duben 2009

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
65284
18.9.08 18:06

Holky,teda o registraci v porodnici slyším poprvé..........tak to teda tady není.To jako už ted musíte tam,kde budete pak chtít rodit????
Jinak já se dnes ptala na vycházky a dostala jsem jen 4 hodiny navíc,takže žádné neomezené :? 4 hodiny dopo a 4 odpo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4663
18.9.08 18:29

No poptám se na ty vycházky…
Peti já už jsem zaregistrovaná na Bulovce od minulýho týdne a měli do konce roku stop stav, je to síla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11789
18.9.08 18:41

Těhotenský pás je rozhodně dobrý. Na trhu je asi jen jediný, ten, co na něj Merssy dávala odkaz. Myslím, že se může používat od začátku, stáhne se tím bezpečnostní pás ke kyčlím a ty by zachytily případný náraz/tlak (tedy to je můj názor, doktorky se radši přeptejte). Já si ho kupovala v minulém těhu až někdy ve 4. měsíci a hodně jsem ho využila, jezdila jsem autem každý den do práce a zpět. Když potom bříško povyroste, je to i mnohem příjemnější. Pokud člověk neřídí, tak kvůli pohodlí se ten pás dole rukou udržet dá, ale bezpečné to podle mě moc není. Při prudkém brždění nebo nárazu by to ruka udržet nemusela.
Teď ho ještě v autě nemám, zatím mi normální pás nevadí. Ony jsou ty naše fazolky ještě hodně malinké a myslím, že jsou zatím dobře chráněné naším tělem.

Petro , tohle registrační šílenství vypuklo asi zatím jen v Praze a to až za poslední cca rok. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65284
18.9.08 19:15

Aha,no já že se registrovat nemusím :lol:
holky,o víkendu tady asi nebudu,budeme tady předělávat pokojíček přítelovým holkám,tak budu asi mimo.
Ale po neděli už jsem zase zpět :lol: možná už v neděli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
18.9.08 19:51

Jojinko: vítej!

Cvičení je super, minule jsem chodila asi od 18. týdne. V podolí mají jednak zdravotní na problémy se zády a jednak nácvik dýchání. Já chodila na to zdravotní, hodně jsme cvičili na míčích a bylo to moc fajn. Navíc v pracovní době :lol: Ale pak jsem zas moc neuměla při porodu funět.

Ten pás do auta jsem neměla a nijak mi nechyběl, ale pro toho, kdo hodně řídí, je asi dobrý.

Taky ještě nemám průkazku, doktorka minule, když zjistila, že už jsem zaregistrovaná, tak mi jí nedala, že prý příště.

Ty vycházky jsou asi jak kde. Já když byla týden na neschopence, měla jsem neomkezené. Kamarádka měla 2+2 hodiny, že prý pojišťovna nějak prudila, říkala její dr. A kontroly prý chodí jen do míst dobře dostupných mhd :lol: . Aspoň v Praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5264
19.9.08 07:16

Jojinko - gratuluju!!! Přidej se nám do seznámku :wink:
Petro - je to krasavec!! A dej nám sem pak foto předělaného pokojíčku :wink:

Ad cvičení. Míč si chci taky nechat nafouknout. Jinak jsem se těšila na cvičení v těhu a mám ho zakázaný :cry: , ale na to plavání se chci zeptat. U nás jsou kurzy od ukončeného 12tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5264
19.9.08 07:21

DUBŇÁTKA 2009

aleesha TP 2.4./KO 22.9.
MiriaM TP 5.4./KO 25.9
Petrax77 TP 5.4./KO 30.9
xmerssy TP 11.4/NT screening 2.10., KO 6.10
Petra Z TP 13.4./KO 18.9
Angua TP 14.4./KO 7.10/ porodnice Vsetín
Ellena TP 14.4/KO7.10./porodnice Mullingar-Irsko
Bobi TP 17.4./KO 24.9.
Buresinka TP 17.4./KO 1.10
kackakocka TP 18.4./KO 30.9
tygr TP 20.4/KO 23.4.
Lucink_a TP 22.4 KO 15.9
Escargot TP 23.4./KO 21.10./NT screening 10.10.
Titty TP 23.4./ KO 24.9./ porodnice Praha-Apolinář
Majka24 TP 25.4./NT screening 13.10., KO 15.10
Tuttu TP 25.4/KO ?
Mishutka TP 29.4/KO 29.9
Fram TP 30.4./KO 22.9
Jojinka TP 30.4.

Tak jsem koukala, že nám seznámek trošku zapadl - tak tady je :wink:
Přidala jsem Jojinku, TP jsem si tipla - doufám, že správně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5264
19.9.08 07:22

Jo a všimli jste si, že už je založen květen 2009 8O To je fofr, jak to letí, co :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4663
19.9.08 09:41

Dobrý ranko,
tak jak vám je při pátku????
Tygříku taky jsem koukala, že už je otevřená diskuze květen 09, ty jo…
Zítra jdu po strašně dlouhý době pařit :lol: :lol: :lol: ségra slaví narozky, pozvala mě, až později jsem přišla na její úmysl, budu dělat taxík…Ale nevadí mi to strašně se těším mezi lidi, když se nemůžu „ožrat“, tak se přežeru… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
19.9.08 10:58

MiriaM Úděl taxikáře je nám, těhotným s řidičákem, asi předurčen :-D Minulou neděli byl přítel pařit u svých známých a taky mě s psíma očkama požádal o taxislužbu :-) No, v týdnu jsem mu to vrátila s úklidem kuchyně :-D Mimochodem, už asi týden mám chuť na pivo. :-)

Co vy?

Jinak vítám novou těhulku Jojinku :-)

Mimochodem, jak si tu vzájemně blahopřejete k těm těhu průkazkám, tak já ji tu dostala hned od toho obecného lékaře, kterého jsme kontaktovali jako prvního a který těhu jen potvrdil gravitestem. Jestli chcete, můžu vám ji sem nějak vložit, jen pro zajímavost, jak vypadá tady v Irsku. Ale je v angličtině. No, doufám, že někdy vyfasuju i českou ;-) Mám v ní i seznam toho, co nesmím, je to v české taky? Např. že nemám jíst měkké sýry, paštiky a vnitřnosti… A že kojení je dobrá věc pro miminko :-D (Tady prý z náboženských důvodů kojí jen asi 20% maminek).

Všechny zdravím a ať se vám i bříškům daří :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
19.9.08 13:02

Moc zdravím,
všem děkuji za milé uvítání. :)
Tygřík děkuji za přidání do seznámku, termín je snad správně, sama ještě nevím, spočítala jsem si ho sama, 24. jdu teprve na první KO, tak se dozvím i přesný termín :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
19.9.08 13:06

ahoj holky!
zdravím po delší odmlce!!!
všem zkontrolovaným a oprůkajdovaným maminkám moc gratuluju!!!!!! :srdce:
vítám jojinku! :wink:
pivko - no já si ulítávám na nealko stelle :-)
tygříčku - máš pravdu,letí to strašně!!!
hlásím se k těhu oblečení!včera jsem si pořídila kalhoty do práce,černé,normall jsem nestačila valit oči že jsem zhubla (před pár měsíci jsem nosila obléčo 38,40) a teď mám koalhoty 36 :roll:
jen jsem si je nestihla zkrátit,takže mám moooc dlouhé nohavice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
20.9.08 10:08

Ahojky holky, tak dočítám, co jsem zameškala,já jsem na neschopence od začátku a vycházky mám neomezeně, ale prý kontroly po těhotných nechodí,řikala mi to holčina, která dělala kontroly po nemocných. Ale já jsem z malýho města a nevím jak to chodí v Praze. Jinak máte asi velkou nevýhodu s tou registrací, úplně koukám, jak to jinde chodí, tady nám to ještě nehrozí. Jinak já jsem už pěkně přibrala, je to asi tím, jak mi není dobře a snažím se zajíst tu nevolnost, jinak mě děla problém čištění zubů, ani na to nesmím pomyslet, fuj :cry: . Jinak máme teď trošku blázinec, ještě jsme si vymyslely s přítelem, že se chceme vzít, tak zařizujeme svatbu. Bude to 1.11., tak doufám, že do tý doby už moc nepřiberu, pak bych sem hodila nějaký fotečky, mějte se moc krásně a ať nám to krásně roste, pa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
20.9.08 12:04

Ahoj maminky,
tak zase po dlouhé době zdravím a snažím se pročíst alespoň v rychlosti těch spostu příspěvků. Zazanamenala jsem kauzu Markýsek (no comment :evil: ), nové těhulky :lol:
U nás vše OK, jen jsem teď nějaká méně trpělivá se synáčky a s manželem, často vypěním kvůli hlouposti, pak mě to mrzí, ale za chvíli zase ječím :roll: Snad mě vezmou na milost, pánové moji :wink:
Ad. těhu oblečení: pročítala jsem různé miminkovské weby a ve většině se píše, že v devátém týdnu bych vlastně ještě neměla mít bříško a přibírat a vlastně si mého těhu ještě nikdo absolutně nevšimne, pokud mu to neřeknu… Hahaha. Sice všechno ještě dopnu, ale vypadám jako hóódně najedená velryba.
Když bych srovnala ta minulá dvě těhotenství a to nynější, mohla bych z toho vysoudit, že to SNAD bude holčička. Je to úplně jiné!!
Papapa a hezkou neděli s fazolkami v bříšku!
 Tutu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65284
21.9.08 17:07

Ahoj holky :lol: jsem zase ve spojení :lol: pokojík hotový,foto dodám později :lol:
Jinak koukám, tady máme Jojinku– bydlíme kousek od sebe :lol: jak jsem si všimla :lol:
jinak mi je fajn a už abych si takhle dělala pokojíček pro mimi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital