Druhy pláče miminka

Anonymní
9.3.12 19:55

Druhy pláče

Ahoj,

připadám si hrozně. Všichni okolo mi říkají, že poznají když jejich miminko pláče, tak co chce. Já prostě ne! Nejdřívej jsem si řikala, že po šestinedělí, pak po třech měsících a teď se nám blíží 5 měsíc a kolikrát stejně nepoznám co malý chce. Mám rozpoznávací metody (pláč+mne si očka = spánek, pláč+strká si ručky do pusy=hlad a podobně), ale to je všechno. Né že by řval pořád, ale někdy prostě brečí a já nevím proč.Máte to někdo taky????

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47759
9.3.12 19:58

ja jsem na tom byla do nedavna stejne. Synovi bude za tyden 6. mesicu. Ted uz teda poznam, co chce, ale chvilemi mi bylo ouzko :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12225
9.3.12 20:00

Mali sme :pankac:
Moja mala plakala bud naplno alebo vobec. Ziadne mrncanie kvoli nepohode a podobne, nic medzitym … stale rovnaky plac, az vreskot. A presne ako ty, skor som tipovala podla inych znakov, co mam riesit ;) S prikrmami sa to zlepsilo, lebo jedlo zacalo byt presne podla casoveho rozvrhu, takze plac z hladu sme skoro uplne vylucili a potom sa to uz lahsie urcovalo ;)
Nie si v tom sama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
9.3.12 20:04

tak já taky někdy nevím, hlad poznám buď že „hledá“, nebo už je čas, v kočáru je mu někdy vedro, nebo bulí, že s ním nějak manipuluju, bolení bříška taky poznám, podle toho, jak se u toho kroutí a i to jinak zní. naštěstí málokdy pláče dlouho a vůbec vlastně moc nepláče :mrgreen:

nemusíš se tím trápit, nakonec něco zkusíš a zabere to, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25395
9.3.12 20:22

A jeje, malá za sebou má období, kdy řvala a řvala … asi se nemohla uložit …
Poznám akorát hlad … teda myslím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
9.3.12 20:41

Malé je 13 měsíců a dodnes poznám jen bolest bříška podle toho že se prohýbá jinak sem ztracená …taky sem si lámalu hlavu tím že ostatní maminy to poznaj pak sem se na to vykašlala vždy sem zkoušela vše možné až něco zabralo..přebalit napít najíst pochovat přioblíct nebo naopak svlíct…malá si hold pořvala dýl než sem na to přišla ale myslím že jí to nijak nepoznamenalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
9.3.12 20:53

Taky jsem to nikdy nepoznala. Zkousela jsem vetsinou vsechno jiz zminene a kdyz nakonec neco zabralo, tak jsem si otrela orosene celo :mrgreen: U druhyho jsem na tom podobne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
9.3.12 21:12

No ono některý pláče se poznat dají, prostě jídlo, spaní a tak, ale kromě toho jde často o to, že prostě jenom malá chce, abych přiběhla a věnovala se jí :hug: Čili když to není ten pláč, co poznám, tak zkontroluju plínu, přišoupnu hračky a počochním, a něco z toho většinou zabere :palec: Kromě teda před spaním, když je unavená a dám ji do postýlky, ale není ještě úplně tuhá (ale kdo to s ní má třeba třičtvrtě hodiny vydržet, když si furt mne oči a nic jí není recht), tak to někdy prostě brečí a brečí a pomůže až když se třeba za deset minut unaví, když jí počtvrté pohladím čelíčko (chodím tam vždycky po pár minutách)…

Držím palec na zvládání! A nic si z toho nedělej: kdybych řešila všechno, co umějí ty matky v časopisech a já ne, tak z deprese nevyjdu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
11.3.12 09:14

úplně souhlasím s názory ostatních - např. u nás včera návštěva a brečel mi celý den v kuse (u něj úplně netypické) a fakt jsem netušila co to je, nakonec to bylo asi že byl moc oblečenej a celkově k večeru z únavy. kdyby uměli mluvit, co? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
11.3.12 09:30

To by byla parada, kdyby si Ty deti umeli rict, co chteji. Ale u nas je nastesti plac jen hlad a bolest briska, nic jineho. A co se tyka spanku, tak spi 4×denne po pul hodine. Takze kdyz vidim, ze je fakt unaveny a nahodou breci, ze nemuze usnout, tak si sednu, do takoveho pololehu, polozim si ho briskem na sebe a do 2 minut je tuhej :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.12 12:38

Moc děkuji za podporu, právě že já jsem víc byla na prášky ze známé. Přišli s jejich holčinou na návštěvu a malej začal brečet. A známá se mě zeptala proč brečí, tak jí říkám, že to netuším. No a zbytek návštěvy byla přednáška o tom, jak ona to pozná. Nakonec jsem z toho vyšla jako neschopná máma :,( Jinak malý opravdu moc nebrečí, on spíš tak pobrekává a to taky jenom občas, ale někdy to prostě nejde poznat o co jde a tak zkouším a zkouším dokud něco nezabere. Jenže okolo slyším, jak to ostatní hned v první vteřině vědí co mimču je. No a pak si vedle těhle supermamin připadejte co k čemu, že? :oops:

• Citovat
  • Upravit
47759
12.3.12 13:09

Taky jsem to tak mela a pripadala jsem si desne, ale jak to ma clovek poznat, kdyz je to od narozeni takovej mrzout. Pak jsem si rekla dost, no tak to nepoznam a prestala jsem to resit, ze nepoznam plac a zacala jsem sledovat jiny projevy. Spanek zivani a mnuti oci, brisko prudce kope nozickami a tlaci, a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
12.3.12 19:05

neboj, buď si jistá, že to nepozná spousta lidí - důležitý je přeci, že si nakonec poradíš, známá paní dokonalá, ať se jde bodnout :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
12.3.12 19:25
Saroya píše:
neboj, buď si jistá, že to nepozná spousta lidí - důležitý je přeci, že si nakonec poradíš, známá paní dokonalá, ať se jde bodnout :mrgreen:

Přesně miluju super matky co poznají pláč svého dítěte mezi deseti dalšíma prckama…a hned ve vteřině vědí proč pláče !!! Přijde mi to trošku jako sci-fi ne že bych chtěla někoho urazit :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.12 20:30

zdravím, tak abych tě podpořila tak já mám třetího syna a taky když pláče tak vždycky nepoznám proč a to nepláče moc takže si z toho nic nedělej každé dítě je jiné a i když budou plakat stejně tak to můžou být úplně rozdílné příčiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí