dTest opalovacích krémů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17631
11.7.12 09:27
@3HE píše:
@Vera111 To, že člověk ze stínu nevyjde opálený ale neznamená, že do kůže neproniká UVA, UBV záření - proniká samozřejmě méně, ale není to jako doma 8)

beru to podle materiálu který se zabarví pod UV zářením. Např pod přístřeškem u bazénu, nebo ve stínu domu zůstává naprosto nezabarven. Ale při podmračeném počasí se trochu zabarví.
Jaký je tedy rozdíl v tom, být pod nějakým tím přístřeškem a být doma? Já to nechápu. Pod přístřešek se záření dostane a domů už ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
11.7.12 09:27

UVA i UVB filtry má více opalováků - já mám dětskou Linolu a má obě ochrany… určitě se najde více opalováků, které mají obě ochrany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
11.7.12 09:28
@kklarysek píše:
Test jsem nevidela, takze normalne ze vsech. Na obale by to melo byt napsane. Jo je to tam u toho Garnieru. Maji to vsechny opalovaky od nich. A tyrkysove je to z toho duvodu, aby se videlo, kde vsude je ditko namazane.

aha, ale ty ostatní to mají napsané taky, ale třeba zrovna ne na obale. Třeba ten Anthelios právě uspěl díky ochraně jak před UVB, tak UVA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
11.7.12 09:35

Podle mě sluneční záření nepřichází jen zhora, ale když jsem venku, tak je to prostě všude - v pergole, pod stromem… ale jestli třeba v otevřeném stanu, tak to nevím :mrgreen:, ale doma při otevřeném okně, to asi ne, i když v horních patrech určitě taky něco bude, ale nebudu se kvůli tomu doma celé léto mazat - člověk to musí brát tak nějak s rozumem :mrgreen: Já jsem třeba malou kolem 17h nebo dopoledne do té 10h. ve stínu nemazala…-když měla dlouhý rukáv a zakryté nožky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
11.7.12 09:35

@kklarysek i blbej Astrid má UVA+UVB - tedy aspoň to tam mají napsané na obalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
11.7.12 09:39

@Vera111 Dobrý nápad s tím UV náramkem - to si můžeš vyzkoušet na různých místech, kde je a není záření a budeš vědět :lol: Pak napiš, jak dopadl průzkum? ;) Kde se kupuje, že bych si ho taky pořídila :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
11.7.12 09:44
@3HE píše:
@Vera111 Dobrý nápad s tím UV náramkem - to si můžeš vyzkoušet na různých místech, kde je a není záření a budeš vědět :lol: Pak napiš, jak dopadl průzkum? ;) Kde se kupuje, že bych si ho taky pořídila :?:

hele, já to objednávala loni někde na netu. Teď jsem to našla tady To jsou přesně ty které mám.
Mladá má i botky, co se takhle zabarvují a právě pod tím přístřeškem jsou úplně bílé. Co jsem hledala, tak jde asi hlavně o to, jestli se do toho stínu třeba odráží vodní hladina a tak, to se potom to záření tam dostane. No to je jedno, řekla bych že pokud se tam něco odrazí, tak je to stejně minimum. A alespoň trochu toho sluníčka je potřeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
11.7.12 09:48

Mně přijde líto patlat na to novorozeně opalovací krémy. Nemám ráda, když se na ně dává moc kosmetiky :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
11.7.12 10:01

Psala jsem, že u Garnier to vim, ale nevim jak u ostatních. Tak s tou niveou jsem to spletla s něčim jiným, co měli jen ty dvě značky, ale co to je už nevím :nevim: :lol: Tak se omlouvám, když už to mají všechny :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
11.7.12 10:27
@Vera111 píše:
Mně přijde líto patlat na to novorozeně opalovací krémy. Nemám ráda, když se na ně dává moc kosmetiky :?

Souhlasim.

• Citovat
  • Upravit
2950
11.7.12 12:12
@kklarysek píše:
Jediny opalovaci kremy Garnier maji ochranu proti UVA i UVB. Mozna ma i nivea, ale to si ted nejsem jista.

Tak to není pravda 8o více krémů má ochranu proti UVA+UVB, teď jsem si schválně skočila i pro ten test a tam většina těch opalováků ji má
UVB nemá AMWAY peter island Sun lotion a DERMACOL voděodolný ochranný krém
UVA nemá ECO COSMETICS Suntan Cream a DR. MÜLLER PHARMA PantheDerm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
11.7.12 12:16
@Vera111 píše:
beru to podle materiálu který se zabarví pod UV zářením. Např pod přístřeškem u bazénu, nebo ve stínu domu zůstává naprosto nezabarven. Ale při podmračeném počasí se trochu zabarví.
Jaký je tedy rozdíl v tom, být pod nějakým tím přístřeškem a být doma? Já to nechápu. Pod přístřešek se záření dostane a domů už ne?

Nevím, ale pokud jsi třeba na pláži u moře a ve stínu tak se doporučuje mazat :nevim:, to záření se prostě odráží. Hladina a písek působí jako „zrcadlo“ Samozřejmě, že asi není v tom případě úplně nutná padesátka, ale já třeba svoje dítě moc na jednom místě neudržím :nevim: takže pro mě je jistota namazat vyšším faktorem, zvlášť když vím, že třeba za chvíli půjdeme na slunce, stejně tak doma na zahradě toho stínu máme spíš míň než víc.

Nemluvím o novorozenci v kočárku, kde to máš ještě zastíněné plínkou, tam si myslím, že to potřeba fakt není 8) Ale jám mám zářijové dítě, takže mě se tato verze netýkala, já jsem mazat musela, protože už byl v étě větší a lezl všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7511
11.7.12 15:39
@Semisek píše:
Uvažuju, že právě tento pořídím. Jak se roztírá? Teď máme krém a ten teda nic moc, ale říkala jsem si, že ten sprej by mohl být lepší :think:

Nanáší se výborně, nastříkám a rozetřu. Oba moji kluci trpí na ekzém a tomu staršímu to zhoršoval i ten Deylong. Tu biodermu si nemůžu vynachválit. Taky je syn ředitelem vápenky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
11.7.12 15:44

@Semisek já jsem to právě myslela na to miminko v kočárku. Čekám teď koncem července, tak řeším co a jak a moc se mi nelíbí varianta mazat novorozeně když je v kočárku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
11.7.12 18:25
@Vera111 píše:
Mně přijde líto patlat na to novorozeně opalovací krémy. Nemám ráda, když se na ně dává moc kosmetiky :?

No, proto píšu, že se má celé obléct do lehounkých věcí nebo když má holé nožky, tak dát přes ně plínku. A ručky a pusinku, to už není zase tak velká plocha na namazání, jenže s těma prckama se stejně chodí ven v době, kdy není slun. záření tak silné, tak vlastně mazat nemusíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí