Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@RadkaCh píše:
@Ali-Ali Hmm a poděkovala jsi jim pořádně?
ja se na toho primare, ktery mi lehce cynicky rekl, ze nevidi duvod na cisare a pak se priritil, ze to veme vexem, nebyla schopna podivat ani treti den po porodu.
@elanaa
Musi se oni tim doporučením komory řídit? Kdyby to na ne ta moje znama vytáhla?
Jojo, není nad to zažít normální pohodový porod s normálními porodními bolestmi. Já teda ještě druhé ani neočekávám, ale už od porodu občas přemýšlím, jak bych chtěla rodit podruhé. Vím, že jestli císařem, tak určitě v narkóze, spinál už nikdy a zároveň mi je strašně líto, že jsem syna viděla až na pokoji, když jsem se probrala a docela mi chybělo to první pomazlení s tím ošklivým miminem
Ne že by ten můj porod byl nějak ohrožující na životě, resp. ne v tu danou chvíli, kdy se rozhodlo pro císaře, ale já se bojím, že bude zase trvat tak dlouho a to už se mi teda taky nechce.
Já to těm ženským tak strašně závidím
![]()
Díky všem za info, koukám že je to asi fakt jak kde… U mě asi zvítězí ten Apolinář, tak doufám, že tam to bude ok. Já se fakt moc bojim co všechno by mě mohlo potkat, jsem posera.
@Ali-Ali píše:
ja se na toho primare, ktery mi lehce cynicky rekl, ze nevidi duvod na cisare a pak se priritil, ze to veme vexem, nebyla schopna podivat ani treti den po porodu.
A on na tebe? Tvl si nedokážu představit manžela v takovou chvíli ![]()
Já mám dva císaře a oba akutně jeden z duvodu přenášení a že mi žádné vyvolání nepomohlo, potom do mě nacpaly všechno mořné a nic z toho a musela jsem na sál.
a u druhé jsem si říkala mám jistej druhej císař ale všichni dr. o tom jak je rodit krásné
atd. přitom já vím že normálně neporodím mám strach už od dětství z porodu.
nakonec se druhá dcera narodila předčasně a musela hned ven protože vubec nerostla.
ještě mám v plánu třetí císař, tak snad se zadaří. rodit normálně určitě nebudu.
držim ti pěsti aby si natrefilana fajn doktora, hele rozklepat se tam muže vždycky, tedy ja se klepala jen slyšela slovo porod.ono hodně porodu končí císařem kamarádka si moc přála rodit a nakonec nastaly komplikace a jak byla ráda že musela na císař.
Příspěvek upraven 19.02.15 v 22:44
@Elisabeeet píše:
@RadkaCh Myslíš jako že je lepší úplná narkoza?
Nee, to tím vůbec říct nechci. Já mám jen špatnou zkušenost s epidurálem, ale to bylo v rozjetém porodu a už prostě nedávám jen tu představu, že by mi někdo měl zase píchat do zad.
A byla jsem pokaždé uspaná a klidně se nechám uspat znovu. manžel je zvyklej že jako první vidí mimi ![]()
Příspěvek upraven 19.02.15 v 22:46
@veria píše:
Tak treba v Brne to tak nefunguje.
Pokud neni k druhému cisari indikace, tak ho plánovane neudělaji. Asi nečetli Kouckeho.
Ani ve Zline ne
@veria píše:
@elanaa
Musi se oni tim doporučením komory řídit? Kdyby to na ne ta moje znama vytáhla?
no hele, toť otázka. Podle medicíny je to prostě postup, který je v souladu s momentálním vědeckým poznáním. Ale podle tohohle (je to jen Wiki, vím, ale docela to vypadá, že to psal zrovna celkem příčetnej člověk) http://cs.wikipedia.org/…stv%C3%AD%29 se zdá, že právníci si sami nejsou moc jistý, jestli když doktor nepostupoval podle lege artis postupu, tak pochybil. Asi by záleželo na soudci
, nebo jestli je už nějaký precedens? To budeš vědět spíš ty jak já.
@RadkaCh fakt?? Já právě musela v celkové a říkala jsem si, že když podruhé, tak bych si nechala píchnout epidurál, jen jsem někde četla že poté musí člověk ležet na rovném, že nesmíš mít zvedlá záda(jako myslým postel) ani trochu, což si tak nějak nedokážu představit
@RadkaCh píše:
A on na tebe? Tvl si nedokážu představit manžela v takovou chvíli
myslim, ze doktori nemaji v tomhle problem… teda aspon ti arogantni jako byl on.
manzel byl v dobe, kdy byl na salu strachy bez sebe, takze ten nereagoval. pak byl s malou, tak aspon nebyla sama. myslim, ze on ma z tech dvou porodu stejne silene zazitky jako ja (psychicky samozrejme). u prvniho mu me odvezli na sal a pak ho tam vzali za sklo, takze mel co delat, aby to odsledoval ![]()
@Ali-Ali ježíši chudák, je pravda, že pro chlapa to musí bejt šílený, aspoň ten můj mi říkal, že když mě odvezli na sál, tak se mu honily šílený věci hlavou a měl o nás strach… Pro ně to musí bejt šílená bezmoc
@medunka23 Jak říkám, bez zkušenosti z epidurálu bych šla klidně do spinální anestezie. Ale to tenkrát bylo dost ovlivněný tím rozjetým porodem. Já se tý anestezioložce prostě nedokázala ohnout tak, aby to mohla správně zapíchnout. Po operaci mi pak říkal doktor ze sálu, že bych asi stejně neporodila a akorát bych jela na sál akutně. Kluk prý rotoval úplně špatně a obracel se mi do zad, což mi tak bránila v tom ohybu pro epidurál.
Já jsem musela ležet 24 hodin, protože se nakonec propíchla až do míchy (před císařem mi ještě navrhovali, že bych mohla porodit v poloze prkna = nezvednout ani hlavu, aby byla páteř rovně). No to ležení bylo děsný a to zvedání potom taky. Jinak je to asi jak kde. U nás mi sestry říkaly, že jsem v tom rozcházení docela v nevýhodě, protože jsem tak dlouho ležela, takže tady určitě nenechávají po spinálu ležet tak dlouho. Tady známá ze sskupinky nám tenkrát psala, že se zvedala chvilku po císaři, aby to co nejlíp rozchodila.