Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@KittyHello píše:
Ahoj. Doma mám 12-cti letou puberťačku. Je doma drzá, vše ši dovolí. Hrůza…Co s ní? Prosím raďte.
Ten, kdo by uměl účinně poradit, tak už má Nobelovu cenu…
Mám to doma v bledě modrém, k tomu ještě batole v období vzdoru a 10ti měsíčního který už taky objevil kouzlo vztekani, no někdy toho mám plný kecky
Co s nimi neporadim, taky se s tou pubertě pereme. Ale já teda byla jiná, nesměla jsem říct jedinou námitku, jinak u nás bylo peklo na zemi ![]()
Taky mám doma to samé, ale kluka. V pátek už jsem si myslela, že mi ruka vyletí a dostane přes pusu. Říkám si třeba by jedna zabrala.
Fyzické tresty podle mě nepomohou, dělala jsem pak ještě větší peklo
Já neříkám, že jsem na přesdržku nebyla, ale tímhle to nevyřešíš, chce to pevné nervy. Dyt si vzpomen na sebe, jaká jsi byla
Na mě zabíralo, když jsem viděla, že je z toho máma smutná (taky na mě byla sama, navíc jsem byla třetí puberták v řadě, chudák toho musela mít plné kecky). Řevem, zákazy a fackami se situace akorát víc zhoršila a vyhrotila.
Zabavit počítač, telefon (pokud je k dispozici), žádné noční vycházky. Pomáhání doma, s určitými pracemi. Pokud bude odporovat, seřvat, „zfackovat“ a domácí vězení, ona si to holka, po týdnu rozmyslí. Hlavně musíš být zásadová a pevná ve svém rozhodování.
PS: Pro matky citlivky, nezajímá mě Vaše moralizování!
@MambaJ Hm, tak tohle kdyby mi máma udělala, tak jsem si zabalila věci a dlouho by mě neviděla. A ano, měla bych kam jít a jak se o sebe postarat.
@MambaJ píše:
@radkka Tak to jsi, tedy hrdinka dne. lol
Jak koukám v jiných diskuzích, tak hrdinka jsi ty. Je smutné, že si musí někdo honit sebevědomí na anonymním internetu. Je mi tě fakt líto. No snad tě brzy smažou ![]()
Proč, by mě měli mazat? Mám svůj názor a vyjadřuji ho slušně, takže litovat nemusíš nikoho. Litováním, nikomu nepomůžeš.
@MambaJ píše:
Proč, by mě měli mazat? Mám svůj názor a vyjadřuji ho slušně, takže litovat nemusíš nikoho. Litováním, nikomu nepomůžeš.
Na jiných diskuzích ho slušně nevyjadřuješ. Já se nikomu litováním nesnažím pomoct ![]()