Druhý císařský řez?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6024
9.3.15 22:26

@janullka123 me prave rikal gynekolog, ze v 9tem mesici je deloha jako „mokry toaletak“ takze pokud je tam jizva, je to vo hubu

K tematu rodila jsem prvni prirozene a u druhyho si zaridila sc. Uz nikdy bych nerodila normalne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
9.3.15 22:39
@Vemas píše:
@janullka123 me prave rikal gynekolog, ze v 9tem mesici je deloha jako „mokry toaletak“ takze pokud je tam jizva, je to vo hubuK tematu rodila jsem prvni prirozene a u druhyho si zaridila sc. Uz nikdy bych nerodila normalne

Me k memu prekvapeni lekari po 2 letech po 2. cisari dovolili dalsi tehu, ze pry jizvu ohlidame.. Realita opet nekde jinde. Jeste den pred planovanym 3. cisarem vse vypadalo naprosto ok.. Pri porodu zjistili, ze na deloze uz vubec neni svalovina, byla uplne rozestoupla a skoro 4 kg mimino drzely jen vaky blan.. Pry jedna silnejsi kontrakce a vse by prasklo.. Na utz se proste vzdy vse neukaze a ja bych nechtela zbytecne riskovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
9.3.15 22:39

Tak já bych šla na císaře–
první jsem měla přirozeně… a do teď pro mne nejhorší zážitek života.. :(
druhé akutní císař– a po zkušenostech s přirozeným porodem to pro mě prostě byla naprostá pohoda.. bolesti nesrovnatelné
třetí– plánovaný císař..- modlila jsem se, aby mi jej povolili a nenutili mě do přirozeného– já měla pro změnu strach právě z ruptury dělohy.. to byla má noční můra..

poprvé jsem měla epidurál
podruhé spinal–
při obou jsem miminko viděla hned…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
9.3.15 22:46

Jinak poprve spinal - naprosta pohoda, miminko jsem videla temer hned, zadne komplikace..
Podruhe celkova narkoza ( spatny krevni obraz, spinal nepovolen anesteziologem) - miminko jsem videla po cca 3 hod
Potreti spinal - vubec mi nesedl, uz pri cs jsem zacala kolabovat, navic komplikace pri sekci ( doktor kvuli velkym srustum rezal skoro " naslepo" a rozrizl omylem mocovy mechyr.. ) Bylo tezke to vse kolem poslouchat.. A pak jsem mela neskutecne bolesti hlavy 4 dny, nepomahalo nic mimo lezeni, 4 dny jsem se nebyla schopna o miminko postarat.. Sotva jsem vstala, hlava bolela mnohem vic nez jizva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
9.3.15 22:52
@janullka123 píše:
Jinak poprve spinal - naprosta pohoda, miminko jsem videla temer hned, zadne komplikace..
Podruhe celkova narkoza ( spatny krevni obraz, spinal nepovolen anesteziologem) - miminko jsem videla po cca 3 hod
Potreti spinal - vubec mi nesedl, uz pri cs jsem zacala kolabovat, navic komplikace pri sekci ( doktor kvuli velkym srustum rezal skoro " naslepo" a rozrizl omylem mocovy mechyr.. ) Bylo tezke to vse kolem poslouchat.. A pak jsem mela neskutecne bolesti hlavy 4 dny, nepomahalo nic mimo lezeni, 4 dny jsem se nebyla schopna o miminko postarat.. Sotva jsem vstala, hlava bolela mnohem vic nez jizva

Ježkovy voči! 8o To sis teda užila…
Já právě trochu koketovala s myšlenkou třetího dítěte, tak proto jsem chtěla zkusit přirozený porod, po druhém císaři už další dítě nebude, v tom mám jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
9.3.15 23:23
@robínek píše:
Ježkovy voči! 8o To sis teda užila…
Já právě trochu koketovala s myšlenkou třetího dítěte, tak proto jsem chtěla zkusit přirozený porod, po druhém císaři už další dítě nebude, v tom mám jasno.

Uzila jsem si to neskutecne.. 8 dni jsem mela cevku a antibiotika kvuli tomu mocovemu mechyri.. A doma pak dalsi neskutecne bolesti pri stahovani delohy ( opet nesrovnatelne s predchozimy porody).. Navic jsem uz v den porodu musela celit faktu, ze se nas chlapecek narodil s rozstepem tvrdeho patra (na tehu utz nebyl videt)..tech cca 14 dni od porodu bylo asi nejtezsich v mem zivote.. Jen neustala bolest a bezmoc.. Ted nas ceka operace toho patra, ale vse uz vypada mnohem lip - a nas nejmladsi je neskutecne hodne a trpelive miminko a zpetne toho vubec nelituji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
9.3.15 23:30

@janullka123
Tak držím palce, ať je už jen dobře! :kytka:
Já to myslela tak, že při volbě, jestli císař, nebo přirozeně taky hraje roli, jestli plánuješ další dítě, ale jasně, že je možný i třetí císař.
U mě by byly pro třetí dítě handicapy dva: další císař + věk, který by byl taky zas vyšší, když se má po císaři rok čekat s otěhotněním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
9.3.15 23:32

Kazdopadne ja bych dnes pri pochybnostech trvala na sekci (bezpecnejsi pro miminko) a sla do celkove narkozy (ve snaze videt miminko co nejdrive jsem se o nej hodne dlouho nemohla starat stejne jako maminka, ktera lezela vedle mne.. ). At pred porodem dukladne zmeri jizvu, ale uprimne u me to 2× vypadalo na utz celkem v pohode a jednou to bylo spatne, podruhe jeste mnohem horsi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
9.3.15 23:38

@robínek My museli cekat 2 roky a teprve pak jsem smela otehotnet.. Puvodne jsme chteli 3 deti, ale u druheho porodu ( kde me primar do cisare tlacil hlavne kvuli tomu, ze jsme zvazovali dalsi) jsem rekla, ze jen kvuli tomu, ze bych rada 3 deti to druhe neohrozim na zivote.. Neriskovala jsem s vedomim, ze to pak bud pujde nebo ne - kdyby mi sam muj gynekolog 2 roky po 2. porodu nerekl, ze to 3. pohlidame a ze muzeme, nesla bych do toho..a ani nemohla, nejdriv musel vyndat telisko :-)). No, jsem rada, ze uz mam ty porody za sebou a dalsi uz me 100% neceka :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
9.3.15 23:50

@janullka123
U nás byl manžel spíš pro císaře, že je pro miminko bezpečnější. Já chtěla zkusit přirozený, i proto, že jsem vyčetla a taky ze svého okolí znám případ cukrovky u dítěte po císaři. Nakonec to bylo docela drámo a manžel mě asi za moje rozhodnutí proklínal… Člověk prostě neví, co ho čeká…
Zpětně vzato mi teď tak celková narkóza přijde lepší, i když mě po ní pak všechno víc bolelo. Ono přece jen ležet s otevřeným břichem a muset slyšet, když se něco nedaří, to je dost náročný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10129
10.3.15 03:47

@werakla ja mam obe deti cisarem. Prvni císař byl akutní. Mela jsem překotny porod s předčasným odlučováním placenty. Do porodnice jsme dojeli na posledni chvíli. Zacala jsem děsně krvacet ale furt se zkoušelo zda to půjde přirozeně. Porod zastavila kontrakce co nechtela povolit, takze děloha zůstala v křeči a ja bezmocné poslouchala jak maly padají ozvy. Okamžitě byl porod zastaven a udělan císař. Přijeli jsme na posledni chvíli (cela akce v porodnici cca 20 minut). Nikdy jsem nemela tak hrozny strach, ten strach o malou, ze to nepřežije byl nejhorší co jsem v zivote zažila.
U druhého jsem věděla, ze upřednostnim císař, a to ze jsem nechtela riskovat, ze by se malému něco stalo. Kdyz jsem sla poprvé do porodnice tak me dr zvyklal a ja zacala zvažovat i variantu přirozeného porodu. Jenže po premereni jizvy (mela max 1 mm) byl rizikový konec tehotenstvi sám o sobe natož přirozený porod a jeste odhad vysoké váhy ditete. Takze se naplánoval císař. Maly měl ve finále 4630 g a 54 cm. Byl nějak zaklíněný, takze byl problem ho vyndat i cisarem. Pry bych ho neporodila ani náhodou. Jinak jsem mela malého u sebe hned potom co ho vyndali na prvni přiložení a pak po celou dobu síti a pak mi ho nosili kazde dve hodiny. Mleko se u obou deti spustilo hned druhy den po cisari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
10.3.15 07:27

@werakla
Při druhém císaři jsem viděla syna hned na sále, měla jsem spinál a hned po umytí, zvážení ho donesl manžel na JIP, tam byl asi čtvrt hodiny, za dvě hodiny mi ho pak donesla zase sestřička.
Při první sekci jsem viděla syna až po devíti hodinách, to bylo akutní a měla jsem nějaké komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
10.3.15 07:46

Ahojky zakladatelko, jsem 8 mesicu po 2. sc. Chtela jsem rodit prirozene, ale bylo mi receno, ze se to musi rozjet samo, aby toslo, ze zadne urychlovaky kvuli sc nemuzou, aby nepraskla jizva nebo pry deloha na 3×. Cekali jsme do posledni chvile, valila jsem se jako sud, v nejhorsich vedrech a stejne nic, takze opet sc. Poprve jsem byla kvuli vcestne placente planovane. Celkova narkoza, ale 100× radsi bych sla na castecnou, jako pri 2. mimi, to jsem videla mimi hned, jak ho osetrili. Chtela jsem prilozeni hned na prso, ale to se pry u sc nedela. Nakonec vse s mimi bylo v poradku, tak mi ho cca 4× prinesli na sal ukazat Pa dokonce i prilozit, ale prdolinek chtel spinkat. Ted bych chtela 3. mimi, ale kvuli dvema sc nemam na vyber, musim na 3. sc, ale mne to nevadi, riznou me driv, nez ze me bude lochnesska :jazyk:. Mam k tomu vzdy cukrovku na inzulinu, tak aspon nebudu mit strach o mimi, ze neco bude spatne. Stejne uz tam rez mam a dokonce jsem se hybala lip, jak nektere rodicky, co rodily prirozene. Ale ve Tvem pripade bych zkusila prirozene, protoze kdyby nahodou jste chteli 3., tak si vybirat uz nemuzes. Navic je to pro mimi lepsi. Ja chtela sc kvuli sobe, vis, kdy prijde mimi na svet, zadne porodni bolesti. Ve tvem pripade bych sla asi na celkovou. Ale je beze sporu a prokazane, ze deti rozene prirozene maji lepsi vklady do zivota, jak psychicke, tak fyzicke, lepe kojis (ja ani jedno nemohla kojit, po sc to proste nekdy nejde). A lip se zotavis. Navic my s manzelem jsme 3. chteli hned a po sc musis zase aspon chvilku cekat, nez jsdes do dalsiho mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
10.3.15 08:30
@werakla píše:
Za jak dlouho po císaři jste viděli mimčo??Hned po probuzení?

Ahoj, já měla druhé dítě plánovaným cs ve spinálu. Viděla jsem ji hned na sále, manžel u ošetření a pak ji nosily sestry vždy na kojení, když se probudila, nepravidelně. Poprvé brzo po porodu, ještě jsem necítila nohy. Nějak ji přiložili a nechali pochovat, i když jsem ještě musela ležet rovně na zádech.
Já měla císař mnohem lepší než přirozený porod, včetně kojení, stavu miminka a rekonvalescence. Ale to prostě asi záleží, jak to zrovna proběhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
10.3.15 09:38

Holky dík za příběhy a zkušenosti.
Není to tak, že bych se bála samotný té bolesti z porodu, ale hlavně se bojim aby se něco nezkomplikovalo a neohrozilo to miminko…nevim proč, ale už mě připadá, že co jde to se u nás zkomplikuje :think:
Půjdu na císaře, snad budu co nejdříve schopná fungovat!!U prvního jsem chodila už ten den po chodbě. To jsem si ještě naivně myslela, že mi syna ten den přivezou zpátky ke mě…Ale jediný co mě těšilo, že i když jsme začli až po 14dnech, tak jsme se plně rozkojili, tak snad nebude problém ani teď!!Hlavně ať vše dobře dopadne a budu nejšťastnější na světě :-)
@janullka123 To je hrozný co jsis musela prožít, tak hlavně že to všechno dobře dopadlo!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí