Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Eliška píše:
U nás byla „puberta“ (nesnesitelné období!!!) v devíti. Teď, ve 13, je báječná
@jdukolem píše:
které některé? zase zobecnění… a zcela jiným směrem asi jak se právě hodí mi přijde že byste se měla rozhodnout jestli ty puboše teda řezat a nebo adorovat že jsou vyspělejší než rodiče a dokonce 100×
Slušní inteligentní rodiče budou mít s vyšší mírou pravděpodobnosti stejné děti.
@Burj Chalifa píše:
Slušní inteligentní rodiče budou mít s vyšší mírou pravděpodobnosti stejné děti.
ano.. podle Gausovy křivky jistě ![]()
@jdukolem Tento případ, v této diskuzi je na „profackování“, ale neznamená to, že jsou všechny, tito vrstevníci stejní.
@MambaJ píše:
@jdukolem Tento případ, v této diskuzi je na „profackování“, ale neznamená to, že jsou všechny, tito vrstevníci stejní.
Můžu poprosit o vysvětlení, dle čeho je na profackování? Z pár vět, které tady zakladatelka napsala, se mi to jaksi nedaří vydedukovat ![]()
@Katchus píše:
Můžu poprosit o vysvětlení, dle čeho je na profackování? Z pár vět, které tady zakladatelka napsala, se mi to jaksi nedaří vydedukovat
Přesně. Co ta holka tedy provádí? ![]()
@MambaJ píše:
nevšimla jsem si ničeho konkrétního co by zakladatelka psala že dcerka provádí co by bylo na „profackování“ jen psala že je „drzá“…psala jen že je na ni sama
pro mě otázka - proč si dcera myslí že na mámu být „drzá“ může? Já jsem na kluky taky sama a rozhodně pocit že na mě smí být drzí nemají - ne že by to velkej nezkusil- jednou.
@jdukolem píše:
nevšimla jsem si ničeho konkrétního co by zakladatelka psala že dcerka provádí co by bylo na „profackování“ jen psala že je „drzá“…psala jen že je na ni sama
pro mě otázka - proč si dcera myslí že na mámu být „drzá“ může? Já jsem na kluky taky sama a rozhodně pocit že na mě smí být drzí nemají - ne že by to velkej nezkusil- jednou.
Tak drzá a drzá. Pokud matku posílá do prdele, tak to je za hranou, pokud jen kroutí očima a odsekává, tak je to puberta prostá a běžná. ![]()
Doma mám 12-cti letou puberťačku. Je doma drzá, vše ši dovolí. Hrůza…
Co s ní? Prosím raďte.
Zakladatelka byla, již zoufalá a bezradná. Nezásadová a měkká. Když si dítě, neumí „vycepovat“ už od mala, pochybuji, že to dožene nyní, avšak, napsala jsem názor, jak bych se zachovala já, pokud se to dotyčné „dcerušce“ nelíbí, ví kde jsou dveře, ona si to do večera rozmyslí, jelikož ví, že jí mám ráda a chci, aby byla k sobě stejně tvrdá, zásadová a pochopila vše, co se jí snažím v dobrém podat.
@MambaJ píše:
Doma mám 12-cti letou puberťačku. Je doma drzá, vše ši dovolí. Hrůza…Co s ní? Prosím raďte.Zakladatelka byla, již zoufalá a bezradná. Nezásadová a měkká. Když si dítě, neumí „vycepovat“ už od mala, pochybuji, že to dožene nyní, avšak, napsala jsem názor, jak bych se zachovala já, pokud se to dotyčné „dcerušce“ nelíbí, ví kde jsou dveře, ona si to do večera rozmyslí, jelikož ví, že jí mám ráda a chci, aby byla k sobě stejně tvrdá, zásadová a pochopila vše, co se jí snažím v dobrém podat.
Několik paragrafů, asi byste si je měla prostudovat
@MambaJ píše:
Doma mám 12-cti letou puberťačku. Je doma drzá, vše ši dovolí. Hrůza…Co s ní? Prosím raďte.Zakladatelka byla, již zoufalá a bezradná. Nezásadová a měkká. Když si dítě, neumí „vycepovat“ už od mala, pochybuji, že to dožene nyní, avšak, napsala jsem názor, jak bych se zachovala já, pokud se to dotyčné „dcerušce“ nelíbí, ví kde jsou dveře, ona si to do večera rozmyslí, jelikož ví, že jí mám ráda a chci, aby byla k sobě stejně tvrdá, zásadová a pochopila vše, co se jí snažím v dobrém podat.
Tak pokud se láska k dítěti vyjadřuje cepováním a při větším prohřešku vyhazovem z domu, už na to nemám co dodat ![]()
Pojď @jdukolem jdem radši do chlívku
![]()
@MambaJ píše:
nejhorší - můj osobní názor..nejhorší co lze udělat je vzít děcku - jakkoliv starému jistotu domova… to je podle mě nejhorší přístup co existuje
Naopak - přestože se nechováš tak jak si já představuju že bys měl/a přesto se nic nemění na tom, že tě miluju a že seš tu doma, stojíme tu o tebe, máš tu jistotu a bezpečí, i když seš momentálně spratek.. vydírání vyhazovem je cesta do pekel a podle mě zločin na duši dítěte…a ze strany vychovatele selhání - absolutní.
@Katchus píše:
Tak pokud se láska k dítěti vyjadřuje cepováním a při větším prohřešku vyhazovem z domu, už na to nemám co dodatPojď @jdukolem jdem radši do chlívku
![]()
no jo pastvy už bylo asi dost že? ![]()