Poradna duly
Jana Čurdová
Ještě mě napadl jeden tip - když se zaregistrujete na www.rodina.cz, můžete si nechat posílat každý den „e-mail pro bříško“. Jsou tam občas zajímavé informace. ![]()
Chci se vás zeptat, trpíte některá taky nespavostí? Mně se to začalo stávat v posledním týdnu. Vzbudím se mezi 3-5. hodinou ráno, buď že musím na záchod, nebo zapláče Martínek. To by nebylo nic nového, problém je, že pak nemůžu dvě, tři hodiny usnout.
Nakonec usnu třeba v šest ráno a spím do půl osmé, ale pak jsem celý den jak po flámu. ![]()
Nevolnosti mě pořád neopouštějí, sice se to ještě dá tak nějak zvládnout, ale příjemné to tedy není. Docela mě pobavil ve středu zubař, když mi vysvětloval, že si musím pečlivě čistit i zadní zuby… já jsem ráda, když to zvládnu aspoň trochu, než se mi začne zvedat žaludek.
![]()
Tak, konec stěžování si!
Ve středu jdu na kontrolu, doufám, že bude i ultrazvuk a konečně fotka, to se potom budou všechny útrapy zase snášet líp. ![]()
Tutu , právě včera jsem si poprvé vyšla v těhotenských kalhotách a to je taková pohodička!!!
Sice na mě ještě dost plandají, ale to neva, pohodlí je přednější.
Při minulém těhotenství mi bříško taky nerostlo tak rychle jako teď, holt už je trochu vytahaný, no. ![]()
Elleno , to jsem netušila, že náboženství má něco i proti kojení.
To je fakt postavený na hlavu. ![]()
Tygře , přiznej se, jak děláš to formátování v seznámku, že máš tučně jenom jména? To dáváš ke každému jménu zvlášť?
Ahoj,
Titty : taky se mi spí hůř
A nejvíc mi vadí, jak musím za noc nejmíň 3× vstávat na záchod
Čištění zubů momentálně nenávidím. Dokonce jsem si je jednou večer nevyčistila ![]()
Pořád mi bývá trochu špatně, už jsem doufala, že to přejde.
Elleno : taky to nechápu - co je z náboženského hlediska špatného na kojení?
Odpoledne jdu na kontrolu, tak se těším, ale zároveň bojím, jestli je všechno v pořádku.
Ahoj holky ![]()
Tak nespavost mám taky,na WC taky musím často a pak mi trvá dlouho,než usnu.A ráno jsem jako mátoha.
Ahoj holky,
tak se zase ozývám.
Gratuluji všem s průkazkou!!! Mě to čeká teprve příští týden, snad se dočkám
A pak ten utrazvuk ve 12. týdnu - je to přes břicho? Chci s sebou vzít manžela, tak doufám, že už to bude stát za to a bude tam vidět pořádný mimi ![]()
Jak tak čtu vaše příspěvky, tak se ubezpečuju, že jsem asi normální
Pravidelně chodím v noci jednou na záchod, pak mi trvá než usnu… dřív jsem v noci nešla ani zanic, jsem hroznej spáč
Nevolnosti trvají, hlavně večer, po sedmé hodině jsem totáně vyřízená a v osm už můžu jít spát… a spím do osmi. Je to prostě síla.
V nějaké vtipné knížce jsem četla, že jsme teď hostitelské orgány, tak se nesmíme divit všem těm změnám
A že jich teda je!
Tak se opatrujte, hezky spinkejte
Všude píšou, že po 12. týdnu budeme krásné, plné energie a tak podobně. Tak to se těším!!!!!
Iva
Ahoj holky,
zdravím po víkendu
. Byli jsme u mamky, konečně jsem se pořádně vyspala ![]()
Ve středu se chystám jít k Apolináři zaregistrovat se … to je fakt hrozný, za chvíli se člověk bude muset registrovat snad ještě dřív, než otěhotní ![]()
V noci taky musím vstávat na WC a břicho mi je teda vidět docela dost. Lidi už se mě ptají, jestli nejsem těhu
… to s Eldou nebylo nic vidět snad do 4. měsíce.
Lenka
Buresinko,mě dělala poslední UTZ vnitřní,tak vnější.A myslím,že mě teda zase vnitřní nemine,mám tu pitomou cystu.Ale přes břuch mi dělala,kvuli projasnění šíje,ale prcek se neotočil zádyTak jdu v pátek znova.Na UTZ a na odběry.
bre poledne!!
zdravim po prodlouzenem vikendu, byli jsme od patku na svatbe a bylo to priiima! konecne hromada jidla, ze ktereho jsem si vybrala i neco, co mi nevadilo..
![]()
jeste jsem vas nedocitala, tak nevim, co se tu delo nebo nedelo, ale ja to hnedle dozenu..
jinak dneska jsem byla na ko, vsechno v poradku. uff. ale trvalo to asi dve hodiny, nez me dr. ujistil. byla jsem na vnejsim UTZ a furt jsem nemela plny mocak, takze byl videt jen vacek a vevnitr nic.. ale po hodce a pul cekani v cekarne se mi naplnil a konecne jsem skvrne videla. 2.10. mam prvni poradnu, vezmou mi krev a dostaneme prukajdu.
jinak v noci se taky budim na wc, ale kdyz si po ceste nerozsvitim a tapu bytem po tme, tak pak nemam problem zase usnout.
Ahoj Fram, takže je lepší jít na ultrazvuk s plným močákem? Pak je to všechno líp vidět? Jsou to pro mě novinky, tak se asi blbě ptám ![]()
no na tom venkovnim pry jo, ale jen ted ze zacatku. na dalsi jdu ve 12tt a to uz popijet nemusim, pry bude mimo dost velke samo od sebe a uz to bude krasne videt.
ahoj dubňačky, jdu k vám juknout jestli můžu. Původně jsem myslela, že mám termím v květu, ale doktorka to spočítala na 26.4. takže budu asi tak nějak mezi ![]()
Těhu průkazku jsem už vyfasovala ![]()
koukala jsem, že jste probírali ten pás do auta. Denně najezdím skoro 100 km, tak jsem o něm taky uvažovala. V poradně na www.porodnice.cz píšou tohle:
Vážená paní, zcela jednoznačně je třeba se v těhotenství správně připoutat - již od samého počátku gravidity. Bezpečnostní pásy jsou nejdůležitějším prvkem pasivní ochrany v automobilu, airbagy jen doplňujícím. Účinnost bezpečnostního pásu můžete ještě zvýšit, pořídíte-li si k němu navíc norský doplněk BeSafe Pregnant - ten v případě nárazu zabrání při pohybu Vašeho těla tomu, aby se spodní pás vysunul vzhůru do oblasti těhotné dělohy, což by mohlo Vaše těhotenství poškodit. Doporučuje se, aby těhotné ženy používaly BeSafe Pregnant doplněk k bezpečnostním pásům již od časného těhotenství, aby tak v případě kolize zabránily možnému potratu. Prostor zde vymezený mi neumožňuje zacházet do přílišných detailů: pokud se chcete o problému bezpečnosti těhotných žen v silničním provozu dozvědět více, napište mi přímo na adresu: j.kepak@unbr.cz, pošlu Vám více informací. Pak budete moci i svým kamarádkám srozumitelně vysvětlit, jak velkou chybu dělají, pokud v těhotenství cestují nepřipoutané…
Tytti, Aleshaa
Taky netuším, co má společnýho kojení s náboženstvím, ale tady v tý zemi je tolik věcí divných, že tohle mě už nepřekvapuje ![]()
Jinak s tím buzením v noci - taky mám problémy se spaním, ale říkám si, že u mě je to tím, že dělám ty noční a přes den se spí hůř, tak nespím v kuse a s přestávkama. Koukám, že přestávky ve spaní mají i „nenoční ptáci“ ![]()
Petra Z Četla jsem, že máš cystu, já taky
Dělá Ti to nějaké problémy? Co Ti na to řekl doktor? A jak to máš veliký? (Já 2 cm a dost často to pobolívá, hlavně když něco aktivněji dělám).
Holky, nemívá tu některá z vás takové depresivní stavy jako jestli bude dobrá máma, jestli všechno zvládne atp.? (To je otázka asi spíš na prvorodičky
).
Jinak všem zdravíčko a pohodičku ![]()
Ahoj,
ad. speciální bezpečnostní pás - na kolik to asi přijde peněz? To mě zajímá, pořád si pás dávám co nejníž a jezdím rychlostí šneka, ale pás je určitě lepší řešení ![]()
Už se registrujete k Apolináři????? V devátém, desátém týdnu?
To abych se vzbudila. Byla jsem tam s oběma synky, tak bych teď chtěla zase, ale předtím stačilo tak po dvacátém týdnu…
Mám dotaz - žádná nemáte problémy s kvasinkami? Mně se to opakuje opět a jsem z toho zoufalá, protože mě zase čekají kvanta prášků nedoporučených v těhu, ale prý se to musí přeléčit, protože jinak hrozí potrat… nikdo nic? Šťastné ![]()
Papa
Tutu (9+3tt)
tutu , u Apolináře už je prý obsazený i začátek dubna
chystám se tam ve středu ![]()
Nicky , díky za info o tom pásu, tak to abych ho do auta dala už teď. No asi jo, je to sice trošku otrava, zvlášť ho pořád přendávat z jednoho sedadla na druhé když řídím/neřídím, ale bezpečnost mrňouska je důležitější. ![]()
Jinak přední airbag prý zrovna bezpečný není, zvlášť ve vyšším stupni těhotenství. Nám ale v autě stejně vypnout nejdou. Takže když řídím, nedá se nic dělat, když řídí manžel, sedím na zadním sedadle.
Holky, to jste mě uklidnily, že nejsem jediný nespavec, spíš že nás je většina! Manžel mě sice lituje, ale mám pocit, že je tak trochu podezíravý, jestli bych to přeci jenom nemohla nějak ovlivnit.
To si vždycky vzpomenu na Aleeshu a jejího manžela, jak se jí při objímání záchodové mísy ptal, jestli už to trochu nepřehání.
Škoda, že si to ti naši chlapi nemůžou aspoň na chvíli vyzkoušet. ![]()
Tutu , pás stojí kolem tisícovky v těch levnějších obchodech, určitě stojí za to prohledat web, dá se pár stovek ušetřit.
Kvasinky jsou u mě stálým a nevítaným hostem ať už v těhotenství nebo jindy.
Mám od gynekologa nějaké globule k zavádění do pochvy, jmenuje se to globulus cum natrio tatravborice 0,6 csc - tedy to je napsané přímo na tom platíčku, papírový obal už jsem vyhodila. Prý se to v těhotenství může, příbalový leták už si teda nepamatuju, co tam bylo, ale doktor mi to poprvé napsal právě v těhotenství.
Jo a s registrací k Apolináři fakt už moc nečekej, je to divoký.
Když si tam zavoláš, řeknou ti, do kdy mají plno a nejspíš by mohli i najít (pokud budou ochotní), kolik míst mají ještě volných na tvůj termín.
Jojo, Titty, tzv. BORAX, to jsem taky hodně používala, to je fajn, ale prý to příčinu neléčí, jen Ti to na pár dní uleví; dali mi to hlavně v době ke konci těhu, aby miminko při průchodu ven nic nechytlo. Jsou to potvory, kvasnice jedny ![]()
K Apolináři zavolám a řeknu, že jsem zasloužilá rodička
, věrná zákaznice.
Nespavost… no, já nevím, možná taky mám nespavost, ale u nás má podobu dvou čertíků, kteří se v jednom kuse odkopávají, pobrekávají, vyžadují pozornost, hlavně ten menší, takže celou noc spát, to je vlastně nedosažitelný sen ![]()
Tutu