Drzé 12leté dítě - co s ní?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20767
12.4.14 19:40
@MambaJ píše:
Ukončíme to, z nás kamarádky nebudou.
:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
12.4.14 19:58

Kamarádka má dceru, je jí 12, žije s otcem (vybrala si ho při rozvodu, doufala, že se bude mít s ním lépe)…teď po dvou letech od rozvodu půjde do Klokánku, resp. nejprve na jakýsi 3 měsíční pobyt „na zkoušku“…s psychologem a tak…a PROČ??? No, otec po ní chtěl, aby začala doma pomáhat…dceřina odpověď byla: „To ses asi posr***, ne…??? 8o Tátovi vylítla ruka a facka byla na světě…no, dcerunka se druhý den ve třídě rozplakala a učiteli řekla, že ji otec týrá…škola kontaktovala sociálku…ta to řeší, dcera chtěla k matce (kamarádka), ta že klidně, ale že ať nečeká, že si bude válet šunky…že to nádobí bude mýt i u ní… 8o dcerunka tedy prý raději půjde na ten tříměsíční pobyt…no…
Občas potřebujou puberťáci "probrat“ šokem…ať si to tam holčina užije…

• Citovat
  • Upravit
19609
12.4.14 20:04
@MambaJ píše:
Zabavit počítač, telefon (pokud je k dispozici), žádné noční vycházky. Pomáhání doma, s určitými pracemi. Pokud bude odporovat, seřvat, „zfackovat“ a domácí vězení, ona si to holka, po týdnu rozmyslí. Hlavně musíš být zásadová a pevná ve svém rozhodování.
PS: Pro matky citlivky, nezajímá mě Vaše moralizování!

Hele ty máš nějakej problém? Osobní? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
12.4.14 20:07
@Jitka1976 píše:
Kamarádka má dceru, je jí 12, žije s otcem (vybrala si ho při rozvodu, doufala, že se bude mít s ním lépe)…teď po dvou letech od rozvodu půjde do Klokánku, resp. nejprve na jakýsi 3 měsíční pobyt „na zkoušku“…s psychologem a tak…a PROČ??? No, otec po ní chtěl, aby začala doma pomáhat…dceřina odpověď byla: „To ses asi posr***, ne…??? 8o Tátovi vylítla ruka a facka byla na světě…no, dcerunka se druhý den ve třídě rozplakala a učiteli řekla, že ji otec týrá…škola kontaktovala sociálku…ta to řeší, dcera chtěla k matce (kamarádka), ta že klidně, ale že ať nečeká, že si bude válet šunky…že to nádobí bude mýt i u ní… 8o dcerunka tedy prý raději půjde na ten tříměsíční pobyt…no…
Občas potřebujou puberťáci "probrat“ šokem…ať si to tam holčina užije…

Ty jo 8o tak tohle je ale extrémní případ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
12.4.14 20:26

@Katchus Nemám, proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10337
12.4.14 20:31
@KittyHello píše:
U mé slečny na zadek nejde dát.

taky mám 12ti letou a pokusit se ji dát na zadek tak mi řekne „mami co ti hrabe?“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
12.4.14 20:37

@MambaJ
Jelikož opakovaně propagovat fyzické tresty na serveru pro matky může jen jedinec mdlého rozumu nebo blázen…nebo taky obojí :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
12.4.14 20:52

@Katchus „poplácání zadečku“, nebo-li dostat! jen! na zadek, je propagování fyzických trestů? tak to je dobrý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
12.4.14 20:54

@MambaJ
No tak profackovat jako poplácání zadečku fakt nechápu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
12.4.14 20:59

Také máme doma pubertáka už je mu 16 a zatím to s ním celkem jde, problémy s tím, že je drzý má spíš ve škole, doma ne. Mě se nejvíc osvědčilo, bavit se s dětmi jako se sobě rovnými, vysvětlit, co mi vadí a probrat situaci. Zákazy, příkazy vůbec nefungovali a k fyzickým trestům se snad radši vyjadřovat nebudu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
12.4.14 22:29
@Jitka1976 píše:
Občas potřebujou puberťáci "probrat“ šokem…ať si to tam holčina užije…

8o 8o 8o 8o 8o To je síla.

• Citovat
  • Upravit
2216
12.4.14 23:15
@Katchus píše:
@MambaJ
No tak profackovat jako poplácání zadečku fakt nechápu :P

Jenžem, to profackovat je psáno v uvozovkách. Jako holky, nebudte tak přecitlivělé ;). Chápu, máte malé dětičky, takže, když si některá matka dovolí napsat něco tvrdšího, tak vás berou všichni čerti ;). Nechápu, jak tady někdo psal, že kdyby mu máma zakázala PC, nedovolila vycházky apod., tak by z domu odešel. Jako, to si rodiče nemůžou dovolit takto potrestat svoje děti, nebo jako co to má být? Skláním se před všemi učiteli a nechápu, jak to někdo může v dnešní době dělat, zvláště, na druhém stupni, kde je chování dětí čím dál tím horší a chování jejich rodičů ještě horší. Bavila jsem se na třídním srazu se třemi učitelkami, které učí zhruba 30 let a všechny se shodly v tom, že ještě před takovými 20 lety si děti nedovolily ani z poloviny ke svým učitelům, co dnes. Stačí mi přečíst si některé diskuze tady, kde nestačím kulit oči, co vše jste schopné svým dětem tolerovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
13.4.14 08:54

@karinka Konečně, alespoň někdo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
13.4.14 09:04
@MambaJ píše:
Zabavit počítač, telefon (pokud je k dispozici), žádné noční vycházky. Pomáhání doma, s určitými pracemi. Pokud bude odporovat, seřvat, „zfackovat“ a domácí vězení, ona si to holka, po týdnu rozmyslí. Hlavně musíš být zásadová a pevná ve svém rozhodování.
PS: Pro matky citlivky, nezajímá mě Vaše moralizování!

kolik dětí v pubertálním věku máš na starost a výchovu? :think:
zajímá mě pouze číslo! nic víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
13.4.14 09:09
@karinka píše:
Jenžem, to profackovat je psáno v uvozovkách. Jako holky, nebudte tak přecitlivělé ;). Chápu, máte malé dětičky, takže, když si některá matka dovolí napsat něco tvrdšího, tak vás berou všichni čerti ;). Nechápu, jak tady někdo psal, že kdyby mu máma zakázala PC, nedovolila vycházky apod., tak by z domu odešel. Jako, to si rodiče nemůžou dovolit takto potrestat svoje děti, nebo jako co to má být? Skláním se před všemi učiteli a nechápu, jak to někdo může v dnešní době dělat, zvláště, na druhém stupni, kde je chování dětí čím dál tím horší a chování jejich rodičů ještě horší. Bavila jsem se na třídním srazu se třemi učitelkami, které učí zhruba 30 let a všechny se shodly v tom, že ještě před takovými 20 lety si děti nedovolily ani z poloviny ke svým učitelům, co dnes. Stačí mi přečíst si některé diskuze tady, kde nestačím kulit oči, co vše jste schopné svým dětem tolerovat

ale tak tohle obecné zkonstatování že : „děti jsou čím dál horší“ je takové populární klišé..a obvykle se k tomu dodá - málo ty děti bijete a trestáte to dřív nebývalo jenže…
ono to není jen o trestech - já jsem sakra jiná generace je mi už 40 a musím říct že mě v pubertě a ani nikdy jindy rodiče nebili - nemuseli - měli respekt… a o tom to je…ale nedosáhli ho ani tresty a ani bitím… prostě ho měli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí