Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kluci 18 a 14 let, první ihned po vysazení HA, pak jsem HA nebrala a tak nějak neplánovaně otěhotněla. Po mladším synovi jsem téměř 13 let brala HA. Vysadila HA, přišlo jednodenní špinění (nedá se nazvat MS) a za pár dní byly na testu dvě čárky
A naše malá holčička teď 28.12. oslavila první narozeniny… ![]()
Otěhotněla jsem hned, jak jsem vysadila prášky, ani první menstruace se nedostavila. Mezi holkama je rozdíl 2 roky a 3 měsíce
Všechny tři těhotenství na první dobrou, brala jsem macu a pila kontryhel, u třetího jen listovka.
Dcera ma 2,5, syn rok a třetí se brzy narodí.
Těhotenství i když kojím.
HA jsem brala po prvním porodu jen necelý rok, ale problem s dalším otěhotněním jsem neměla, nicméně se nedařilo hned, proběhly 2 potraty a děti nakonec od sebe budou 4 roky..
Všechna 3 těhotenství na první pokus. HA jsem vysadila rok před pocetim prvního syna a už jsem nikdy nezačala brát. Rozdíl mezi prvními dvěma je bez 2 měsíců 2 roky. Pokud vše dobře dopadne, mezi druhým a třetím budou bez 2 měsíců 3 roky.
Myslím, že HA na to vliv až tak nemá. Kdo má problémy s pocetim, měl by je pravděpodobně i kdyby HA nebral. A naopak, když to někomu jde, otehotni i po letech brani7 HA. Ty hormony problémy jen maskujou, po vysazení se objeví. Bez hormonu se objeví hned.
Otěhotněla jsem v synových 15m na první pokus, bohužel ZT v 10tt s revizí. Pak jsem otěhotněla ihned po šestinedělí (neplánovaně) a porod čekám „každým dnem“ rozdíl bude 26m +/- pár dní.. Žádné sledování ničeho, žádné vitamíny předem.
Ja vysadila jen u prvniho (ten se zadaril prvni mesic), u druheho jsme si jen prestali davat pozor. Podarilo se druhy mesic. U treti jsme si taky prestali davat pozor, zadarilo se prvni mesic. Mezi prvnim a druhym jsou tri roky a ke treti pak osm let.