Druhý císařský řez?

14
19.2.15 21:59

Druhý císařský řez?

Ahoj, mám dotaz ohledně druhého porodu. Poprvé jsem rodila v Podolí císařem, malý byl KP. Teď mě čeká druhý porod, do Podolí se mi asi nepodaří zaregistrovat, takže řeším asi buď Vinohrady nebo Apolináře… A jde mi o to, že se bojím druhého porodu, tedy spíš se bojím rodit přirozeně. Poprvé jsem měla strach opačný, ale teď když vim, jak to probíhalo tak bych ráda rodila zase císařem. Jak je to v těhle porodnicích? Dají vám vybrat, nebo vás nechají rodit normálně, když není důvod k císaři? Máte někdo zkušenost? Přiznám se, že bych se klidně rozhodla podle toho, kde by to umožnili, i když si možná někdo bude klepat na čelo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31386
19.2.15 22:03

@Elisabeeet neměl by to být problém, ještě na začátku roku dr. Koucký od Apolináře odpovídal na nějaké poradně na tento dotaz a psal, že současný lege artis postup je ten, že je ženě automaticky nabídnuta opět sekce a pokud ji nechce a preferuje porod (nebo pokus o porod) spontánní, pak podepíše informovaný souhlas, že se přirozeně rodí na její přání a že byla poučena, že jí byla nabídnuta sekce. Samozřejmě je to na lékařích, jsou takoví, co tě můžou psychicky lehce tlačit k porodu přirozenému, ale tu indikaci už máš, takže jde jen o to to opakovat. Mě s druhou sekcí nikdo problémy nedělal, primář se mě zeptal a když jsem řekla, že rozhodně opět císař, vypadal, že se mu spíš ulevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
19.2.15 22:06

@elanaa Díky moc, to mě uklidnilo. Takže myslíš že je to tak ve všech porodnicích, nebo to tak funguje jen u Apolináře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
19.2.15 22:14

@Elisabeeet hele, já rodila akutní sekcí a ještě než mě odvezli na sál, tak mi doktorka říkala že už mám jasné, že podruhé už budu rodit zase sekcí, rodila jsem v Jičíně, nicméně uvidíš jak se na to budou lékaři tvářit, myslím že po prvním císaři není problém pokud uvidíš že se na druhého netváří stěžovat si na bolesti jizvy a potom to pro doktory bude jasná volba, přeci jen i pro ně je to riziko jít do přirozeného porodu, nikdo neví jak se jizva zachová a aby ti rupla při porodu se nikomu nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
19.2.15 22:14

Tak treba v Brne to tak nefunguje.
Pokud neni k druhému cisari indikace, tak ho plánovane neudělaji. Asi nečetli Kouckeho. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
19.2.15 22:18
@veria píše:
Pokud neni k druhému cisari indikace, tak ho plánovane neudělaji. Asi nečetli Kouckeho. :nevim:

mam podobnou zkusenost. pres doporuceni dvou lekaru k druhemu CS, mi v porodnici bylo receno, ze jako neni duvod a ze co se stalo pri prvnim porodu se prece nemusi opakovat u druheho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
19.2.15 22:23

@Ali-Ali taky v brne?
Zkušenost neni moje, ale řeší to aktuálne jedna znama. Proste CS nee, protoze se jednalo o akutního z důvodu, které ted nastat nemusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
19.2.15 22:23
@Ali-Ali píše:
mam podobnou zkusenost. pres doporuceni dvou lekaru k druhemu CS, mi v porodnici bylo receno, ze jako neni duvod a ze co se stalo pri prvnim porodu se prece nemusi opakovat u druheho…

A jak to dopadlo?

• Citovat
  • Upravit
47
19.2.15 22:24

Asi jak kde. Mě se v Mladé Boleslavi zeptali, co bych radši a rovnou mi dali termín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31386
19.2.15 22:25
@veria píše:
Pokud neni k druhému cisari indikace, tak ho plánovane neudělaji. Asi nečetli Kouckeho. :nevim:

tak ono to neni o Kouckým…spíš nečetli směrnice Komory :jazyk: Jestliže je to lege artis postup, je to postup dle současných poznatků vědy a měl by být dodržován. Nikdo neříká, že rodit operativně opět musí. Jen to, že pokud chce, tak může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
19.2.15 22:27

No jenže ona chce, ale dr ji to proste neudělaji. Hotovo Tecka v Brne. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
19.2.15 22:29

@veria
ne ostrava

@RadkaCh
podivne. porod rychly, ale mala se nekde sekla (tak jako prvni), sal plny lidi, chystal se vex, nakonec mi ho dva doktori a PA vytlacili z bricha (fakt ideal s jizvou na deloze), poraneni vevnitr, venku, siti hodinu, pobyt na jip, ATB, zadny bonding…no idylka, zlaty cisar :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31386
19.2.15 22:30

To je drsný. No jako obvykle…do prvního průseru :nevim: I když ono v tý medicíně se to nikdy nedá tak úplně přesně určit, co by bylo kdyby, takže se to kdyžtak nějak zakuliší, že ta jizva (například) rupla „jen tak“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
19.2.15 22:31

@Ali-Ali Hmm a poděkovala jsi jim pořádně? :think:

• Citovat
  • Upravit
7527
19.2.15 22:33
@Ali-Ali píše:
" @RadkaCh
podivne. porod rychly, ale mala se nekde sekla (tak jako prvni), sal plny lidi, chystal se vex, nakonec mi ho dva doktori a PA vytlacili z bricha (fakt ideal s jizvou na deloze), poraneni vevnitr, venku, siti hodinu, pobyt na jip, ATB, zadny bonding…no idylka, zlaty cisar :roll:

no, to je šílený… to je přesně to, proč bych se bála jít do druhého přirozeně, ne kvůli bolesti, to jsem si užila, ale přesně proto, že vím a zažila jsem že se prostě něco potentuje a je to a pokud je dítě v porodních cestách nelze jinak než aby ho z tebe dostali, i když teda po vyprávění kamrádky jak bylo úžasný bezproblémově porodit, mi to bylo i trošku líto, no ale je ve mě pořád ten strach, takže budu příště ráda když bude plánovaný císař

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí