Poradna duly
Jana Čurdová
Den bez mimča bych asi nedala ![]()
Mně stačí, když jsem bez něho 2 hodiny a jsem nervózní, co se doma děje
Ale je fakt, že když je Samík s tatínkem, tak bývám nervózní míň. Druhá v pořadí je moje mamka a pak už je to jedno - teď v sobotu s ním dělala tchýně nějaké kolečka v parku a to jsem byla na nervy - té ale zase důvěřuje drahý, tak ještě možná… Ale nikomu jinému bych ho absolutně nesvěřila!
![]()
Tak mě se po matýskovi stýská,jak je dlouho třeba s maminou venku ![]()
A byla jsem ve škole a zítra musím zase…dostanu třešně-mnam ![]()
No jo on je den dětí
. Tak to jsem Lucince nadělila návštěvu zubaře
Řvala už v čekárně, a to jí doktorka nic nedělala. Zato mě zmordovala
Měla jsem vypadlou plombu + část zaseklou v dásni…děs. A příští týden znova. A teď nesmím 2h jíst, to asi nepřežiju
Taky jsem pořád hrozně rozežraná ![]()
Tady je Dan, jak před chvílí pěkně pásl ![]()
http://rodina.cz/…013245_1.jpg
Nazdárek,
koukám že řešíte nosítka apod. Tak my zrovna o víkendu vyzkoušeli šátek a Babybjorn nosítko neb jsme šli do Ikei. Ten šátek je úplně supr, ale z toho nosítka taky nemám dobrý pocit. Bude jen ve vyjímečných případech. Dokonce jsem našla teď supr způsob. Jednu jsem si dala do šátku a druhou do tašky od kočárku a do golfek a takhle jsme jeli ke kámošce
Nemusela jsem tahat ten těžkej kočár. Tak mám radost, že takhle občas když potřebuji třeba nějak na rychlo nebo být víc mobilní, tak můžu i tímto stylem - třeba i do MHD ![]()
Amber - kam jste si koupili lístky na ty Kabáty? Já koukala na to rozvržení a my chtěli na sezení. Jenže ta tribuna je až vzadu a mám pocit, že tam vůbec nic neuvidíme (ještě ke všemu ta cena!!!) Nedokážu si představit, že celý koncert prostojím. To jsem udělala jednou na Aerosmith a myslela jsem, že to bude můj konec. Všichni ti fans se tam na nás tak rvali, že jsem občas někam padala (pamatovala jsem si, že musím kopat nohama
aby mě neušlapali) a ke všemu jsem měla děsnou žízeň. No moc sem si to tedy neužila. Od té doby volím na koncertě místo sezení - pohodička - pívečko. Takže teď jsem trochu z toho rozhozená jaký lístek vůbec pořídit. ![]()
Ahojda holky jdu vás pozdravit, jsem zase vyřízená z kojení, vůbec si nevím rady, zítra asi naklušu k dr. jestli malá vůbec přibírá, jsem z toho taková vykolejená, podle tý mojí váhy nepřibírá a ubíra, tak nevím, musím jí zvážit na stejný u dr. ať z toho nejsem hotová…
Z jednoho prsa pořád vážím, vycucne poslední dobou jen 40 a nesaje a když jí dám to větší a kde je víc mlíka, tak se může usát, aby to doplnila, přitom v tom druhém pořád mlíčko je a stříká, když si ho zmáčknu, jen si jí podle mě nechce tak dřít a tahat, potřebovala bych od někoho poradit, jak to teda dělat, ať pořád nemusím vážit jako blbec. Z toho většího za 10 minut se nají a vysaje 90, tak nevím, kde je problém..
![]()
Ale jak pořád saje z toho jednoho míň tak je o hodně menší, potřebovala bych to nějak zredukovat a už se fakt těším, až to nějak dáme dohromady a půjde to jak má ![]()
My byly na nášvštěvě u tchýně a nebylo mi moc dobře, kdybych jí tam měla nechat, plně vás chápu, manželovi věřím asi nejvíc a mojí mamce a zbytek asi časem, jsem taková moc úzkostlivá a bojím se o ní… ![]()
Zítra bych chtěla jet si koupit něco na sebe, tak asi taťka bude hlídat, ale to bude muset být fofr, ty krámky jsou asi 25 km daleko ![]()
No už je na cestě odsávačka od Miri, tak budu dělat zásoby, kdyby náhodou během 2-4 hodin dostala hlad a moje mlíkárna nebyla v dosahu ![]()
My máme super pláč, trhá mi to uši, a z toho jak někdy řve, tak začíná trošku chraptit, takže u nás fakt vyřvávat nenecháme, stačí jen ta chvilka, nebo při převlíkání, to je taky očistec ![]()
Včera jsme byly na dvouhodinový procházce a spala by klidně i 5 hodin ale večer ne a ne zabrat, usne nejdřív v devět, ale třeba pak vydrží do těch 1:30 což je paráda, pak vstávačka v 6 a pak už nespí, taky super ![]()
No končím už se mi zase kroutí hadice mrňavá
Tak mi držte palce, ať zítra u dr. vážíme aspoň o 100g více než minule.pa pa
Luci, kojení je teda kříž
Mně začal Samík pít zase hrozně rychle - napije se z jednoho prsa - 5 min., pak u toho začne dělat opičky a tváří se, že se nemůže pořádně přisát. Tak ho dám k druhému, pije dalších 5 minut a zase opičky. Tak ho pak zkusím dát ještě k třetímu (prvnímu
), světe div se, přisaje se bez problémů, chvilku pije a je v pohodě. Tak doufám, že mu to tak stačí, někdy to „třetí“ prso ani není potřeba. Váhu nemám, ale k dr. jdeme zítra, tak jsem zvědavá… ![]()
Samík taky má takové tendence třeba od půl šesté nespat. Ale já mu říkám - šak co, nespi si, já budu
On teda většinou nebrečí a jenom čučí a semtam něco řekne - tak ať si čučí, stejně časem zabere ![]()
Angu tak koukám, že to asi řeším moc a že bych se asi měla hodit víc do klidu, jsem z toho nervózní jen proto, protože nevím jestli přibírá a jeslti ta moje váha nekecá, tak ubírá
a to je blbý, no uvidím zítra, snad to paní dr. nebude vadit, že si malou převážím, radši si tam ráno zavolám..
Jinak by mě nevadilo že od 6 nespí, ať si klidně kouká, ale ona řve a dneska nevím proč vrzala 3 hodiny až do devíti, a pak teda usnula, no prostě to budu různě střídat ty prsa, hlavně ať je najedená, třeba taky ráno měla hlad
teď mě tak napadlo, ale to snad ne ![]()
Angu máš ale zajímavou techniku, to by mě taky vyhovovalo, mě to dlouhodobý kojení strašně vyčerpává a bolí mě záda jako čert
příští týden půjdu asi na masáž, vůbec se to nedá vydržet, úplně jsem si je odkecala ![]()
Teď usnula, tak se jdu taky zkusit trošku dospat, ať mám energii na večer ![]()
Luci a jak u toho jsi, že tě bolí záda? Máš kojopolštář? Když jsem byla u laktač. poradkyně, sprdla mě, že blbě sedím
, naštelovala mě tak, že jsem měla obě ruce volný a byla jsem opřená, takže bych tak mohla sedět i 3 hodiny
…domů jsem si v IKEA koupila podnožku ještě a vlastně si sedím a Mates je tam jen jako doplněk. Jinak tě chápu, já to taky řešila, jestli vůbec přibírá a měla nerv kolik vypije. Pak po převážení u dr. jsem se hodila do klidu a už jsem nad tím nebádala, to se mi ulevilo. Tak uvidíš, jestli ale pije i 90 ml, tak určitě přibírá si myslím. S druhým prsem to mám taky podobný, ale kašlu na něj, střídám na každý kojení. Obě dvě mu nabídnu jen když dělá blbiny…asi jak ho bolí bříško, tak proto se někdy děsně kroutí, pouští bradavku a heká u toho, tak mu dám i druhý, aby se pořádně napil.
Jo tak kojo polštář je ideální.....Luci,záda by tě bolet neměly.
Já jsem zase zjistila,že jsem celou dobu nějak špatně přikládala,proto ty bolavé bradavy a dlouho pil.Ted už je to dobrý a pije za každého prsa tak 7 minut a stačí mu to.
Luci,asi jsem natvrdlá,ale jak víš,kolik vytáhne z jednoho prsa???
A Daník krásně pase...... ![]()
Já kojo polštář mám, ale už je tak měkkej, že si musím koupit ty perličky na doplnění, ze začátku to bylo super, to mě nebolely,ale teď ale to spíš krční páteř a to mám možná i z normálního polštáře a matrace, stojí za prd ![]()
Peti nejsi natvrdlá, já si půjčila digi váhu, co mívají v krámě a převažuju si jí, právě proto, že mi u toho dělala blbiny a já kojila i půl hodiny a zbytečně, ona si tu dávku vypije za 10 minut a pak dudlá… zvážím si ji před a po kojo a je to ![]()
Taky bych potřebovala nějakou laktační poradkyni aby mě poradila,až půjdu k dr. tak se poptám, třeba by mě poradila co a jak… mě jde i o to, že se bojím, že jak z toho jednoho málo saje, tak se tam stejně málo tvoří i mlíčka.
Teď jsme s tetkou přišly na to, že teď jí dám zase z toho kde mám míň a zase dokrmím, ať se tam pořád tvoří..
Ahooooooooj,
pěkný den dětí!!!!
Alesho - teda to je senzační pasení ....... je to fešák!!!
Luci - vydrž, mě se mlíkov prsou srovnalo až po 6nedělí.
Kafe piju, Necafe clasic Bez kofeinu!
jooooo,nový pláááááááč! Ten máme! Dokonce mi souseda dnes říkala, že ho dnes konečně slyšela brečet.
![]()
Já byla dnes na gyndě, jsem OK, dr i sestra se mě ptali jestli je to poslední, ale ani jeden mi nenabídl antikoncepci. ![]()
Pak vycházím z ordinace a jdu k sestře platit 30 Kč a podávám jí suveréně platební kartu.
No o vykojeným mozku mi vyprávějete. Dostali jsme obě záchvat smíchu, a vyhrábla jsem z pěněženky teda hotovost a šla raději domů, zase kojit....... ubohý mozek, třeba už to semnou vzdal a odešel a nevrátí se více.
![]()
Měli jsme perný víkend. Sobota oslava tátovo zítřejších narozek, a v neděli mega úklid pokojíčků. Holky, jednou začas děláme generální úklid v pokojíčcích my dospěláci, ale to je mazec!!! Skrytý boredl u nís 100% existuje.
![]()
No a dnes mládě po vzoru Žofinky, zase stávkuje a spí jen u mě.
Stanuško - my máme snad kopie ovšem ten náš drobek je kluk. Jinak tvůj popis Žofinky sedí na Peťku!!
![]()
Jdu nakrmit i ty starší děti mají hlad. Jdu udělat večeři.
Tak Lucinko,už to chápu ![]()
Já kafe piju…rozpustné s mlékem.
Jooo povídejte mi něco o mlíku na mozku…ted se předvedu já
šla jsem na WC si dát slipovku a jak to dopadlo????dala jsem si tam ten papír a vložku hodila do koše.A pak jsem se divila,proč je to tam takové jiné
![]()
Tak teď už tady jede vykojenej mozek, jo?
místo těhu demence, jo holky máme to náročný, omlouvám se, že to tady pořád zahlcuju tím kojením, já si prostě nevím rady a děkuju za komentáře
![]()
Já právě kolikrát mám chuť na kafe, piju taky rozpustný, i jako těhu jsem ho pila s mlíkem, slabý, ale nevím jestli můžu, nevím jestli bych to ještě vydržela, už mě docela kafíčko chybí ![]()
Jdu si udělat něco k večeři, berunku jsem nakojila a snad má dost, zatím pláč žádnej, ale to ještě stejně přijde, počítám s tím
![]()
Taky sem dám jednu jak pase koníčky, bohužel jsem nestihla její nejvyšší zdvih hlavičky, tak aspoň něco ![]()
http://img3.rajce.idnes.cz/…DSCN2477.JPG
Luci, já jsem celkem v klidu, protože vidím, že tvářičky se mu baculatí, tak myslím, že hlady rozhodně netrpí… Kafe piju bez kofeinu, to co Ody, mám strach, že by mi nespal - ale na kojeni.net píšou, že 2 kafe denně se klidně můžou - nejlíp hned po kojení.
Pasáčci pasou krásně… ![]()