Druhé?nebo ještě počkat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
31.5.10 14:03

Druhé?nebo ještě počkat

Ahojte,chtěla bych poradit,máme s manželem skoro už 3 letou dceru která pujde v září do školky.MD má na 3 roky a už pomalu hledám práci ale nic.Tak zvažujem o dalším..i na druhou stranu ať neni velky rozdil mezi detmi.S manzelem jsme se dali na staveni domečku,ale bude nam to stavet firma tak by to meli stihnout do pul roku.Bydlíme u tchána a ze všeho si přeju vypadnout a bydlet se svou rodinou a nikdo mi nebude kecat do výchovy a jak žijem…Má někdo taky takový problém?A chci se zeptat kdyz mi v září končí mateřska takpak se mam přihlásit na pracak a tam dostanu podporu pul roku 3800kč?Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35325
31.5.10 14:25

Uprimne, nejak nechapu s cim chces poradit… Jen bych nepocitala s tim, ze stavba bude za pul roku hotova(terminy jsou od toho, aby se nedodrzovaly, aspon u nas) a kdyz nesezenes praci, na UP dostanes asi 3700 prvni dva mesice, pak asi 2500 Kc a posledni mesic necele 2500Kc. Neni to presne, ale tak zhruba… Podle me ti asi nikdo neporadi, sami s manzelem musite vedet, jestli mate na to, mit dalsi dite a jestli je vhodna doba… Jinak mas velke stesti, ze mas skolku… co by za to jine daly… Tady zas neni problem sehnat praci, ale skolku, coz pak ve vysledku vyjde nastejno…
Bydlet sami je samozrejme lepsi, pokud mate navic skolku, je to super… ale ja osobne bych radsi nejdriv sehnala nejakou praci, nicmene to je jen muj nazor…kdyz nebudes chodit do prace, budes po skonceni podpory do porodu bez penez uplne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.5.10 14:27

no to mas pravdu,že to výjde na stejno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
31.5.10 14:33

Ahoj!
My to máme tak nějak nastejno… Malýmu byli v září 3 roky, mně skončil rodičák a tak nastoupil do školky. Miminko jsme chtěli a taky se nám podařilo (hned 7.9. i když jsme si mysleli, že ne :lol: ). Jak ti skončí rodičovský příspěvek musíš se nahlásit na ÚP - po dobu 2 měsíců jsem měla cca 3500,–, pak další 2 měsíce 2800,– a poslední měsíc 2500,–. Takže podpora je na 5 měsíců…
Pokud plánujete mimi, tak musíš počítat s tím, že když otěhotníš, když budeš nahlášená na ÚP, tak NEBUDEŠ mít nárok na mateřskou (6 týdnů před porodem) a NEBUDEŚ mít právo volby délky čerpání rodičovského příspěvku - automaticky budeš mít rodičák na 4 roky ( tj. do 21 měsíců dítěte 7600,– a do 4 let dítěte 3800,–)
Snad je to všechno… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
31.5.10 14:45

ahoj,budu se řídit podle názvu diskuze :-D
takže je to jednoduché-jestli oba chcete další dítko,tak směle do toho,se přiznám,že podobné otázky moc nechápu,prostě když jsem chtěla dítě,tak jsem se nikoho neptala, zda ho mám mít,ale rozhodla jsem se s manželem,vám něco brání mít druhé mimi?
jsem nějaká natvrdlá,ale tak nějak nechápu,kde je ten problém :nevim: to bude asi tím,že se tu momentálně láduju už druhou siestou :roll: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí