÚP. Tak snad to bude OK.
Agatha píše:j.a.n.i1 píše:Jani - díky, někdo mě strašil, že budu moct dávat děti jenom na 4 hodiny, když budu na ÚP. Tak snad to bude OK.
Pokud budeš na UP, tak mohou být ve školce celodenně, to problém není. A jestli bude školka chtít papír od zaměstnavatele je v její kompetenci, každopádně ho může chtít jen pro přijetí, jak ti jednou dítka přijmou, tak už je jedno, že dostaneš výpověď, podstatné je, že v době, kdy to potvrzení budeš dávat to bude pravda
Přece je „v zájmu“ ÚP, abys měla o dítko postaráno a mohla tak do práce
kdyby ti nějakou našli=)
Pipet píše:Agatha píše:Přece je „v zájmu“ ÚP, abys měla o dítko postaráno a mohla tak do prácej.a.n.i1 píše:Jani - díky, někdo mě strašil, že budu moct dávat děti jenom na 4 hodiny, když budu na ÚP. Tak snad to bude OK.
Pokud budeš na UP, tak mohou být ve školce celodenně, to problém není. A jestli bude školka chtít papír od zaměstnavatele je v její kompetenci, každopádně ho může chtít jen pro přijetí, jak ti jednou dítka přijmou, tak už je jedno, že dostaneš výpověď, podstatné je, že v době, kdy to potvrzení budeš dávat to bude pravdakdyby ti nějakou našli=)
Přesně tak ![]()